Zenith Defy Skyline – Moćan i elegantan dizajn koji osvaja!

Zenith Defy Skyline

Zenith Defy Skyline obeležili su istoriju luksuznih satova.

Priča o najsjajnijoj zvezdi na časovničarskom nebu započela je davne 1865. godine. U malom švajcarskom gradu, Le Loklu Georges Favre-Jacota je osnovao kompaniju za proizvodnju satova. Posmatrajući zvezde na nebu došao je na ideju da brend nazove po najvišoj tački univerzuma, zenitu. U skladu sa tim zaštitni znak postala je zvezda.

Georges je bio jedan od prvih časovničarskih majstora koji je integrisao sve aspekte procesa izrade satova pod jednim krovom. Počev od proizvodnje kućišta, preko proizvodnje mehanizma, pa do sklapanja – čitav proces izrade sata odvijao se pod Zenithovim rukovodstvom.

Vođen stalnom težnjom za preciznim merenjem vremena, čuveni časovničar je uvek bio korak ispred drugih. To potvrđuju i brojna priznanja i nagrade, koje čine rekordan broj u oblasti hronometrije.

Najuticajniji doprinos istoriji časovničarstva jeste kalibar El Primero, predstavljen 1969. godine. U pitanju je prvi na svetu automatski hronograf sa frekvencijom od 36.000 vibracija na sat, koji je doneo preciznost od čak 1/10 sekunde. Upravo se on našao u Defy kolekciji.

Kada se pojavio Zenith Defy Skyline?

Poreklo imena Defy staro je 120 godina. Bilo je to 1902. godine kada je Zenith uveo oznaku „DEFI“ sa „I“ na kraju, da označi liniju robusnih i preciznih džepnih satova. Šest decenija kasnije „I“ u nazivu je zamenjeno slovom „Y“ i upotrebljen je u kolekciji ručnih satova.

Zenith Defy Skyline

Prvi Defy model pojavio se 1969. godine. Svojim oštrim dizajnom sa osmougaonim kućištem i 14-stranim bezelom bilo je jasno da ovaj sat pomera granice viđenog. Futuristički koncept dodatno je naglasila narukvica merdevina forme koju je kreirao legendarni Gay Frères. Naravno, sat je pokretao El Primero mehanizam.

Međutim, revolucija kvarcnih mehanizama stavila je u drugi plan prvi Defy sat. Sreća se okrenula početkom 21. veka kada je doživeo veliki comeback.

U narednim godinama Zenith je uveo podserije osnovne kolekcije. Tako je 2017. svetlo dana ugledao Defy 21. Sledeće godine pojavila se Classic verzija, a zatim i Inventor. Godine 2021. lansiran je Zenith Defy Extreme, a naredne i Defy Skyline.

Polazeći od avangardnog kućišta, Zenith Defy Skyline je odao počast istoriji kompanije. Ujedno je doneo suptilniji izgled robusnom dizajnu. Time je najavljena nova era luksuznih sportskih satova.

Zenith Defy Skyline luksuzni keramički satovi

Sa ciljem da poboljša ugled brenda Zenith je razvio 2 nova modela izrađena od crne keramike. Na taj način je još jednom opravdao svoju poziciju u horologiji. Naime, keramika poseduje ekstremnu tvrdoću, te je veoma izazovan materijal za rad. Dok lagana konstrukcija može učiniti da izgleda poput jeftine plastike.

Zenith je uspešno savladao ove probleme donoseći keramički sat koji krasi moćan, a elegantan dizajn. Kućište prečnika 41 mm sa fasetiranim bezelom upotpunjeno je crnim brojčanikom sunburst efekta. Na brojčaniku se ističe četvorokraka zvezda, koja vizuelno podsećaju na stari Zenith logo iz 60-ih. Takođe, nalazi se mali sekundarni brojčanik na 9 sati, koji balansira prozor sa datumom na 3 sata.

Kao savršen finiš dolazi integrisana narukvica od crne keramike.

Keramički Zenith Defy Skyline pokreće El Primero 3600, koji radi na frekvenciji od 36.000 vibracija na čas, obezbeđujući 60 sati rezervne snage.

Zenith Defy Skyline

Drugi model od crne keramike jeste Defy Skyline Skeleton. Kućište je identično kao u standardnoj verziji, dok otvoreni brojčanik otkriva visokofrekventni automatski El Primero 3620 SK. Indikator 1/10 sekunde pomeren je na poziciju 6 sati tako da je stvoren efekat dubine.

Keramički Zenith Defy Skyline za 2024. godine

Krajem februara Zenith je ljubitelje luksuznih satova obradovao novim keramičkim modelom. Ovog puta to je sat sa turbilionom.

Kao suptilnija i savremenija interpretacija sata iz 1969. godine, Defy Skyline Tourbillon dolazi u crnom keramičkom osmougaonom kućištu prečnika 41 mm. Pri čemu je 14-strani bezel zamenjen 12-stranim.

Zenith Defy Skyline

Umesto sunburst efekta, brojčanik je ukrašen dinamičnijim, radijalnim uzorkom, dok se turbilion nalazi na 6 sati. Da bi se dodatno naglasio logo zvezde i sam turbilion je dizajna u obliku četvorokrake zvezde.

Kazaljke i oznake za sate su pozlaćene ružičastim zlatom, koje stvara luksuzni kontrast u odnosu na crne komponente.

U unutrašnjosti je smešten novi El Primero 3630 mehanizam koji radi na frekvenciji od 36.000 vibracija na čas, donoseći 60-satnu rezervnu snage.

Zenith Defy Skyline možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers. Ovde vas čekaju i druge podserije, kao što su Zenith Defy Revival, Zenith Defy Midnight i Zenith Defy 21.

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
X