Satovi za 2022. godinu

Satovi za 2022. godinu

Satovi za 2022. oduševiće ljubitelje luksuznih aksesoara.

Dolazak nove godine označava i početak novih trendova. I dok pripadnice lepšeg pola željno iščekuju da na police omiljenih radnji stignu komadi garderobe koje su uočile na modnim pistama, muškarci su svu pažnju usmerili na najnovije mobilne telefone i raznovrsne gedžete.

Ipak, oba pola se u jednom slažu – trendovi među skupocenim satovima nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Oni su odavno prešli put od klasičnog pokazivača vremena do modnog detalja koji sa uživanjem nosite na zglobu ruke. Ne samo da pomažu u kreiranju savršenog imidža, već na jedinstveni način predstavljaju vašu ličnosti, kao i stil života.

Imajući ovo u vidu Maestro Jewelers vam otkriva koji će satovi za 2022. godinu ostaviti traga u svetu horologije.

Novi materijali za novu godinu

Ukoliko vas je oduvek zanimalo kako izgleda unutrašnjost sata Hublot vam to sada i omogućava. U potrazi za savršenom fuzijom između pokreta i kućišta, Hublot inženjeri su razvili transparentni materijal koji otkriva srce sata, a pritom je dovoljno robustan da efikasno zaštiti mehanizam.

Big Bang Integral Tourbillon Full Sapphire je prvi sat koji je u potpunosti izrađen od safirnog stakla. Da bi postigao prefinjeni izgled čuveni proizvođač je otklonio sve vidljive viljke čime je još jednom pokazao zašto su ovi švajcarski satovi vodeći u pogledu inovacija i vrhunske izrade. Impresivni dizajn kućišta nastavlja narukvica. Izrađena je, takođe, od safirnog stakla, a sastoji se od čak 156 delova.

Satovi za 2022. godinu

Novi Big Bang pokreće kalibar HUB6035 koji je podjednako inovativan. Na strani brojčanika nalaze se skeletonizovani mikrorotor od 22-karatnog belog zlata i 3 safirna mosta. Jedinstven i visoko tehnički turbijon donosi frekvenciju od 21.600 vibracija na sat i 72-časovnu rezervu snage.

Satovi za 2022. godinu koji pomeraju granice izrade

Iako su Zenith satovi namenjeni pravim entuzijastima, novi Defy model je pomerio sve granice u dizajnu, te ne čudi što je poneo epitet “najekstremnijeg”.

Satovi za 2022. godinuKombinujući dubinu i kontrast Defy Extreme dolazi sa titaijumskim kućištem oštrih linija prečnika 45 mm. Brojčanik je skeletonizovan sa providnim podbrojčanicima hronografa na 3, 6 i 9 časova. Naglašene kazaljke i markeri prevučeni Super-LumiNova slojem obezbeđuju vrhunsku čitljivost u svim uslovima.

U unutrašnjosti se nalazi El Primero 21. Robustan, a opet izuzetno precizan radi na frekvenciji od 36.000 vibracija na čas za održavanje standardnih funkcija i 360.000 vibracija na sat kod funkcije hronografa.

Novi pilotski dizajn

Nakon što je predstavljena IWC Pilot limitirana Navy Squadrons edicija, koja je nastala u saradnji sa američkom mornaricom, na početku godine stigao je Big Pilot’s Watch Shock Absorber.

Satovi za 2022. godinu

Novi IWC pilotski sat može se pohvaliti kućištem atraktivnog dizajna koje je izrađeno od Ceratanium-a. U pitanju je legura keramike i titanijuma, neverovatne izdržljivosti. Iza crnog brojčanika nalazi se manufakturni automatski kalibar sa 120-časovnom rezervom snage i frekvencijom od 28.800 vibracija.

Ono što Big Pilot’s Watch Shock Absorber izdvaja od drugih jeste sistem apsorpcije – SPRIN-g PROTECT. Napravljen je od najelastičnijeg metala (Bulk Metallic Glass) tako da upija udarce izuzetne jačine, a istovremeno dozvoljava mehanizmu da se blago pomera u kućištu.

