Zenith Pilot – Spoj izuzetne preciznosti i nestvarnog glamura

Zenith Pilot

Zenith Pilot nova kolekcija je osvojila ljubitelje skupocenih aksesoara.

Baš poput dijamantskog nakita, luksuzni satovi unose dozu sofisticiranosti u svakodnevnicu. Iako su u davna vremena oslikavali prosperitet i bogatstvo, te su bili namenjeni samo višim društvenim slojevima, svoj prestižni status zadržali su i u modernom dobu, gde pokazuju besprekorni stil kako muškaraca, tako i pripadnica lepšeg pola.

Zenith Pilot

Prema mišljenju mnogih sinonim za izuzetnu preciznost, ali i nestvarni glamur koji nas izdvaja od drugih jesu Zenith satovi. Nastali pre više od 150 godina, svojim neverovatnim perfomansama i elegantnim dizajnom pomeraju granice u horologiji, iznova opravdavajući reputaciju proizvođača najpreciznijih časovnika.

Namenjena profesionalnim avijatičarima, a očarala istinske zaljubljenike časovničarstva

Zenithova fascinacija svetom vazduhoplovstva datira još od kasnog 19. veka. Osnivač Georges Favre-Jacot verovao je da je čovečanstvo na ivici konačnog osvajanja neba, te da Zenith treba da bude tu pored hrabrih pionira koji su videli svet slobode i beskonačnih mogućnosti daleko iznad horizonta. Zbog toga je svoj brend 1888. godine prijavio za zaštitni znak francuske reči „Pilote“, a zatim 1904. i za englesku verziju „Pilot“. Da bi 5 godina kasnije počela istorija sada čuvene Zenith Pilot linije, kada je Louis Blériot postao prvi čovek koji je preleteo Lamanš.

Zenith Pilot

Poznati francuski avijatičar je tokom ovog leta na ruci nosio Zenithov sat, sa oznakom „Special“ na brojčaniku. Sat je imao hromirano kućište i crni emajlirani brojčanik sa velikim arapskim brojevima koji su obezbeđivali jasnu čitljivost. Zadovoljan Zenithovim modelom Blériot je nastavio da ga koristi, što je podstaklo čelne ljude brenda da razviju zasebnu liniju.

Zenith Pilot

Uspešno balansirajući između nasleđa i modernizma Zenith Pilot kolekcija se tokom godina razvijala, dobijajući mnoge verzije. Kao najdugovečnija linija brenda ona nikada ne prestaje da mami iskusne ljubitelje satova, kao i strastvene entuzijaste avijacije. Najnovije poglavlje dolazi ove godine pod sloganom „Nebo je tvoje“, pozivajući vas da stignete do svoje zvezde.

 Nova, odlučna, moderna sa El Primero dodirom

Potpuno redizajnirana, Zenith Pilot kolekcija odbacuje vintage estetiku, ali zadržava osnovne karakteristike izdržljivosti i čitljivosti, po kojima je poznata.

Zenith Pilot

Novi automatski model dolazi sa kućištem prečnika 40 mm u 2 verzije – od čelika i keramike. Pri čemu je čelična verzija brušena poliranim ivicama, dok keramička verzija ima mat mikro-peskarenu završnu obradu. Dizajn kućišta je sasvim nov sa velikim ravnim bezelom koji se nalazi na vrhu zaobljenog kućišta, dok je kruna predimenzionirana tako da pruža moderni izgled.

Inspirisan valovitim trupom aviona, brojčanik poseduje prepoznatljivi vodoravni uzorak koji naglašava osećaj dubine. Na crnoj podlozi dominiraju beli arapski brojevi za sate, koji su kao i kazaljke, prevučeni Super-LumiNova slojem. Oznaka za datum nalazi se iznad 6 sati, odmah ispod horizontalne linije tako da asocira na instrumente veštačkog horizonta na kontrolnoj tabli aviona.

Zenith Pilot Automatic pokreće automatski kalibar El Primero 3620. Ovaj visokofrekventni mehanizam za merenje vremena i datuma radi na vibraciji od 5 Hz, donoseći 60-časovnu rezervu snage.

Zenith Pilot

Savršeni finiš pružaju lako zamenljivi kaiševi. Za keramičku verziju to su crni i kaki sa Cordura efektom, a za čelični model crni Cordura i smeđi kaiš od teleće kože.

Sagledajte novu perspektivu pomoću Zenith Pilot Big Date Flyback sata

Verzija Big Date Flyback poseduje iste dizajnerske naznake, ali dolazi u kućištu od 42,5 mm. I dok keramički model zadržava crno-belu oštrinu, brojčanik kućišta od čelika donosi pravo osveženje. U znak pažnje prema Zenith Rainbow Flyback, koji je lansiran 1997. godine da bi odgovarao francuskoj vojnoj komisiji, novi Pilot sat ima šareni podbrojčanik.

Zenith Pilot

Unutar sata je automatski El Primero 3600 kalibar. Ova verzija legendarnog Zenithovog visokofrekventnog, integrisanog hronografa predstavljena je povodom njegove 50. godišnjice. Kao i kod Automatic modela radi na vibraciji od 5 Hz, sa 60-časovnom rezervom snage, uključujući funkcije koje su posebno osmišljene za pilote. To se, pre svega, odnosi na veliki datum i povratni mehanizam.

Funkcija povratka je karakteristična za pilot hronografe omogućavajući im da izračunaju pravac sa maksimalnom preciznošću. Kazaljka hronografa može se zaustaviti, resetovati na nulu i ponovo pokrenuti jednim pritiskom na dugme, umesto da prolazi kroz tradicionalni start-stop u tri koraka. Kod Zenith Pilot Big Date Flyback sata skok i stabilizacija se ostvaruju za manje od 0,03 sekunde!

Zenith Pilot

Kućišta su stilizovana istim zamenljivim kaiševima, kao kod Automatic modela.

Zenith satove, uključujući i Defy Midnight, Defy Extreme, Chronomaster Sport i Elite, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

IWC Pilot satovi

IWC Pilot satovi – Savršeni spoj elegancije i preciznosti

IWC Pilot satovi predstavljaju uzor elegancije i preciznosti. Osnovan 1868. godine, čuveni švajcarski brend ima bogatu istoriju u svetu horologije. Njegovo putovanje od Švajcarske...

Pročitajte više
X