Chopard Happy Sport – Kolekcija koja je osvojila lepši pol

Chopard Happy Sport

Chopard Happy Sport kolekcija osvojila je srca pripadnica lepšeg pola.

Satovi su odavno prestali da budu samo uređaji koji pokazuju tačno vreme. Zahvaljujući razvoju tehnike i tehnologije dobili su mnoštvo funkcija, koje im omogućavaju da pokažu vrhunske perfomanse čak i najekstremnijim uslovima. Dok je skupoceni dizajn učinio ovaj askesoar prefinjenim detaljem koji oslikava stil jedne dame. Baš kao dijamantski nakit, tako i ženski satovi imaju moć da i najsvedenijoj kombinaciji podare dodir luksuza koji osvaja na prvi pogled.

Chopard Happy Sport

Iako svet horologije obiluje fantastičnim modelima među njima se posebno izdvajaju Chopard Happy Sport satovi. U čemu je tajna njihove popularnosti otkriva vam Maestro Jewelers.

Kada su nastali Chopard Happy Sport satovi?

Chopard Happy Sport svoje postojanje duguje Caroline Scheufele. Kreativna direktorka čuvenog brenda nasledila je preduzetnički duh svog oca, pod kojim je Chopard doživeo procvat, a smisao za estetiku podarila joj je majka.

Chopard Happy Sport

Mlada Caroline je inspiraciju pronašla u Chopard Happy Diamonds ikonskom dizajnu koji je doneo pravu revoluciju. Naime, čuvena kompanija je razvila koncept tzv. šetajućih dijamanata koji su postali zaštitni znak Choparda. Ime im je dala Carolinina majka. Oduševljena živahnošću njihovih blistavih pokreta, Karin je izjavila: “Dijamanti su srećniji kada su slobodni”. Upravo je ova rečenica postala krilatica legendarne linije.

Chopard Happy Sport

Umetnost pokreta očaravajućih dijamanata podstakla je Caroline da je prenese na časovnike. Tako je 1993. godine svetlost dana ugledao Chopard Happy Sport sat.

Izum jedne žene namenjen svim ženama sa stilom

Caroline Scheufele je želela da stvori sat koji bi mogao da prati žene u svakodnevnim aktivnostima – počev od kancelarije, pa do ekskluzivnih restorana. Ujedno, želela je da se žene osete posebno svaki put kada pogledaju na vreme. To je i postigla svojim Chopard Happy Sport modelima. Sofisticirani u svakom pogledu ovi satovi donose impresivni efekat. Dok graciozni pokreti dijamanata, koji lagano klize po brojčaniku podsećajući na ples balerina, privlače pažnju slučajnih posmatrača.

Chopard Happy Sport

Ono što izdavaja Chopard Happy Sport jeste činjenica da su ovo prvi satovi koje je od početka do kraja kreirala žena. Još jedna novina koju su doneli jeste jedinstvena i eksplozivna kombinacija čelika i dijamanata. Nijedan časovničar do tada nije kombinovao prirodne dijamante sa robusnosnim čelikom. Zahvaljujući ovom originalnom spoju Happy Sport je proglašen začetnikom sportsko – šik trenda u časovničarstvu.

Chopard Happy Sport

Iako ni majstori u njenoj radionici nisu verovali da će očaravajuća blistavost dijamanata nasuprot hladnoće čelika pronaći svoje mesto na tržištu, kreativni izum Caroline je vrlo brzo osvojio svet, te je tokom godina dobio više od hiljadu verzija – okrugle, ovalne, četvrtaste, različitih boja i materijala, ukrašene dragim kamenjem u boji, sa motivima meseca, pahulja, palmi, srca…

Redizajnirano izdanje prvog modela

Prošle godine Chopard je lansirao Happy Sport „The First“, sat koji odaje počast originalnom modelu iz 1993.

U stalnoj potrazi za harmonijom redizajnirano izdanje je zadržalo prepoznatljivu formu, ali je dobilo novu dimenziju. Kućište prečnika 33 mm nastalo je na osnovu principa zlatnog preseka tako da ga krasi bajkovita elegancija, koja savršeno prianja svakom ženskom zglobu. Neverovatno snažan, a luksuzan, sportski, ali i sofisticiran – Happy Sport „The First“ prevazilazi decenije, generacije, pa i evoluciju stila.

Chopard Happy Sport

Izrađen je od Lucent Steel A223 čelične legure koja ima antialergijske osobine, te ga mogu nositi i dame sa osetljivom kožom. Takođe, 70 odsto ovog metala je reciklirano čime Chopard ističe svoju posvećenost održivom luksuzu.

Svakako, posebna poslastica su 7 šetajućih dijamanata koji prate svaki pokret vaše ruke. Dok se ispod brojčanika krije Chopard 09.01-C mehanizam sa automatskim namotavanjem.

Chopard sat kao nakit

Da su Chopard Happy Sport satovi pravi nakit u časovničarstvu potvrđuje i „Joaillerie“. Ova specijalna podserija obuhvata modele visoke mode koji su izrađeni od najkvalitetnijih prirodnih dijamanata i najfinijeg 18-karatnog zlata.

Chopard Happy Sport

Pored karakterističnih šetajućih dijamanata kućište je ukrašeno dijamantima brilijant reza, a mogu se uočiti i na sedefastom brojčaniku kao oznake za sate. U srcu Happy Sport Joaillerie smešten je ultratanki mehanizam 96.17-C koji pruža rezervu snage od 65 sati.

Posebni Joaillerie model čini Happy Sport Tourbillon Joaillerie. U pitanju je sat sa složenim mehanizmom za ublažavanje uticaja gravitacije, a vidljiv je kroz dijamantski brojčanik. Kako tourbillon sistem predstavlja vrhunac umeća, Choprad je još jednom dokazao svoje majstorstvo spajanja inovacije i glamura, te ne čudi što se našao u top 5 Chopard satova za žene.

Chopard Happy Sport satovi za 2022. godinu

U 2022. godini Chopard Happy Sport dolaze sa 18-karatnim ružičastim zlatom. Čitav dizajn je u stilu ovog prefinjenog metala, pa i sam brojnčanik na kome dominiraju šetajući dijamanti. Dok plave oznake su savršeno tonski usklađene sa rimskim brojevima.

Chopard Happy Sport

Drugi model koji je osvežio kolekciju jeste Happy Sport Chrono sa unapređeni hronografom. Za razliku od prethodnih, ovaj model ima kućište prečnika 40 mm, te predstavlja više sportsku verziju. U skladu sa tim povećana je i vodootpornost na 50 metara dubine, što je minimum za sportski hronograf. Ipak, plavi kaiš od aligatorske kože sa kopčom od 18-karatnog ružičastog zlata daje završni finiš, podsećajući nas da je reč o luksuznom aksesoaru.

Chopard Happy Sport satovi čekaju vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

X