Tag Heuer satovi za 2022. namenjeni ljubiteljima Formule 1

Specijalno izdanje trkačkog hronografa odaje počast legendarnom vozaču Formule 1 Airtonu Seni. Tačnije, ekskluzivno je dizajniran u znak sećanja na njegovu pobedu na trci održanoj u Adelejdu, u Australiji 3. ​​novembra 1991. godine, koja mu je donela titulu najmlađeg trostrukog šampiona sveta.

Satovi za 2022. godinu

Kućište od nerđajućeg čelika obloženog crnim DLC-om ima tahimetrijski okvir sa Sena gravurom i karakterističnim slovom S na prednjoj strani. Na poleđeni je gravura koja naglašava temu novog modela.

Brušeni brojčanik upotpunjen je energičnim žutim i belim detaljima, dok Super-LumiNova kazaljke i marker garantuju jasnu čitljivost u mračnom okruženju. Dozu sportske elegancije dodaje crni kaiš od teleće kože sa uzorkom.

Sat pokreće kvarcni hronograf koji meri sa preciznošću od 1/10 sekunde.

Satovi za 2022. koji pozivaju da se prepustite morskim dubinama

Diver Chronograph Great White predstavlja najnoviji model Ulysse Nardin satova inspirisan mužjakom velike bele ajkule po imenu Ulysses koga trenutno proučava partner brenda za istraživanje okeana, OCEARCH.

Satovi za 2022. godinu

Kućište novog Diver modela proizvedeno je od ultralake legure titanijuma. Na prednjoj strani je safirno staklo i beli umetnutni ronilački bezel. Bela boja savšeno ističe sivkasti brojčanik koji privlači pažnju svojom površinom u vidu kože ajkule, dok plavi akcenti krase disk datuma i brojače hronografa na brojčaniku,

Čitav dizajn upotpunjuje beli gumeni kaiš sa siluetom ajkule smeštenoj blizu tačke spajanja kaiša sa kućištem. Baš poput kazaljki i markera sa Super-LumiNOVA slojem, ova silueta svetli u mraku.

Diver Chronograph Great White kuca sa ručno dizajniranim mehanizmom kalibra UN-150 koji nudi 48-satnu rezervu snage.

Inovativni ultra-savremeni, sportski satovi za 2022.

Svima su dobro poznati šetajući Chopard dijamanti, ali ništa manje fascinatni nisu ni satovi ovog luskuznog brenda. Najnoviji među njima je Alpine Eagle XL Chrono.

Od samog nastanka kolekcija Alpine Eagle bila je sinonim estetske finoće, u potpunosti usklađena sa principom Luisa Salivana “forma prati funkciju”. Takav princip odražava i novi model koji prenosi intenzivnu crnu boju planinskih noći kada divlje životinje vladaju prirodom. Ujedno, podseća nas da čovek svojom urbanizacijom remeti način života životinjskih vrsta.

Satovi za 2022. godinu

Ekstra veliko kućište od 44 mm izrađeno je od etičkog 18-karatnog ružičastog zlata i titanijuma. Ova dva plemenita metala su prvi put kombinovana u estetici časovničarstva. Alpine Eagle XL Chrono je, takođe, prvi sat u kolekciji sa kaišem od crne teleće kože, koja je zadržala karakteristični reljefni dizajn.

U srcu kućišta je sofisticirani mehanizam opremljen preciznim hronometrom koji je sertifikovan od strane Švajcarskog zvaničnog instituta za ispitivanje hronografa (COSC). Opremljen centralnim rotorom od 22-karatnog ružičastog zlata, Chopard kalibar donosi 60-časovnu rezervu snage i optimalno korišćenje funkcija merenja vremena.

Satovi za 2022. godinu čuvenih brendova čekaju vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

Related posts

Dijamantska burma

Zašto je dijamantska burma više od luksuznog nakita?

Dijamantska burma je omiljen dijamantski nakit svake žene. Venčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu. Dan ispunjen ljubavlju, srećom i dragim ljudima zauvek...

Pročitajte više
X