Zenith Chronomaster Sport

Zenith Chronomaster Sport

Zenith Chronomaster Sport nova kolekcija je najavila revoluciju u merenju vremena 2021. godine. Svojim inovativnim karakteristikama privlači pažnju i u ovoj godini, te ne čudi što se već sada našla u samom vrhu liste najbolji satovi za 2022. godinu.

Majstor preciznosti

Osnovan 1865. godine u Le Loklu od strane Georges Favre-Jacota, Zenith je brzo stekao reputaciju proizvođača najpreciznijih časovnika. Što potvrđuje rekordni broj nagrada – čak 1.565 Observatory Prizes.

Zenith Chronomaster Sport

Da je oduvek težio pomeranju granica preciznosti mehaničkog merenja vremena čuveni švajcarski brend je pokazao 1969. godine kada je predstavio originalni automatski hronograf „El Primero“. Za razliku od drugih mehanizama, Zenithov izum se izdvajao po, do tada neviđeno, visokom obrtu od 36.600 vph čime je omogućeno da meri 1/10. sekunde. Zahvaljujući neverovatnom kalibru kompanija se upisala u istoriju horografije, a muški satovi su podignuti na novi nivo.

Zenith Chronomaster Sport

El Primero je postao kamen temeljac na kome će Zenith graditi svoj moderan brend dugi niz godina. Međutim, u većini satova u kojima je bio smešten ovaj, sada već legendarni, mehanizam, brojčanik nije dizajniran da zaista beleži minijaturna merenja na lako čitljiv način.

Srećom, taj mali nedostatak je ispravljen u Zenith Chronomaster Sport seriji.

Nova era sportskog šika

Prema Zenithu, Chronomaster Sport otvara nova vrata u dizajnu časovnika, sa primesama vintage look-a. Naime, nove verzije inspirisane su klasičnim El Primeros modelom i De Luca izdanjem s kraja 80-ih, kombinujući njihove najbolje elemente sa novim tehnologijama.

 

Zenith Chronomaster Sport

Kućište prečnika 41 mm izrađeno je od nerđajućeg čelika koji garantuje izdržljivost do 100 m dubine. Ergonomska forma čistih linija koje diskretno prelaze u zasečene ivice savršeno odgovaraju zglobu, pružajući komfor pri nošenju u svakom trenutku. Na obe strane nalazi se safirno staklo, dok je krunica ukrašena Zenithovom zvezdom.

Već pri prvom pogledu na brojčanik jasno je da ovi luksuzni muški satovi nose Zenithov potpis. U pitanju je prepoznatljiv dizajn sa podbrojčanicima u 3 boje koji su smešteni na 3,6 i 9 časova. Njihova prelepa plava, antracit i svetlosiva nijansa savršeno se ističu kako na beloj, tako i na crnoj verziji brojčanika, dajući dozu elegancije čitavom satu.

Kao što smo očekivali, oznake su prevučene luminiscentnim slojem, tako da je obezbeđena jasna vidljivost i u mraku. Dok se među tankim, prefinjenim kazaljkama ističe sekundna sa logom zvezde na vrhu.

Zenith Chronomaster Sport

Ipak, ono po čemu Zenith Chronomaster Sport najviše privlači pažnju jeste novi keramički bazel, koji je po prvi put doneo utisnutu 1/10 sekunde.

Najoptimizovaniji hronograf stvoren za budućnost

U Zenith Chronomaster Sport ugrađen je El Primero najnovije generacije koji se može pohvaliti nizom tehničkih poboljšanja. Kao i njegov prethodnik El Primero 400B, novi El Primero 3600 zadržao je visoku radnu vibraciju od 36.000 vibracija na čas, ali je smanjen ukupan broj komponenti, dok je rezervna snaga povećana. Tačnije, nova serija se sastoji iz 311 elemenata ručno sastavljenih pri čemu je obezbeđeno 60 sati neprekidnog rada.

Zenith Chronomaster Sport

Poboljšanja sposobnosti merenja vremena, takođe, proizilaze iz poboljšanog dizajna zubaca točkova. Svaki pojedinačni točak ima svoj specifičan oblik, a dizajniran je na osnovu kompjuterskog algoritma, koji značajno poboljšava obrtni moment zupčanika.

Zenith Chronomaster Sport

Stubični točkić, koji je tehnički i vizuelno suštinski element, arhitekture El Primero hronografa je uvećan i premešten da bude vidljiviji iza safirne poleđine kućišta. Zajedno sa rotorom u obliku amblema zvezde čini skladnu celinu.

Zenith Chronomaster Sport

Chronomaster Sport, kao i drugi Zenith satovi čekaju vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
X