Zašto treba kupiti samo dijamant sa zvaničnim sertifikatom?

Dijamant sa zvaničnim sertifikatom

Dijamant sa zvaničnim sertifikatom je jedini sigurni izbor pri kupovini.

Nije tajna da svaka žena voli dijamantski nakit. Ovaj dragoceni prijatelj dama ima moć da se osećate poput dive na crvenom tepihu.

Bez obzira da li su minđuše sa dijamantima vaš omiljeni komad ili radije birate raskošni dizajn tenis narukvice, jedno je sigurno – svaki komad prestižnog nakita unosi dozu luksuza u vaš stajling. Čak i ako nosite samo verenički prsten sa dijamantom imaćete u svakom trenutku besprekoran stil.

Osim kao skupoceni aksesoar, poslednjih godina sve veću pažnji privlači i investiranje u dijamante. Tome su doprineli retkost, izuzetna svojstva, kao i rastući trend vrednosti.

Dijamant sa zvaničnim sertifikatom

S obzirom da na svetu ne postoje 2 istovetna dijamanta morate znati šta dobijate za svoj novac. U tome vam može pomoći zvanični sertifikat koji treba da dobijete prilikom kupovine dijamanata.

Šta je dijamant sa zvaničnim sertifikatom?

Dijamant sa zvaničnim sertifikatom predstavlja svaki dijamant koji je ocenjen od strane ugledne gemološke organizacije, kao što su GIA, IGI ili EGL. Ove organizacije vrše nezavisnu analizu, koristeći stroge kriterijume za procenu 4C karakteristika. Odnosno, za procenu reza, karatne težine, boje, čistoće dijamanta. Takođe, uzimaju u obzir i druga svojstva dijamanta.

Dijamant sa zvaničnim sertifikatom

Na osnovu detaljne analize stručnjaci donose ocenu, tj. pisani izveštaj o dijamantu. Svaki izveštaj ima svoj broj koji se čuva u dosijeu u laboratoriji, dok se kopija šalje nazad prodavcu. Na taj način se u svakom trenutku može potvrditi autentičnost dijamanta.

Dijamant sa zvaničnim sertifikatom se smatra jedinom pouzdanom investicijom. Njegovog kvalitet je ocenila nezavisna organizacija. Samim tim je i vredniji od neproverenih dijamanata bez sertifikata.

Tri razloga za kupovinu dijamanta sa zvaničnim sertifikatom

  1. Garancija kvaliteta. Sertifikatom je dokazano da je dijamant testiran i da je potvrđeno da je prirodan. Time je zagarantovana sigurnost vašeg ulaganja i eliminisana kupovina lažnih dijamanata. Ujedno, predstavljene su karakteristike dragog kamena, pa ne morate da brinite da ste platili više nego što, zaista, vredi.

Dijamant sa zvaničnim sertifikatom

Sertifikat se može koristiti i prilikom osiguranja dijamanta od krađe ili oštećenja, što će vam pružiti dodatni mir.

  1. Transparentnost i poverenje. Kada kupujete sertifikovani dijamant, možete verovati da je ugledna i nepristrasna organizacija kao treća strana obavila kontrolu. Njene analize jasno su navedene u sertifikatu. Zahvaljujući toj transparentnosti omogućeno je lakše dobijanje informacija o dijamantu.
  2. Vrednost prilikom prodaje. Dijamant sa zvaničnim sertifikatom možete lako prodati, kada to poželite. Kako postoji tačan opis moguće je odrediti i realnu vrednost.

Za razliku od njega, dijamant bez sertifikata nije tražen, jer je nemoguće proveriti autentičnost karakteristika.

Nisu svi sertifikati isti!

Važno je napomenuti da nisu svi sertifikati jednaki. Svaka od gemoloških organizacija, koja vrši analizu, ima svoje metode ocenjivanja. Pri čemu su neke rigoroznije od drugih. U skladu sa tim njihovi sertifikati imaju veću reputaciju.

Dijamant sa zvaničnim sertifikatom

Najprestižniji je sertifikat Gemološkog instituta Amerike (GIA). Osnovana 1931. godine u cilju istraživanja i obrazovanja gemologije i umetnosti nakita, ova organizacija je zaslužna za postavljanje standarda sertifikacije. Naime, 1953. godine razvila je svoj Međunarodni sistem ocenjivanja dijamanata i čuveni „4C“, koji je danas osnova za analizu.

GIA ima najrigorozniji proces ocenjivanja, te i dijamanti sa njenim sertifikatom spadaju u najkvalitetnije.

Dijamant sa zvaničnim sertifikatom

Drugi na listi cenjenih sertifikata nosi IGI potpis. U pitanju je sertifkat Međunarodnog gemološkog instituta, koja je jedan od vodećih svetskih organizacija za ocenjivanje i sertifikaciju prirodnih, ali i dijamanata uzgajanih u laboratoriji.

Evropska gemološka laboratorija (EGL) zauzima treće mesto. Ipak, morate biti obazrivi prilikom kupovine dijamanata sa ovim sertifikatom. Zbog nedoslednosti u analizi EGL sertifikat nije prihvatljiv u određenim krugovima.

Dijamant sa zvaničnim sertifikatom

Chopard, Moriah i IDC dijamante sa sertifikatom prestižne gemološke organizacije možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
X