Ulysse Nardin Satovi

ulysse nardin logo

ULYSSE NARDIN - KREIRAMO SLOBODU

ULYSSE NARDIN

Svojim duhom odvažnosti, Ulysse Nardin ispisao je neke od najboljih poglavlja u istoriji prestižnih satova stvarajući svaku priliku koja postoji, istražujući i pomerajući sve dalje granice u svetu časovnika, imajući na umu da se istraživanje ne zaustavlja ni pred čim dok se ne dostigne maksimum kvaliteta.

Ulysse Nardin je pokrenuo svoj put, da pomeri granice van vremena, da svojim kvalitetom i dizajnom postavi standarde u svetu ručnih časovnika.

Dajući slobodu svom časovničarskom geniju, Ulysse Nardin je ispisao svoje ime u analima trgovačke mornarice tokom druge polovine 19. veka. Njegovi morski hronometri, izuzetno precizni merni instrumenti, koristili su se na mnogim prekookeanskim brodovima.

Rad na morskim hronografima započet je u planinskim delovima Švajcarske, gde je ova časovničarska kuća kontinuirano dokazivala da su mogućnosti za istraživanje beskrajne.

Kroz kompleksna istraživanja, Ulysse Nardin je stvorio izume kojima je postigao svetsku slavu. Od tada do danas, Ulysse Nardin je dobio više od 4300 nagrada za časovničarstvo, od kojih je 18 zlatnih. Najveći broj patenata je iz oblasti  mehaničkog časovničarstva.

ulysse nardin

Druga prepoznatljiva dostignuća Ulysse Nardina uključuju Oechsslinovo kompletiranje Trilogije vremena koja se sastoji od tri sata: Astrolabiuma, Planetariuma i Telluriuma. Oechslin se vratio svemiru i modelom Moonstruck u kome se koncentrisao na Mesec i njegov odnos sa Zemljom.

U 2013. godini, Ulysse Nardin je nastavio da niže uspehe predstavljajući pet novih kućnih mehanizama.

Ulysse Nardin satovi kao modni detalj koji su pravo remek delo časovničarstva

Luskuzni satovi

Upravo takav stil prate Ulysse Nardin satovi. Skrojeni po meri pomoraca, a zatim vekovima razvijani u inovativne modela opravdano nose epitet vanvremenskih, te ne čudi što su Ulysse Nardin satovi prvi na listi želja kako muškaraca, tako i dama kada su u pitanju luksuzni satovi.

ulysse nardin diver kolekcija

Diver kolekcija satova Ulysse Nardin

Ulysse Nardin -
DIVER

Razvijeni i testirani u ekstremnim uslovima od strane smelih istraživača kako bi kreirali najbolji ergonomski dizajn, vodootpornost i pouzdanost.

Kolekcija Ulysse Nardin ronilačkih satova Diver je najprikladnija za rekreativne ronioce i ljubitelje vodenih sportova.  Sidro u logotipu Ulysse Nardin kompanije je nepogrešiv pokazatelj pomorskih korena. Sa Diver kolekcijom, kompanija naglašava njihov odnos sa vodom i kombinuje atraktivan dizajn sa funkcionalnošću i izdržljivošću.

ulysse nardin MARINE SATOVI

Marine kolekcija Ulysse Nardin satova

Ulysse Nardin - MARINE

Vodeći proizvođač navigacionih instrumenata od 1846. godine. Okeani i mora su uvek bili omiljeno igralište švajcarskog proizvođača satova. Poslednjih 175 godina Ulysse Nardin živi, ​​diše, raste i stvara nove časovnike koji odražavaju ritam talasa i mora.

Ulysse Nardin je u XXI veku pilagodio koncept za svoju najprodavanu liniju ručnih satova koji zadržavaju dizajn brodskog hronometra, dok unutrašnjost krase najsavremeniji mehanizmi izrađeni od najkvalitetnijih materijala.

ulysse nardin sat

Sve upućuje na plovidbu ka nepoznatom i uzbudljivom!

Pouzdani pratioci na - plovidbi

Pustolovni duhovi nikada nemaju nedoumicu kada je sloboda u pitanju. Ona se, jednostavno, nikada ne dovodi u pitanje! Diver X/Nemo Point Diver X/Cape Horn su ponosni članovi Ulysse Nardin kuće. Fenomenalni par časovnika ostavlja toliko snažan utisak da je teško opredeliti se. Oni koji su neodlučni, uvek se mogu povesti za čuvenim lajtmotivom Ulysse Nardin-a Why not?! i odabrati – oba!

Ovi modeli su pouzdani pratilac svake lađe i onoga ko njome upravlja – do kraja sveta. Na njima je sve u znaku morskih talasa: narukvica koja podseća na sigurnosnu kopču na dasci za surfovanje i prepoznatljivi znak UN na točkiću za navijanje. Sve upućuje na plovidbu ka nepoznatom i uzbudljivom! Ugravirana maršruta po Zemljinom globusu, kao i koordinate ka Nemo Point-u, dodatni su motiv i inspiracija da se oplovi čitava Zemlja.

Ulysse Nardin Freak satovi – tradicija duga 20 godina

Ne tako davno satovi su u potpunosti pravljeni od metala. Bez obzira što su zupčanici i balansne opruge izrađivani od najnaprednijih legura, ipak su one u osnovi bile metalne. Ova percepcija u pogledu materijala zauvek je promenjena kada je 2001. godine Ulysse Nardin javnosti predstavio svoj najnoviji izum nastao iz saradnje dvojice vizionara – Rolfa Schnydera, izvršenog direktora brenda i Ludwiga Oechslina, briljantnog horologa.

Upravo je cenjeni švajcarski časovničar i dizajner imao presudni uticaj u stvaranju do tada neviđenog sata koji je Schnyder opisao kao “fragmentom poezije u svetu mehaničkih satova”.

ulysse nardin freak satovi
X