Zenith satovi u saradnji sa svetskim brendovima

Zenith satovi u saradnji sa svetskim brendovima

Zenith satovi u saradnji sa svetskim brendovima osvojili su srca ljubitelja skupocenih aksesoara.

Kada se pomenu švajcarski satovi mnogima je prva pomisao Zenith. Još od prvih godina nastanka, pa do današnjih dana čuveni brend privlači pažnju, te je opravdano zauzeo tron ne samo švajcarske, već i svetske horologije.

Sve je počelo davne 1865. kada je 22-godišnji Georges Favre-Jacota u Le Loklu osnovao časovničarsku manufakturu. Prema priči, jedne večeri, zadovoljan dizajnom sata, izašao je ispred kuće i pogledao u zvezdano nebo. Upravo su ga one podstakle da svoj novi mehanizam, ali i svoju kompaniju, nazove po najvišoj tački univerzuma – zenitu. Tako je nastao dobro poznati brend sa loogom u obliku zvezde.

Već u prvim decenijama postojanja bilo je jasno da Zenith satovi pomeraju granice, stvarajući ne samo nove trendove, već i nove tehnologije na polju merenja vremena. To potvrđuju i prestižne nagrade na međunarodnim izložbama u Ženevi, Parizu, Barseloni i Nešatelu.

Iako je Georges Favre-Jacota otišao u penziju 1911. godine kompanija je nastavila da se razvija u istom smeru. Konstantna težnja ka novinama dovela je do toga da Zenith prvi na svetu proizvede automatski hronografski mehanizam, koji je dobio naziv El Primero. Ovaj mehanizam se izdvaja od drugih i frekvencijom od 36.000 vibracija na sat.

Tradicija izrade satova besprekorne estetike i perfomansi evoluirala je u novi svet saradnje sa drugim brendovima. Koje su najpoznatije saradnje otkriva vam Maestro Jewelers.

Zenith satovi u saradnji sa svetskim brendovima koji su obeležili 2022.

Prema mišljenju stručnjaka jedna od najistaknutijih saradnji u prošloj godini jeste spoj Zenith-a i Fusalp-a, kompanije koja se bavi proizvodnjom zimske odeće, pre svega opreme za skijanje.

Beskrajna potraga za proizvodnjom visoko tehničke, ali moderne odeće u potpunosti odgovara Zenith-ovim načelima u izradi satova, te je povodom 70. rođendana ovog brenda lansirana posebna linija Defy Classic Skeleton. Izrađeni od bele i crne keramike, prečnika 41 mm, novi modeli objedinjuju najsavremenije materijale i trendove u dizajnu, te ne čudi što su se već sada našli u sam vrh luksuznih keramičkih satova.

 Zenith satovi u saradnji sa svetskim brendovimaPodignuti bezel postavljen na blago ugaonu osnovu pruža prefinjeni kontrast ostatku dizajna. Dok otvoreni brojčanik daje pogled na arhitekturu mehanizma – Elite 670 skeleton. Na njemu dominira prepoznatljivi Zenith-ov logo ukombinovan sa motivom pahuljice koji asocira na Fusalp. Oznake, prevučene luminiscentnim slojem, nalaze se na periferiji brojčanika, tj. na spoljnom prstenu tako da deluje kao da lebde preko brojčanika, stvarajući osećaju dubine.

 Zenith satovi u saradnji sa svetskim brendovimaSavršenu završnicu daje gumeni kaiš sa teksturom koja odgovara tkanini odeće koju je Fusalp lansirao specijalno povodom saradnje sa Zenith-om.

Zenith satovi u saradnji sa svetskim brendovima cigareta

Nakon brendova cigara Cohiba i Trinidad, Zenith je ostvario saradnju sa još jednim proizvođačem ekskluzivnih kubanskih cigareta – Habanosom.

U čast 145. rođendana pozantih Romeo y Julieta cigareta, koje pripadaju Habanosu, Zenith je lansirao posebno izdanje Elite Moonphase Romeo y Julieta. Kolekcija se sastoji iz 2 modela – plavi za muškarce i crveni namenjen damama.

 Zenith satovi u saradnji sa svetskim brendovimaKućište je izađeno od nerđajućeg čelika prečnika 40,5 mm, odnosno 36 mm za žensku verziju koje je ukrašeno sa 75 brilijanata. Dvostruka hemisferična faza meseca pozicionirana je na 6 sati ispod logotipa Romeo y Julieta. Umesto tradicionalnog otvora u obliku luka na brojčaniku za prikaz mesečeve faze, Zenith se odlučio za dva okrugla otvora na kojima su ugravirana lica zaljubljenog para, prikazana baš kao na kutiji cigareta.

 Zenith satovi u saradnji sa svetskim brendovima

Efekat sunčevih zraka pojačan je gradijent uzorkom na brojčaniku, koji, zajedno sa aligator kaišem, daje dozu elegancije.

U unutrašnjosti je smešten automatski Elite kalibar sa frekvencijom od 28.800 vibracija na sat.

Zenith satovi u saradnji sa svetskim brendovima automobila

Saradnja sa Land Rover-om duga je 7 godina, a poslednji u nizu modela jeste Defy El Primero 21 Land Rover.

 Zenith satovi u saradnji sa svetskim brendovimaRedizajnirano izdanje osnovnog modela Defy El Primero 21, dolazi sa kućištem od titanijuma prečnika 44 mm. Robusni dizajn ukazuje na moćne perfomanse, koje su u skladu sa sportskim stilom 2020 Defender vozila u čiju čast je i nastao novi Zenith-ov sat.

 Zenith satovi u saradnji sa svetskim brendovimaBrojčanik sata u sivoj boji baršunaste završne obrade upotpunjen je izdignutim okruglim bezelomok se na pozicijama 9, 6 i 3 sata nalaze 3 pomoćna brojčanika za trenutne sekunde, brojač od 60 sekundi  i 30-minutni brojač. Pri vrhu brojčanika, ispod logotipa vidljiv je indikator rezerve snage.

Sat pokreće mehanizam El Primero 9004 koji donosi 50-časovnu rezervu snage.

 Zenith satovi u saradnji sa svetskim brendovima

Zenith satovi, uključujući Defy Midnight, Pilot, Chronomaster Open, Chronomaster Sport i Elite kolekcije, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

Dijamantska burma

Zašto je dijamantska burma više od luksuznog nakita?

Dijamantska burma je omiljen dijamantski nakit svake žene. Venčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu. Dan ispunjen ljubavlju, srećom i dragim ljudima zauvek...

Pročitajte više
Zenith Defy Extreme Diver

Zenith Defy Extreme Diver – Ronilački sat moćnog dizajna

Zenith Defy Extreme Diver postavio je nove standarde u horologiji. Od svog osnivanja 1865. godine Zenith je privlačio pažnju neverovatnim umećem izrade i inovacijama...

Pročitajte više
X