Zenith Chronomaster Open –Remek delo časovničarstva

Happy diamonds icons - savršeni nakit za vas - Maesto Jewelers 1

Zenith Chronomaster Open linija je omiljena među ljubiteljima horologije.

Kada se pomenu luksuzni muški satovi mnogima su prva asocija Zenith modeli. Svojim prepoznatljivim sofisticiranim stilom i stalnom težnjom za inovacijama čuveni švajcarski brend iz godine u godinu opravdava vodeću ulogu u svetu časovničarstva.

Sve je počelo davne 1865. godine kada je Georges Favre-Jacota osnovao malu kompaniju u Le Loklu. Zahvaljujući neverovatnim izumima vrlo brzo stekla je svetsku reputaciju proizvođača modernih satova. Da su Zenith satovi, zaista, čudo tehnike koji diktiraju trendove potvrđuje preko 1.500 nagrada.

Zenith Chronomaster Open

Ipak, pažnju šire publike privukli su sredinom 20. veka, kada je Zenith razvio novi automatski hronograf. „El Primero“, kako je nazvan, se izdvajao od drugih po, do tada neviđenoj, visokoj frekvenciji od 36.600 vph koja je donela preciznost od čak 1/10 sekunde.

Zenith Chronomaster Open

Zahvaljujući vrhunskim perfomansama El Primero je postao zaštitni znak brenda. Upravo zbog toga on danas pokreće većinu Zenith satova, uključujući i Chronomaster Open modele.

Kada se pojavio Zenith Chronomaster Open?

Zenith Chronomaster Open je najmlađa linija čuvene kompanije, koja se pojavila 2003. godine. Iako nije ni deceniju stara svojim jedinstvenim konceptom zauzela je značajno mesto u istoriji horologije. Naime, Open satove krasi otvoreni brojčanik.

Zenith Chronomaster Open Baš kao što naziv kaže, takav brojčanik otkriva samo srce sata – visokofrekventni pulsirajući El Primero kalibar. Za razliku od satova sa potpuno otvorenim kalibrima, Zenith je stvorio sat čiji je brojčanik po prvi put bio samo delimično otvoren kako bi se otkrio pokretni i regulacioni motor. Na taj način je Zenith umetnost „izlaganja“ unutrašnjosti sata podigao na viši nivo. Upravo zato ne čudi što je Chronomaster Open poneo titulu pravog remek dela časovničarstva.

Novi Zenith Chronomaster Open satovi za 2022. godinu

Na eminetnom Watches & Wonders sajmu horologije Zenith je predstavio 3 nova Open modela. Umesto starog kućišta prečnika 42 mm nove verzije imaju kućište prečnika 39,5 mm i debljine 13,1 mm tako da savršeno odgovaraju svakom zglobu. Novi dizajn kućišta je skoro identičan prošlogodišnjem Zenith Chronomaster Sport-u sa istom krunom i potiskivačima, ali bez istaknutog keramičkog bezela.

Zenith Chronomaster Open Dva modela napravljena su od nerđajućeg čelika sa crnim ili srebrnim brojčanikom, dok višu klasu čini sat od ružičastog zlata sa srebrnim brojčanikom. Mali sekundarni točkić smešten na 9 sati je napravljen od hesalita (akrila) sa silikonskim točkom. Brojač od 60 sekundi nalazi na 3 sata, a 60-minutni brojač na 6 sati.

Zenith Chronomaster Open

Brojčanik je zaštićen safirnim staklom koje na popleđeni daje jasni uvid u El Primero 3604.

Zenith Chronomaster Open  U pitanju je redizajnirani mehanizam koji odaje počast 50. godišnjici originalnog automatskog El Primero hronografa.

 Zenith Chronomaster Open specijalno izdanje

Ovog meseca čuveni švajcarski satovi dobili su još jedno izdanje. Zenith Chronomaster Open dolazi sa brojčanikom živopisne plave boje i brušenim efektom sunčevih zraka.

Zenith Chronomaster Open

Novi model je zadržao karakteristični dizajn 3 podbrojčanika, sa sivim brojačem od 60 minuta na 6 sati, srebrnim brojačem za 60 sekundi na 3 sata i sekundama na 9 sati. Pri čemu je otvoreni deo između 9 i 12 sati znatno veći tako osim balansnog točka prikazuje i silikonske komponentne mehanizma.

U unutrašnjosti je smešten legendarni El Primero 3604 kalibar koji radi na frekvenciji od 36.000 vibracija na čas, obezbeđujući 60 sati rezervne snage.

Zenith Chronomaster satove, kao i Zenith Defy Extreme možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

 

Related posts

Dijamantska burma

Zašto je dijamantska burma više od luksuznog nakita?

Dijamantska burma je omiljen dijamantski nakit svake žene. Venčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu. Dan ispunjen ljubavlju, srećom i dragim ljudima zauvek...

Pročitajte više
X