Ženski dijamantski nakit – Dijamanti su najbolji prijatelji žena!

Ženski dijamantski nakit

Ženski dijamantski nakit oduvek je okupirao pažnju imućnih i manje imućnih žena, domaćica, zvezda Holivuda, ali i džentlmena i gospode.

Luksuzan dijamantski nakit predmet je čežnje, ostvarena ili neostvarena želja. Ukoliko je osoba imućna i može da priušti ovakav raskoš – nikada joj nije dosta i uvek želi još. Ukoliko, pak, ne može da poseduje ovakav komad luksuza, uvek će sve jače i više žudeti za njim.

Brojne holivudske dive 50-ih godina dvadesetog veka i dan danas su označene kao ikone stila, sofisticiranosti, oličenje zanosa i zavodljivosti. Oblik njihovog tela, negovanost, frizura, šminka, ali ponajviše njihov stav i nakit i dan danas zapanjuju i mnogi žele da ih oponašaju.

Dijamantski nakit, najvećom merom, popularizovan je u zlatno doba Holivuda, preciznije 50-ih i 60-ih godina 20. veka. Filmske dive su sa ponosom isticale blistavi dijamantski nakit, kako u filmovima, tako i na njihovim premijerama, ali i za bilo koji drugi važan događaj, kada su imale priliku.

Merilin Monro, Elizabet Tejlor, Odri Hepburn, Ava Gardner, Greta Garbo, Ketrin Hepburn, Bet Dejvis, Grejs Keli, Ingrid Bergman, samo su neke od holivudskih glumica koje su doprinele popularizaciji najdragocenijeg kamena u istoriji čovečanstva.

Ženski dijamantski nakit – Dijamanti Merilin Monro

Merilin Monro je i danas, gotovo sedam decenija kasnije, prepoznatljiva po seksepilu, stilu i stavu koji je nosila u sebi. Njena opsesija dijamantima započela je kada je zaprosio Džo DiMađio. Poklonio joj je prsten sa brilijantima u platinastoj traci koja je bila omotana u 35 pojedinačnih prozirnih dijamanata. Iako se brak okončao posle samo nekoliko meseci, Merilin se nije odvajala od ovog prstena koji je, navodno, bio jedini dijamantski nakit koji je posedovala. Godine 1999. prsten je prodat na aukciji za 772.500 dolara.

Ženski dijamantski nakit

Tokom života, u brojnim filmovima je nosila ženski dijamantski nakit i blistave dragulje koji su upućivali na glamur. Osećaj sjaja ju je uvek pratio.

Jedan od najpoznatijih dijamanata koje je nosila bio je kamen „The Moon of Baroda„. Ovaj žuti dijamant u obliku kruške težio je 24,04 karata. Merilin ga je, između ostalog, nosila i tokom izvođenja pesme „Dijamanti su devojkama najbolji prijatelji“ u filmu „Muškarci više vole plavuše„. Ovaj dijamant je poslednji put viđen 2008. godine na izložbi „Diamond Divas“ u Belgiji. Tema izložbe bila je predstavljanje nakita najpoznatijih žena na svetu.

Nekada se govorilo da je Merilin Monro bila najbolja prijateljica dijamantima. Pesma koju je izvela u kultnom filmu 1953. godine i danas se citira.

Ženski dijamantski nakit – Zašto su dijamanti najbolji prijatelji žena?

Pesma „Dijamanti su devojkama najbolji prijatelji“ ili u originalu „Diamonds Are a Girl’s Best Friend“ je džez pesma iz 1949. godine. Ipak, verzija u izvođenju Merilin Monro privukla je mnogo veću pažnju, a njena izvedba dospela je na 12. mesto najbolje filmske pesme 20. veka.

Dijamanti su najpopularniji dragi kamen, ali su i simbol postojane i trajne ljubavi.

Poznata je misao da su dijamanti najbolji prijatelji žena, ali zašto je to tako?

Odgovor se nalazi u simbolici o tome šta dijamant znači. Dijamant je večan, baš kako je rekla Širli Besi u filmu o Džejmsu Bondu. Dijamant na vereničkom prstenu ukazuje na večnu ljubav i prijatestvo. Kasnije, isti prsten se može preneti sa kolena na koleno i dati drugoj voljenoj osobi.

Verenički dijamantski prsten je svedočanstvo istinske ljubavi koja ne prestaje. Merilin Monro je oduvek maštala o ovakvoj ljubavi, o onoj iskri koja će da joj promeni život. „Dijamanti su najbolji prijatelji svake žene“ – dijamanti su simbol večne posvećenosti i istinske ljubavi prema nekome.

Ženski dijamantski nakit

Snaga dijamanta, njegova jednolična, kristalna struktura simbolizuje na nešto što je nemoguće srušiti, oštetiti, ništa se ne može sakriti u njemu. Istina je uvek istina, a snaga – nezadrživa sila kojoj se ništa ne može odupreti.

Pronađite dijamant po kom će vas pamtiti generacijama

Testu vremena odoleli su brojni video zapisi i filmovi Merilin Monro. Njen sjaj u kombinaciji sa blistanjem prozirnih dijamanata pamte se i dan danas. Njena legendarna izvedba pesme „Dijamanti su najbolji prijatelji žena“ rekreirana je nekoliko puta. Madona, Kajli Minog i brojne druge pop zvezde bile su inspirisane Merilinim nastupom. Njena uloga u ovom filmu neizbrisivo ju je vezala za dijamante. Pevanje o jedinstvenom kamenu zauvek će ostati uspomena na glamuroznu Merilin Monro.

Ukoliko želite da pronađete svoj autentični dragi kamen po kojim će vas pamtiti generacije, baš kao i Merilin Monro, juvelirnica Maestro Jewelers je pravo mesto za vas. Naš izložbeni i prodajni salon nalaze se u Nušićevoj 12a i kod nas ćete naći ženski dijamantski nakit.

S ponosom vam predstavljamo svetlucave dijamante i brilijante Kuće dijamanata IDC, šetajuće i razigrane dijamante kompanije Chopard, kao i unikatni nakit Moriah iz Jerusalima.

Maestro Jewelers – Mesto koje garantuje nezaboravnu pojavu.

Related posts

X