Chopard satovi Mille Miglia – Tradicija duga čitav vek

Chopard satovi Mille Miglia

Chopard satovi Mille Miglia dizajnirani su u čast čuvene trke. Ovaj događaj, poznat i kao „najlepša trka na svetu“ održava se još od 1927. godine. Mille Miglia, 1000 Miglia ili Hiljadu milja je epska, istorijska, brza trka.

Italija je poznata kao zemlja dobrih automobila. Neki od najpoželjnijih četvorotočkaša potiču upravo iz ove zemlje. Ujedno, poznata je i kao država sa kultnim automobilskim trkama. Postoji krilatica koja kaže da stanovnicima Breše umesto krvi, venama teče gorivo. Ova urođena strast prema trkama zaživela je u njima još 1800-ih godina, a traje i dan danas. Prva trka održala se 14. marta 1899. godine na relaciji Verona-Mantova-Breša-Verona. Pobednik je bio Etore Bugati.

Čuvena trka Mille Miglia održava se već skoro jedan vek. U čast ovog prestižnog događaja, švajcarska kompanija je kreirala prvoklasne satove. Chopard satovi Mille Miglia oslikavaju duh trke na relaciji Milano-Breša, a kolekcije su limitirane i osmišljene samo za istinske poštovaoce ove tradicije.

Modeli Mille Miglia 2020 Race Edition i Mille Miglia Lab One očaraće performansama i dizajnom sve ljubitelje vintage automobila.

Chopard satovi Mille Miglia – Sat 2020 Race Edition

Od kako je kompanija Chopard, proizvođač luksuznih satova i nakita, postala partner čuvene trke Mille Miglia 1988. godine, svake godine se kreira sat u čast ovog događaja. Ujedno, njihovi časovnici su i veoma traženi kolekcionarski predmeti, jer se proizvode u ograničenom broju. Chopard satovi Mille Miglia predstavljaju neraskidivu vezu između klasičnih automobila i mehaničkih, sportskih satova.

Hronografi su važan deo opreme svakog učesnika u trci, a Mille Miglia 2020 Race Edition sat nalazi se na ruci svakog takmičara u reliju. Pre dolaska na startnu liniju, Chopard je deo svakog trkača.

Sat Mille Miglia 2020 Race Edition dostupan je u dva različita modela

Prvi model sačinjen je od nerđajućeg čelika sa dijamant-karbonskom obradom (DLC, diamond-like carbon). Crna, tamna tema sata daje mu posebnu dozu mistike i elegancije. Mat hronograf sa lakiranim brojčanikom ima vintage oznake na sebi. Ova kombinacija čini da sat bude u retro stilu i idealno se uklapa kako uz klasičan automobil, tako i u svakodnevici. Kopredsednik kompanije Chopard Karl-Fridrih Šofel naglasio je da su prilikom kreiranja ovogodišnje kolekcije na umu imali mlađe korisnike koji se sada uključuju u trke Mille Miglia.

Chopard satovi Mille Miglia

Posebno atraktivan izgled daje mu i završna obrada inspirisana satensko-crnom bojom, koja se često viđa na starinskim automobilima. Savršeno prijanja na ruku, otporan je na ogrebotine i nije potrebno nikakvo dodatno održavanje. Brojevi i druge oznake su veoma lako uočljivi s obzirom na kontast između satenske crne i žute boje koja predstavlja trkačku stazu. Arapski brojevi na satu dodatno su ispunjeni izuzetnim, svetlim „Super-LumiNova“ premazom, pa je njihovo čitanje olakšano čak i u napetim situacijama tokom vožnje. Pomoću ovog sata lako je proračunati i proceniti brzinu kretanja i rastojanje koje je neophodno preći. Crveni detalj na satu osmišljen je tako da odaje počast Encu Ferariju koji je ovu trku proglasio najlepšom na svetu.

Drugi model izrađen je od istog materijala, s tim što je nadograđen 18-karatnim roze zlatom. Oba hronografa su automatska sa rezervom snage od 42 sata. Poleđina sata sačinjena je od safirnog kristala i na tom mestu je smešten jedinstveni broj modela. Narukvica je napravljena od crne, perforirane kožne trake sa šavovima i gumenom oblogom. Izrađena je tako da predstavlja gazeću površinu trkačke gume Dunlop iz 1960-ih godina.

Chopard satovi Mille Miglia – Model Lab One

Pored vintage modela, ove godine kreiran je i Mille Miglia Lab One sat futurističkog oblika. Dizajniran je u duhu trkačkih automobila sa visokim performansama. Želja za neprestanim napredovanjem i usavršavanjem podstakla je nastanak ovog sata koji je nadahnut inovacijama. Ovo je prvi Chopard automatski Turbillon hronometar i zaista – pomera granice.

Chopard satovi Mille Miglia

Chopard satovi Mille Miglia su 2020. godine nadmašili sva očekivanja! Lab One dostupan je u samo 20 primeraka, veoma je lagan i savremenog izgleda.

Tamno kućište u obliku jastuka napravljeno je od titanijuma sa dijamantski-karbonskom završnom obradom (DLC). Tehnički je vrlo sofisticiran i nadograđen naprednim funkcijama. Mehanička optimizacija dovedena je do perfekcije Tourbillon tehnologijom koja povećava tačnost časovnika. Zahvaljujući ovom modelu, horologija je, kao nauka, značajno napredovala 2020. godine.

Mille Miglia Lab One sat je nesumljivo najekstremniji Chopard model inspirisan svetom trka.

Brojčanik je kreiran po ugledu na masku hladnjaka na trkačkim automobilima, pa je izrađen u obliku rešetke. Detalj oblika glave cilindra nalazi se na centralnom delu, dok je datum iskazan automobilskim diskovima.

Ima rezervu snage koja može da izdrži do 60 sati. Narukvica je izrađena od ugljeničnih vlakana, gume i kože.

Chopard satovi Mille Miglia

Kazaljke su nadograđene svetlim detaljima, pa je čitljivost dovedena do perfekcije. Ovaj automatski hronograf je otporan na ogrebotine, a sačinjen je od 485 delova koji su se proizvodili u Ženevi i Fleurieru.

Chopard satovi u Beogradu

Neverovatne dekoracije, preciznost dovedena do savršenstva i pažljivo osmišljeni detalji čine Chopard satove jednim od najboljih na tržištu. Švajcarski satovi poznati su kao najbolji na svetu zbog pažnje i pedantnosti kojima se proizvode.

Chopard satovi Mille Miglia svakako su napravili preokret 2020. godine, a čuvena tradicionalna trka bila je idealan način da ova kompanija iskaže svoje umeće.

Najkvalitetnije Chopard satove ponaći ćete u Beogradu, u juvelirnici sa tradicijom Maestro Jewelers. Posetite naš salon u Nušićevoj 12a i odaberite svoje omiljene modele.

Švajcarski satovi prestižnih kompanija Raymond Weil, IWC, Hublot, Tag Heuer, Zenith, Ulysse Nardin i Chopard kreirani su sa najvećom pažnjom i posvećenošću najboljih majstora. Odaberite najbolje i svoj stil prenesite budućim generacijama, jer je ulaganje u satove – ulaganje u budućnost.

Related posts

X