Ulysse Nardin nova kolekcija u čast vaše izuzetnosti!

Ulysse Nardin nova kolekcija Maestro Jewelers 1

Ulysse Nardin nova kolekcija predstavlja izvanrednu ediciju ručnih satova, o kojoj mnogi sanjaju. Dizajn i tehničke osobine u ovom izdanju Ulysse Nardin je doveo do perfekcije.

Po čemu je Ulysse Nardin nova kolekcija drugačija?

Ova slavna manufaktura, sa tradicijom koja seže u daleki XIX vek, kreirala je limitiranu ediciju savršenih modela satova. Nikada ne gubeći osećaj pripadanja moru, Ulysse Nardin je ostao veran svojoj davnašnjoj ljubavi.

Hronografski mehanizam, baždaren da bez greške pokazuje geografsku širinu, precizno je pomorsko sredstvo. Kapetani velikih brodova i avanturisti koji obožavaju plovidbu upoznati su sa promenljivom ćudi morske pučine. Kako bi uvek bili na pravom kursu i bezbedno stigli na svoje odredište, oni se uzdaju u preciznost Ulysse Nardin hronometra.

Ulysse Nardin nova kolekcija Maestro Jewelers 3

Ovaj renomirani švajcarski proizvođač nedavno je predstavio dva nova satna modela koji neodoljivo podsećaju na leto. Diver X/Nemo Point i Diver X/Cape Horn su ponosni novi članovi kuće čuvenog brenda. Fenomenalni par časovnika ostavlja toliko snažan utisak da je teško opredeliti se. Oni koji su neodlučni, uvek se mogu povesti za čuvenim lajtmotivom Ulysse Nardin-a Why not?! i odabrati – oba!

Novi modeli su pouzdani pratilac svake lađe i onoga ko njome upravlja – do kraja sveta. Na njima je sve u znaku morskih talasa: narukvica koja podseća na sigurnosnu kopču na dasci za surfovanje i prepoznatljivi znak UN na točkiću za navijanje. Sve upućuje na plovidbu ka nepoznatom i uzbudljivom!

Da je časovnik Diver X/Nemo Point sve samo ne monoton, pokazuje i njegova majstorski dizajnirana poleđina. Ugravirana maršruta po Zemljinom globusu, kao i koordinate ka Nemo Point-u, dodatni su motiv i inspiracija da se oplovi čitava Zemlja.

Usuditi se ponekad nije lako, ali pustolovni duhovi nikada nemaju nedoumicu kada je sloboda u pitanju. Ona se, jednostavno, nikada ne dovodi u pitanje!

Otkriće znači uzbuđenje i – postojanje!

U čovekovoj je prirodi da istražuje i ispituje sve oko sebe. Nepoznanica budi radoznalost, ali i izvesnu bojazan – šta se nalazi iza? Ipak, istorija ljudske civilizacije beleži toliko svetlih primera gde je nesmirenost istraživačkog duha bila nagrađena vanrednim otkrićima!

Jedan od njih je svakako hronograf koji je polovinom XIX veka izumeo slavni časovničar Ulysse Nardin. Primenom savršeno preciznog hronometra u pomorskoj upravljačkoj aparaturi, u mnogome su predupređeni dalji brodolomi. Osim što je imao veoma bitnu ulogu u sprečavanju daljeg stradanja pomoraca, hronometarski mehanizam je omogućio i bolju trgovinu. Pomoću njega, trgovački brodovi su mogli sigurnije da plove i da vrše razmenu dobara i usluga.

Sa ekonomskog aspekta, dakle, hronometar je imao presudnu važnost u XIX veku. Njegov učinak je ubrzo postao poznat širom sveta, tako da više gotovo nije bilo broda koji ga nije posedovao. Otada se ime Ulysse Nardin-a upisuje u listu najzaslužnijih ličnosti u istoriji čovečanstva. Danas, časovničarska kuća koja nosi večno ime svoga osnivača u vrhunske automatske satove ugrađuje upravo ovaj prepoznatljivi hronometarski sistem.

Diver X/Nemo Point i Diver X/Cape Horn – More, sajdžija i poneki pisac

Da se izvanredni rezultati postižu onda kada se udruže umetnost i zanatsko umeće, najbolje reprezentuje Ulysse Nardin nova kolekcija satova. Diver X/Nemo Point imenovan je po čuvenoj tački u južnom Tihom okeanu, u blizini Čilea, nazvanoj Nemo Point. Ako se setimo romana našeg detinjstva Dvadeset hiljada milja pod morem, neizostavno će nam pred pogledom iskrsnuti vanredni lik kapetana Nema. Žil Vern bi sigurno bio ponosan kada bi znao koliki je uticaj njegovo delo imalo na tekovine ljudskog duha.

More je oduvek bilo nepresušna inspiracija za umetničko stvaranje, pa su ga, sa svim njegovim raspoloženjima, opisivali najviđeniji majstori reči: od Homera, preko Hemingveja, do Goša i Kolarova.

Ulysse-Nardin-nova-kolekcija Maestro Jewelers 2

Ulysse Nardin je odlučio da kroz svoje satove ispriča još neku zanimljivu morsku priču, koja će ostati za večnost. Primenom silicujumske tehnologije i DIAMonSIL-a, Diver X/Nemo Point je izrađen od titanijuma koji ima neprolaznu vrednost. Indikator od 60 sati rezerve snage i pokazatelj datuma na kućištu pružaju sigurnost da nikada ne možete izgubiti pojam od vremenu. Otpornost na vodu do čak 300 m omogućava vam da zaronite u svoju najveću pustolovinu i ispitate granice sopstvene hrabrosti. A, plavi brojčanik sa gumiranim konkavnim okvirom i safirnim staklom učiniće da se perfektno stopite sa plavetnilom morske pučine.

Ulysse Nardin nova kolekcija i Diver X/Cape Horn kao njen deo

Ograničena na tri, odnosno šest stotina primeraka, najnovija Ulysse Nardin edicija svrstana je u jednu od retkih tvorevina za kojom posežu mnogi, a samo izuzetni joj se približavaju. Dakle, samo ukupno šest stotina odabranih moći će da uživa u ovim ekstravagantnim časovnicima neprikosnovenog kvaliteta! Sa Diver X/Cape Horn satom na ruci, bez bojazni će otkrivati sve životne tajne i ispisivati stranice svoje lične odiseje.

Ulysse Nardin nova kolekcija Maestro Jewelers 4

Automatsko navijanje, zagasito kućište od titanijuma, karbonski brojčanik sa prikazom datuma i sportski kaiš, oduševiće sve one koji ne pristaju ni na šta drugo osim izuzetnosti. Ispred ovih kvaliteta stoji nenadmašni kalibar UN-118, koji garantuje tačnost u bilo kojoj hemisferi, u bilo koje doba dana ili noći. I da, upravo on pokreće ovaj izvanredni ručni sat!

Posebnost ovog časovnika čini još i iscrtana putanja rta Horn na njegovoj poleđini. Time je pružena podrška svima onima koji ne pristaju na obično, svakidašnje, i koji na svome životnom putu žele stići čak do Ognjene zemlje.

Veliki i mali istraživači, željni novih nezaboravnih iskustava, na početku svojih avantura uvek prvo pođu od salona Maestro Jewelers. Znajući da će u njemu pronaći najekskluzivnije švajcarske satove sa višegodišnjom garancijom, dolaze kako bi odabrali primerak koji će najbolje odslikati njihove težnje i planove. Među sjajnim modelima vrhunskog dizajna i kvaliteta, nalaze se i Diver X/Nemo Point i Diver X/Cape Horn.

 

Related posts

X