Chopard Happy Sport satovi – Šetajući dijamanti kao simbol ženskog duha

Chopard Happy Sport satovi

Chopard Happy Sport satovi san su dama širom sveta.

Svima je dobro poznato da je dijamantski nakit najbolji prijatelj svih žena. Zahvaljujući Chopardu još jedan aksesoar je sinonim za glamur. U pitanju su luksuzni satovi.

Sve je počelo davne 1860. godine kada je Louis-Ulysse Chopard u malom švajcarskom mestu kantona Bern pokrenuo radionicu časovnika. Nazvana po njegovim inicijalima L.U.C, ova manufaktura vrlo brzo je postala poznata po proizvodnji džepnih satova. Ultratanke forme i savršene obrade privlačili su pažnju muškaraca viših društvenih slojeva, uključujući i ruskog cara Nikolaja III.

Pravi procvat Chopard je doživeo nakon Drugog svetskog rata, pod vođstvom Karla Scheufela. Ovaj nemački zlatar sa iskustvom u horologiji započeo je tradiciju izrade skupocenih satova besprekornog dizajna i inovativne tehnologije.

Chopard Happy Sport satovi

Karlove principe proizvodnje nastavila su njegova deca, stvorivši satove koji su pomerili granice časovničarstva. Među njima posebno se ističe Chopard Happy Sport kolekcija.

Zanimljiva istorija

Zvuči neverovatno, ali Chopard Happy Sport satovi postojanje duguju jednoj ženi. Karlova ćerka je svoj kreativni duh pokazala još kao srednjoškolka, kreirajući neke od sada kultnih komada brenda. Sa nakita, vizionarske ideje prenela je na satove.

Chopard Happy Sport satovi

Inspirisana Chopard Happy Diamonds modelima, koji su se pojavili 70-ih godina, Caroline je poželela da luksuznim ženskim satovima podari moderno izdanje. U tome joj je pomogao koncept šetajućih dijamanata koji je razvio Ronald Kurowski.

Uveren da dijamanti treba da se kreću kako bi pokazali svoj blistavi sjaj, kreator brenda razvio je proceduru koja je omogućila da se ovo drago kamenje nađe u slobodnoj formi između 2 safirna kristala. Ronaldov pronalazak je nagrađen Zlatnom ružom Baden-Badena, nagradom koja se smatra „Oskarom“ u juvelirstvu.

Chopard Happy Sport satovi

Godine 1993. dijamanti su svoj ples započeli i na brojčaniku Happy Sport satova.

Stvoreni za moderne žene koje žele više od ručnog sata

Ukoliko ste pomislili da su Happy Sport samo jedni u nizu luksuznih satova sa dijamantima raskošnog izgleda, prevarili ste se. Carolinina kreacija je mnogo više od skupocenog pokazivača vremena.

Chopard Happy Sport satovi

Chopard Happy Sport satovi su ne samo remek delo horologije, već i pravi simbol ženskog duha. Ujedno čine dizajn koji je promenio viđenje dotadašnje proizvodnje. Naime, Caroline je želela da pruži damama sat koji bi bio verni pratilac u svakom trenutku – od posla, preko treninga, pa do svečanih večeri. Zbog toga je predstavila nacrt koji je spajao čelik sa dijamantima.

Kako do tada niko nije spojio drago kamenje sa robusnim materijalom, sumnjalo se u uspeh sata. Čak je jedan od Chopard majstora smatrao da je to nemoguće izvesti. „Ako uspeš da prodaš ove satove, daću ti po jednu ružu za svaki od njih“, rekao joj je tada.

Chopard Happy Sport satovi

Srećom, Caroline nije odustajala od svog izuma i lansirala je sat sa 7 šetajućih dijamanata smeštenih u čeličnom kućištu. Zadivljujuće elegantne forme, Chopard Happy Sport satovi su brzinom svetlosti osvojili srca pripadnica lepšeg pola, te se opravdano navode kao začetnici sportsko-šik trenda.

Savršenstvo na 1.000 načina

Prateći Chopardovu posvećenost stalnoj potrazi za harmonijom, Caroline je u narednim godinama razvila nove verzije. Do sada Chopard Happy Sport satovi mogu se videti u 1.000 različitih izdanja, tako da će svaka žene pronaći omiljeni.

Chopard Happy Sport satovi

U bogatoj raznolikosti našli su se Happy Sport modeli izrađeni od usavršenog Lucent Steel A223 čelika. Ova legura nastala je na osnovu višegodišnjih istraživanja Chopardovih inženjera. Rezultat je antialergijski materijal koji je sjajniji i čvršći od običnog čelika. Na taj način je postignuta veća izdržljivost i sofisticiraniji izgled.

Chopard Happy Sport satovi

Korak dalje u dizajnu usledio je predstavljanjem sata od čelika i zlata, dok je model od 18-karatnog ružičastog zlata sa dijamantima ne samo na brojčaniku, već i bezelu podigao luksuz na viši nivo.

Chopard Happy Sport satovi

Tradicionalna narukvica od čelika, vremenom je dobila elegantiju formu u vidu kaiša od kroko kože. I sam brojčanik je doživeo promene. Pored standardnog srebrnog, došla je verzija sa guilloché brojčanikom, koji daje dodatnu dozu otmenosti celokupnom dizajnu.

Chopard Happy Sport satovi

Bez obzira na brojne interpretacije, jedno je zajedničko – svi Chopard Happy Sport satovi mogu se pohvaliti gracioznom formom koja odlično pristaje ženskom zglobu.

Ergonomski dizajn sa optimlanim dimenzijama obezbeđuje udobnost tokom celodnevnog nošenja, dok Chopard Manufacture mehanizam sa automatskim namotavanjem garantuje izuzetnu preciznost, donoseći 62-časovnu rezervu snage.

Chopard Happy Sport satovi, kao i fascinantni muški Chopard Mille Miglia, čekaju vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
X