Zenith Defy Revival – Nove boje i osveženo izdanje ovog luksuznog aksesoara!

Zenith Defy Revival

Zenith Defy Revival osvojio je srca ljubitelja luksuznih satova.

Baš kao što je dijamantski nakit prestiž u svetu juvelirstva, tako su Zenith satovi luksuzni aksesoar horologije. Njihova istorija postojanja duga je više od jednog veka.

Sve je počelo davne 1865. kada je Georges Favre-Jacota u Le Loklu osnovao časovničarsku manufakturu. Inspiraciju za brend dobio je posmatrajući noćno nebo. Upravo zato je kompanija dobila ime po najvišoj tački univerzuma, zenitu, a njen zaštitni znak postala je zvezda.

Neverovatan talenat Georgesa vrlo brzo je učinio Zenith poznatim po inovativnim rešenjima kako u pogledu mehanizma, tako i dizajna, što potvrđuju i brojne nagrade na međunarodnim izložbama u Ženevi, Parizu, Barseloni i Nešatelu.

Zenith Defy Revival

Tradicija izrade satova koji pomeraju granice u časovničarstvu nastavljena je i nakon odlaska u penziju osnivača, Georges Favre-Jacota. Sredinom 20. veka Zenith je skrenuo pažnju javnosti prvim na svetu automatskim hronografom sa frekvencijom od 36.000 vibracija na sat, koji je doneo preciznost od čak 1/10 sekunde, a 1969. godine i Defy satom jedinstvenog dizajna koji se izdvajao osmougaonim kućištem.

Osveženo izdanje omiljenog sata

U mnoštvu reizdanja vintage dizajna, Zenith se ističe po svojoj nepokolebljivoj posvećenosti preciznom oživljavanju prošlosti. Zahvaljujući besprekornoj estetici, vrhunskoj preciznosti i odličnom, potpuno modernom kvalitetu čuveni švajcarski brend se našao na listi vodećih u ovom luksuznom aksesoaru.

Titulu najboljeg opravdao je početkom 2022. godine kada je Defy model doživeo povratak u vidu ograničene serije Zenith Defy Revival A3642. Elegantan, a opet moderan geometrijski dizajn opremljen karakterističnom narukvicom brzo je postao favorit mnogih, koji su sa oduševljenjem dočekali vest o lansiranju novih verzija u 2023.

Zenith Defy Revival

Šta donose novi modeli Zenith Defy Revival otkriva vam Maestro Jewelers.

Nove boje brojčanika za nove generacije

Impresivna konstrukcija, savršena završna obrada i vrhunska preciznost – Zenith Defy Revival je preuzeo najbolje iz originala dodajući moderne elemente. Osnovu dizajna čini prepoznatljivo osmougaono kućište koje prati 14-strani bezel.

Zenith Defy Revival

Kućište prečnika 37 mm izrađeno od nerđajućeg čelika vodootpornosti do 300 m dubine je visoko fasetirano, sa brušenim i uglačanim završnim linijama tako da pruža originalni spoj klasične elegancije i sportskog izgleda. Za razliku od prvog modela, nove verzije imaju safirno staklo na poleđini kućišta, te možete videti kalibar Elite 670.

Zenith Defy Revival

Gay Frères narukvica od nerđajučeg čelika predstavlja pravi omaž vintage look-u. Dobro poznata forma „merdevina“ u novom izdanju perfektno upotpunjuje kućište dajući dozu sofisticiranosti celokupnom izgledu. Dok razmak između karika na njoj omogućava prozračnost, te pruža komfor pri nošenju.

Zenith Defy Revival

Kao novina dolaze i trendi boje brojčanika. A3690 model je sa tirkiznom nijansom, a A3691 je u rubin tonu. Oba brojčanika su sa gradijent efektom, te je najintenzivnija boja u centru, dok postaje tamnija krećući se ka ivicima. Na taj način je stvoren fascinantan izgled, koji ostavlja utisak gde god se pojavi. Ujedno, omogućeno je da kvadratne oznake za sate dođu do izražaja.

Zenith Defy Revival

Prozor za datum je postavljen na 4:30, otkrivajući beli disk sa crnim datumom, a sa brojčanika je sklonjena oznaka „28800“ koja se nalazila ispod 12 sati čime je izbegnuta prenatrpanost detaljima.

Zenith Defy Revival satove pokreće automatski mehanizam Elite. U pitanju je usavršena verzija kalibra koji je Zenith razvio 90-ih godina, a radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na sat sa 50-satnom rezervom snage.

Zenith Defy Revival u titanijumskom izdanju

Na Watches & Wonders manifestaciji ove godine predstavljen je još jedan Zenith Defy Revival sat.

Shadow model se može pohvaliti potpuno laganom titanijumskom konstrukcijom i za kućište i za narukvicu. Upotreba modernog materijala u izrazito retro kućištu je hrabar izbor, ali je Zenith savladao i ovu prepreku, još jednom potvrdivši svoje umeće izrade ručnih satova.

Zenith Defy Revival

Da bi odgovarao mikroblastiranoj mat završnoj obradi kućišta, brojčanik je mat crne boje. To daje drugačiji izgled od smelih boja prethodnih Revival modela. Kvadratni markeri za sate i drugi elementi prevučeni su Super-LumiNova slojem tako da dobijaju kremastu nijansu.

Zenith Defy Revival

U unutrašnjosti je smešten Zenith Elite 670 koji radi na vibraciji od 4 Hz, a njegova oscilirajuća težina u obliku zvezde vidljiva je kroz safirno staklo na poleđini kućišta.

Zenith Defy satove, kao i modele iz Zenith Pilot kolekcije i Zenith Chronomaster Open i Chronomaster Sport serije možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

 

 

 

Related posts

X