Švajcarski automatski muški satovi – Kvalitet i neprikosnoveni dizajn

Tag Heuer Carrera Maestro Jewelery 2

Švajcarski automatski muški satovi prepoznatljivi su i izuzetno cenjeni u svetu zbog svog kvaliteta. Automatski satovi su satovi koji nude brojne pogodnosti u odnosu na tradicionalne satove koji funkcionišu pomoću ručnog navijanja ili baterija.

Muški i ženski automatski švajcarski satovi su veoma popularni na tržištu luksuznih satova. Modeli sa automatskom tehnologijom navijanja su elegantni, zanimljivi i nije neophodno često ih servisirati.

Automatski satovi su poput konvencionalnih satova koje je potrebno svakodnevno navijati. Jedina i ključna razlika jeste u tome što se automatski satovi navijaju uz pomoć rotirajućeg tega. Automatski ručni satovi koriste iste elemente, delove i tehnologiju kao i mehanički satovi, ali se navijaju pomoću rotirajućeg rotora (zamajca). Čak i najmanjim pomeranjem sata na ruci stavlja se u pokret zamajac koji navija oprugu. Švajcarski kvalitet je nemoguće nadmašiti i prevazići, pa ukoliko se odlučite na to da odaberete švajcarski automatski muški sat, odabrali ste remek-delo koje ćete nositi dugi niz decenija.

Švajcarski automatski muški satovi – Šta ih izdvaja od drugih?

Veruje se da je švajcarski proizvođač satova Abraham-Lui Perele izumeo prvi automatski sat 1770. godina. Sat, koji je ovaj genije projektovao, koristio je čovekove pokrete za napajanje energije. Satovi su mogli, po tom principu, da funkcionišu i do osam sati dnevno. U javnosti su se pojavili prvi automatski satovi 1780. godine, ali to nisu bili satovi kakve danas poznajemo. Reč je o džepnim časovnicima koje je kreirao Abraham-Lui Brege. Ipak, nisu se smatrali pouzdanima, pa su, samim tim, bili veoma nepopularni kod korisnika. Modeli kakve danas znamo, počeli su da se izrađuju 1920-ih godina 20. veka, ali su postali široko rasprostranjeni tek 1950-ih godina kada su proizvođači pronašli način kako da unaprede proces proizvodnje.

Automatski sat je vrsta časovnika koji funkcioniše zahvaljujući stalnom pokretanju zgloba korisnika. Poseduju mehanizam koji skladišti energiju korišćenjem metalnog tega na rotoru koji se okreće kada se pomera ruka. Ta energija se koristi za napajanje sata i može da napaja časovnik i tokom noći, kao i kada sat nije u upotrebi. Akumulirana energija može da ga održi „budnim“ od 24 do 48 sati.

Satovi Beograd

Švajcarski automatski muški satovi pružaju potrošačima neverovatno iskustvo i užitak upotrebe. Ujedno, nude i estetsku vrednost koju je teško nadmašiti. Jednostavni su za upotrebu, izrađeni od najkvalitetnijih materijala, a ne zahtevaju redovno servisiranje.

Danas su veoma popularni i automatski satovi iz 50-ih i 60-ih godina 20. veka koji, ukoliko su pažljivo očuvani, mogu da zapanje brojne kolekcionare.

Koje su ključne komponente automatskog sata?

Glavna opruga. Ona je izvor napajanja automatskog sata. Kada se namota krunica automatskog sata kinetička energija se prenosi na glavnu oprugu. Kako se sve više energije akumulira, odnosno skladišti, glavna opruga postaje sve čvršća i prikuplja više snage za kasnije.

Krunica. Sa strane kućišta sata nalazi se mali točak koji se naziva „krunica“. Njom se sat navija i ona mu omogućava funkcionisanje.

Zupčanik. Energija koja se akumulira u glavnoj opruzi prolazi kroz glavni zupčanik, kao i kroz mali niz unutrašnjih zupčanika koji pokreću kazaljke, kao i druge delove časovnika (na primer kod hronometra).

Kočioni sistem. Poznat je i pod nazivom „escapement„. Energija koja se prenosi iz glavne opruge u zupčanik izbacuje se u jednakim delovima.

