Investiranje u dijamante

Investiranje u dijamante

Investiranje u dijamante je najbolji način da sačuvate svoje finansije.

Kada se pomene ovo dragoceno kamenje mnogima je prva pomisao verenički prsten sa dijamantom ili dijamantski nakit za godišnjicu braka. Kupovina dijamanata kao poklon predstavlja najlepši gest kojim ćete voljenoj osobi pokazati ne samo svoju ljubav, već i poštovanje i vernost.

Dijamantski nakit, zaista, nosi posebnu magiju koja vas iznova podseća na drage trenutke. Ujedno, čeka da zajedno stvorite nove uspomene vredne pamćenja. Međutim, dijamanti nisu namenjeni samo za specijalne prilike, već čine i značajan vid investiranja. Pri čemu možete izabrati ulaganje u investicione dijamante ili nakit, kao što je dijamantsko prstenje, ogrlice sa dijamantima, minđuše i dijamantske narukvice.

Investiranje u dijamante

Koje su prednosti kupovine dijamanata kao investicije otkriva vam Maestro Jewelers.

Investiranje u dijamante je bezbedno

Kupovina dijamanata je jedna od najsigurnijih investicija. Razlog tome jeste stabilna cena koja ne varira toliko kao cena druge imovine, jer nije podložna istim ekonomskim silama. Ova karakteristika dolazi naročito do izražaja u kriznim vremenima, te vas dijamanti mogu zaštiti od kolapsa tržišta i deflacije.

Investiranje u dijamante

Za razliku od papirnog novca, koji može da izgubi svoju vrednost preko noći, dijamanti imaju tendenciju očuvanja vrednosti, pa i porasta tokom godina. Što potvrđuju i podaci u poslednjih 10 godina koji pokazuju da su nadmašili berzu čak 8 puta. To znači da ako kupite sada dijamante možete očekivati da u narednih 5 ili 10 godina postignu znatno veću vrednost. Samim tim dobićete i veći iznos od uloženog kada odlučite da ih prodate.

Investiranje u dijamante donosi visok stepen likvidnosti

Zbog izuzetne vrednosti, dijamanti su od davnina činili globalnu valutu. Kao izvor bogatstva služili su za trgovanje među višim slojevima društva.

Investiranje u dijamante

Visok stepen likvidnosti zadržali su do današnjih dana. Zapravo, dijamanti pripadaju kategoriji najlikvidnijih imovinskih oblika, te važe za najkonvertabilniju svetsku valutu. Veoma lako ih možete zameniti za papirni novac, a da ne morate da vodite računa na novčani kurs, jer je njihova cena stabilna.

Investiranje u dijamante

Ipak, morate znati da likvidnost varira u zavisnosti od segmenata na kojem ćete trgovati. Generalno, postoje 2 glavna segmenta – dijamanti komercijalnog kvaliteta i veoma retki dijamanti.

Dijamanti komercijalnog kvaliteta su veoma traženi i dostupni većem delu stanovništva. Zbog toga imaju visoku vrednost preprodaje i odlični su za izradu nakita.

Investiranje u dijamante

Veoma retki dijamanti dolaze sa jedinstvenim specifikacijama. Oni uključuju veliko kamenje, besprekorne rezove i kamenje intenzivnih boja. Obično se prodaju malim kolekcionarima, a posao preprodaje vrši se preko aukcijskih kuća.

Dijamanti su izdržljivi

Investiranje u dijamante znači ulaganje u retku imovinu. Danas je poznata većina rudnika dijamanata. Većina je na kraju svog najproduktivnijeg života, dok su pojedini već zatvoreni.

Investiranje u dijamante

S obzirom da su dijamanti u prirodi sve ređi, ponuda ne može da zadovolji potražnju, te se njihova vrednost povećava.

Još jedna prednost ovog vida ulaganja jeste trajnost. Dijamanti su najtvrđi prirodni materijal na zemlji. Oni vremenom neće promeniti svoje karakteristike, niti postoji opasnost od oštećenja, te kupovina dijamanata predstavlja dugoročnu investiciju, koju možete prenositi s generacije na generaciju. Na taj način povećavate njihovu sentimentalnu vrednost.

Investiranje u dijamante

Maestro Jewelers je renomirani predstavnik i partner svetski poznatih juvelirskih kuća. U našoj bogatoj ponudi čekaju vas Chopard, Moriah i IDC dijamanti sa GIA sertifikatima.

 

 

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
Ulysse Nardin satovi

Zašto su Ulysse Nardin satovi simbol vrhunskog časovničarstva?

U malom, ali fascinantnom svetu časovničarstva, luksuzni satovi odavno su postali mnogo više od „običnih“ pokazivača vremena. Izrađeni od skupocenih materijala i inovativne tehnologije...

Pročitajte više
X