Top 5 Chopard satova za žene

Top 5 Chopard satova za žene

Top 5 Chopard satova za žene osvojiće srca pripadnica lepšeg pola.

Iako je svima dobro poznato da je dijamantski nakit najbolji prijatelj žena, postoji još jedan aksesoar koji vašem modnom stilu daje dozu glamura. U pitanju su luksuzni satovi sa dijamantima koji nose Chopard potpis.

Čudesni svet časovničarstva postoji od 1860. godine. Život mu je „udahnuo“ Louis-Ulysse Chopard u švajcarskom selu kantona Bern. Vrlo brzo je L.U.C, kako je brend prvobitno nazvan, postao poznat po proizvodnji predivno dizajniranih i veličanstveno tankih džepnih satova koji su oduševili mnoge širom Evrope. Među ljubiteljima se našao i sam ruski car Nikolaj III.

Nakon smrti osnivača njegovi naslednici su sedište kompanije prebacili u Šo de Fon. Nažalost, završetak Drugog svetskog rata doneo je za njih velike poteškoće, zbog kojih su bili prinuđeni da prodaju brend ili da ga ugase.

Top 5 Chopard satova za žene

Srećom, za poslovanje bio je zainteresovan Karl Scheufele, nemački zlatar sa iskustvom u horologiji. Upravo pod njegovim vođstvom čuvena kuća je doživela procvat. Tradiciju izrade nastavila su Karlova deca tako da je Chopard danas jedna od poslednjih kompanija za proizvodnju satova u porodičnom vlasništvu.

Počev od legendarnog Chopard Happy Diamonds, preko Mille Miglia, inspirisanog poznatom trkom, pa do L.U.C serije koja odaje počast osnivaču – Chopard satovi su stvoreni za svakog. To znači da će baš svaki kupac među njima pronaći model koji u potpunosti odgovara karakteru, stilu, pa i životnim navikama.

Koji su top 5 Chopard satova za žene otkriva vam u ovom blogu Maestro Jewelers.

Jedinstveni spoj dijamanata i čelika

Na osnovu Happy Diamonds, koja je jedna od prvih kolekcija Chopard, u luksuzni svet horologije 1993. godine stigla je sportska elegancija. Linija Happy Sport nastala je kao ležernija opcija, a ipak sa prefinjenim elementima svojstvenim poznatom brendu.

Top 5 Chopard satova za žene

Kreativna direktorka Caroline Scheufele želela je da stvori sat koji će nositi tokom čitavog dana – u teretani, kancelariji, večernjem provodu, pa i u svečnoj prilici. Takvu harmoniju stila oslikavaju Happy Sport modeli, koji su doneli inovativni dizajn. Naime, ovo su prvi satovi u kojima su ukombinovani čelik i dijamanti. Izdvajaju se i “šetajućim dijamantima” koji su postali zaštitni znak Choparda. Svojom gracioznom formom oni lagano klize po brojčaniku prateći svaki vaš pokret ruke.

Top 5 Chopard satova za žene

U mnoštvu prelepih Happy Sport modela u top 5 Chopard satova za žene našla se verzija prečnika 36 mm. Kućište od nerđajućeg čelika stilizovano je bezelom sa 38 dijamanata, dok je na srebrnom brojčaniku smešteno 7 “šetajućih dijamanata”. Dodatnu dozu elegancije pruža mat kaiš od aligator kože u crnoj boji.

Prozirna poleđina kućišta otkriva Sellita SW 300-1 kalibar koji obezbeđuje 28.800 vibracija po satu i 42 sata rezervne snage.

U bojama prirode

Inspirisan kapljicama sveže planinske vode koje se u podnožju vodopada presijavaju na švajcarskom suncu, svojom raskošnom zelenom nijansom Chopard Happy Sport Automatic 36mm je pravo oličenje prirode.

Top 5 Chopard satova za žene

Kombinacija nerđajućeg čelika i 18-karatnog ružičastog zlata ne samo da daje dozu elegancije, već na najlepši način naglašava brojčanik sa živopisnom zelenom teksturom. U istom, očaravajućem zlatnom stilu dolaze kazaljke i rimske oznake za sate, dok posebnu pažnju privlači 7 “šetajućih” dijamanata koji oživljavaju na vašem zglobu.

Impresivni dizajn zaokužuju zeleni kaiš od aligator kože i kruna na kućištu, takođe, od ružičastog 18-karatnog zlata sa ugrađenim zelenim safirom.

U unutrašnjosti kućišta nalazi se samonavijaući mehanizam koji radi na 28.800 vibracija po satu.

Chopard satovi koji prate trendove

Prateći modne trendove, kao i listu boja koju je Pantone institut uvrstio u vodeće za ovu godinu, Chopard je svoju Happy Sport liniju obogatio modelom u očaravajućoj puder roze nijansi.

Svojom nežnom bojom Chopard Happy Sport Automatic 30mm osvaja romantične dame. Mada smo sigurni da mu neće odoleti ni iskusni poznavaoci horologije, jer je ovaj sat izrađen po savremenoj tehnologiji tako da predstavlja spoj estetike i vrhunskih perfomansi.

Top 5 Chopard satova za žene

Kućište od najkvalitetnijeg 18-karatnog ružičastog zlata upotpunjeno je safirnim staklom otpornim na grebanje. Dok Chopard 09.01-C kalibar sa 42-satnom rezervom snage garantuje precizno merenje vremena i na dubini od 30 m.

Ipak, ono što najviše privlači pažnju jeste bajkoviti sjaj “šetajućih” dijamanata smeštenih na ružičastom brojčaniku.

Top 5 Chopard satova za žene ovalnog oblika

Da su Chopard satovi luksuzni nakit potvrđuje Happy Sport Oval. Novim ovalnim oblikom poznati brend podiže ženstvenost na novi nivo. Pravi preokret stiže u zameni dijamanata na bezelu ružičastim safirima koje su talentovani majstori vešto utkali tako da čine savršeni okvir dragom kamenju na sedefastom brojčaniku. I u ovom polju Chopard je uneo novinu dodajući „šetajućim“ dijamantima 2 ružičasta safira i 3 rubina.

Top 5 Chopard satova za žene

Sat pokreće novi mehanizam Chopard 01.09-C sa rezervom snage od 42 sata. On je posebno razvijen za proslavu 25. godišnjice Happy Sport kolekcije.

Smeli dizajn za korak ispred drugih u modernoj izradi satova

Happy Sport Automatic 30mm je amblem Chopardove kreativnosti. Kućište od nerđajućeg čelika sa bezelom od ružičastog 18-karatnog zlata stilizovano je vatrenim crvenim kaišem od aligator kože.

Top 5 Chopard satova za žene

Uz 2 „šetajuća“ dijamanta na srebrnom brojčaniku nalaze se i 2 rubina koja svojim plesom privlače pažnju. Zadnja strana kućišta je prozirna, pa se može jasno videti Chopard Calibre 09.01-C, automatski mehanizam, koji sadrži 27 dragulja.

Top 5 Chopard satova za žene možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
Ulysse Nardin satovi

Zašto su Ulysse Nardin satovi simbol vrhunskog časovničarstva?

U malom, ali fascinantnom svetu časovničarstva, luksuzni satovi odavno su postali mnogo više od „običnih“ pokazivača vremena. Izrađeni od skupocenih materijala i inovativne tehnologije...

Pročitajte više
X