Ravnoteža. Unutrašnja komponenta sata koja otkucava kružno, od pet do deset puta u sekundi.

Brojčanik. Čini ga serija zupčanika. Prenosi se jednaka količina energije koja omogućava kazaljkama da se kreću.

Muški satovi

Rotor. Rotor je metalni teg koji ima polukružni oblik. Uslovljen je pokretom ruke i može slobodno da se pomera, u skladu sa pokretima zgloba. Ovaj deo prenosi snagu na glavnu oprugu i izvrće je, gde se skladišti energija.

Najbolji švajcarski automatski muški satovi u Beogradu

Švajcarski satovi, na osnovu kvaliteta, stila i načina izrade, smatraju se remek-delima. Automatski satovi su sve popularniji iz godine u godinu, a čini se da u poslednje vreme zaista doživljavaju ekspanziju.

Chopard kompanija jedna je od proizvođača švajcarskih satova vrednih divljenja. Karakteristični su po originalnom dizajnu i spajanju elegancije i sportskog stila. Ovaj brend neretko plasira i limitirane serije, pa samo pravi srećnici mogu da uživaju u ovim prvoklasnim satovima. Dostupni su kako sa kožnim, tako i sa metalnim narukvicama, a kućište brojnih modela krase šetajući dijamanti.

Renomirana kompanija Hublot je prepoznatljiva po mnogo čemu. Automatski satovi ove renomirane kuće su prvi satovi koji su imali gumenu narukvicu. Čuvena Big Bang kolekcija sigurno će biti upamćena dugi niz godina, naročito po autentičnom dizajnu i prvoklasnom kvalitetu.

Švajcarski automatski muški satovi

IWC Schaffhausen mesto je gde nastaju časovničarska kapitalna dela. Precizna mehanika i luksuzni, prestižni dizajn, izdvajaju ih od svih ostalih. Elegancija i revolucionarna tehnologija čine ovu kompaniju prestižnom u svetu luksuznih satova.

Brendovi vredni divljenja

Švajcarski automatski muški satovi karakteristični su po svojoj preciznosti i nepogrešivosti.

Ženevska kompanija Raymond Weil jedna je od retkih nezavisnih proizvođača satova. Ukoliko vam je kvalitet prioritetan, ovaj brend je idealan odabir. Švajcarski satovi klasičnog, ali unapređenog izgleda idealni su za zglob savremenog muškarca.

Avanturisti željni adrenalina uvek biraju švajcarski sat Tag Heuer. Kompanija koja teži avangardi ponosno ističe saradnju sa timovima Formule 1. Ovaj automatski sat deo je gotovo svakog sportskog takmičenja.

Automatski satovi

Za sve moreplovce i one koji se tako osećaju, tu je kompanija švajcarskih satova Ulysse Nardin sa nautički inspirisani modelima satova. Automatski časovnici ovog brenda izgledaju, u pojedinim momentima, i futuristički. Napredna tehnologija i morski-plave nijanse čine ih prepoznatljivim.

Savremeni i revolucionarni satovi tradicionalnog izgleda kompanije Zenith, obeležili su mnoge epohe. Švajcarski sat Zenith piše istoriju od leta Luija Bleriota preko Engleskog kanala, do Feliksa Baumgartnera koji je postavio rekord slobodnim skokom iz stratosfere.

Juvelirnica Maestro Jewelers mesto je na kom možete da uživate kako u lepoti ovih automatskih časovnika, tako i u izvanrednom nakitu. Naš izložbeni prostor tematski je koncipiran prema brendovima. To omogućava idealan pregled satova i daje vremena da se odlučite za omiljeni model.

Dugogodišnja tradicija poslovanja i naš stručni tim pomoći će vam u odabiru sata koji je dizajniran baš za vas. Švajcarski automatski muški satovi napravljeni su sa ciljem da pruže prvoklasno korisničko iskustvo i da traju. Vanvremenski kvalitet i stil ogledaju se upravo u ovim „meračima vremena“ za koje vreme kao da je stalo.

Posetite nas u Nušićevoj 12a i odaberite omiljeni delić istorije koji će krasiti vaš zglob dugi niz decenija. Budite uvereni da će baš vaš odabir švajcarskog sata nositi i vaši naslednici.

Related posts

X