Chopard Mille Miglia – Kolekcija luksuznih satova namenjena muškarcima sa stilom

Chopard Mille Miglia

Chopard Mille Miglia linija dobila je nove modele.

Kada se pomene čuveni švajcarski brend mnogima je prva pomisao očaravajući dijamantski nakit. Zaista, Chopard nakit sa šetajućim dijamantima svojim inovativnim dizajnom promenio je svet juvelirstva. Međutim, pre nego što je postao poznat po dijamantskom nakitu, Chopard je zauzeo vodeće mesto kao proizvođač luksuznih satova.

Chopard Mille Miglia

Sve je počelo davne 1860. godine kada je Louis-Ulysse Chopard u švajcarskom selu kantona Bern pokrenuo radionicu časovnika. L.U.C, kako je brend prvobitno nazvan, vrlo brzo je postao poznat po prelepo dizajniranim, veoma tankim džepnim satovima kojima nisu mogli da odele mnogi muškarci, uključujući i ruskog cara Nikolaja III.

Sledeća etapa u razvoju nastupila je preuzimanjem vođstva kompanije od strane Karla Scheufela. Ovaj nemački zlatar sa iskustvom u horologiji doveo je do pravog procvata. Tradiciju izrade nastavila su Karlova deca stvarajući satove neverovatnog dizajna. Među njima posebno se izdvaja Chopard Mille Miglia linija.

Stvorena za profesionalne vozače, a osvojila srca svih muškaraca sa stilom

Chopard Mille Miglia satovi dobili su naziv po istomenoj trci. Nju su osnovali grofovi Francesco Mazzotti i Ayma Maggi 1927. godine. Trka je obuhvatala 1.000 milja (oko 1.600 km) u 5 etapa koje vode do Reminija, Rima, Parme i nazad do početne tačke u Breši.

Chopard Mille Miglia

Mille Miglia je ušla u istoriju zahvaljujući nekim od najvećih trkačkih automobila kojima su upravljali najhrabriji vozači toga doba vozeći preko 200 km/h. Ostala je upamćena i kao jedna od najopasnijih trka na otvorenom. Upravo zbog velike nesreće koja se dogodila 1957. godine. Tada su pored vozača Alfonsa de Portaga i njegovog navigatora Edmunda Nelsona živote izgubili i 9 gledalaca, trka je ukinuta.

Chopard Mille Miglia

Dve decenije kasnije Mille Miglia je obnovljena u novom izdanju. Tada je od trke izdržljivosti postala paradna trka koja je okupljala automobile nastale pre 1958, a koji su se trkali na originalnoj trci. Nova forma donela je partnerstvo sa Chopardom.

Karl-Friedricha Scheufele, ko-predsednik i strastveni automobilski entuzijasta, koji je i sam učestvovao više od 30 puta, došao je 1988. godine na ideju da stvori kolekciju satova inspirisanu Mille Miglia trkom.

Chopard Mille Miglia

Svojim prefinjenim stilom i dinamikom, kao i elementima koji asociraju na svet automobilizma, Mille Miglia satovi su neverovatnom brzinom osvojili svet. U čast proslave najdužeg partnerstva u horologiji Chopard je predstavio nove modele.

Moderna vintage forma

Polazeći od prepoznatljive forme Chopard je nove Mille Miglia satove „osvežio“ modernim elementima. Najveće promene su na samom kućištu, koje je smanjeno sa 42 mm na 40,5 mm, u skladu sa trenutnim trendovima. Izrađeno je od Lucent Steel čelika, koje je razvio Chopard. U pitanju je dvostruko kovana čelična legura tako da je postignuta veća izdržljivost i besprekorna belina koja pruža dodatnu dozu elegancije.

Chopard Mille Miglia

Novi Chopard Mille Miglia Classic Chronograph satovi dostupni su u 4 verzije brojčanika – Verde Chiaro (svetlo zelena), Rosso Amarena (trešnja crvena), Grigio-Blue (sivo-plava) i Nero Corsa (trkačka crna). Prva 3 brojčanika imaju kružnu satensko brušenu završnu obradu, dok crni donosi završnu obradu koja daje brojčaniku izgled starinske aluminijumske instrument table na automobilu.

Chopard Mille Miglia

Crveni 1000 Miglia logo smešten je ispod 12 sati. U ovoj boji je i vrh na sekundarnoj kazaljci, čime je istaknuta veza sa čuvenom trkom. Podbrojčanici na 3, 6 i 9 sati okruženi su poliranim prstenovima na unutrašnjem i spoljašnjem obodu, a skala tahimetra je u crnoj boji na beloj pozadini.

Chopard Mille Miglia

Verde Chiaro, Rosso Amarena i Grigio-Blue modeli su stilizovani kaišem od perforirane teleće kože koja podseća na kožne rukavice nekadašnjih vozača.

Chopard Mille Miglia

Pri čemu je sivo-plavi sat izrađen ne samo od čelika, već i od 18-karatnog zlata. Crna verzija dolazi sa crnom gumenom trakom po uzoru na Dunlop trkačke gume iz 60-ih.

Chopard Mille Miglia

Sa zadnje strane kućišta, kroz safirno staklo, može se videti deo samonavijajućeg mehanizma koji radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas.

Limitarano Chopard Mille Miglia izdanje

Poput 5. etape trke dolaze i peta verzija koja predstavlja pravu poslasticu za zaljubljenike luksuznih satova. Mille Miglia GTS Chrono Limited Edition Italy 2023 ima kućište od Lucent Steel čelika prečnika 44 mm.

Chopard Mille Miglia

Fiksni bezel i skala tahimetra u zelenoj nijansi pružaju savršen kontrast bež brojčaniku zrnaste teksture. Podbrojčanici su smešteni na 6, 9 i 12 sati, a 1000 Miglia logo i otvor za datum na 3 sata.

Sat pokreće automatski mehanizam zasnovan na Valjoux 7750 kalibru koji radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas, donoseći 2-dnevnu rezervu snage.

Chopard Mille Miglia satove možete pronaći bogatoj ponudi Maestro Jewelers. Ovde vas čekaju i ženski modeli – Chopard Happy Sport, Happy Ocean, Happy Diamonds i Imperiale.

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
Ulysse Nardin satovi

Zašto su Ulysse Nardin satovi simbol vrhunskog časovničarstva?

U malom, ali fascinantnom svetu časovničarstva, luksuzni satovi odavno su postali mnogo više od „običnih“ pokazivača vremena. Izrađeni od skupocenih materijala i inovativne tehnologije...

Pročitajte više
X