Zašto su dijamanti savršen poklon – Opojni doživljaj fascinantnog kamena

Zašto su dijamanti savršen poklon

Zašto su dijamanti savršen poklon – verujemo da se brojni džentlmeni pitaju naročito kada započnu svoje mini-istraživanje tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Šta pokloniti voljenim osobama? Zašto baš dijamante? Šta odabrati – dijamantski prsten, ogrlicu, minđuše ili dijamantsku narukvicu?

Izbor nije jednostavan, naročito ukoliko želite da izazovete nezaboravnu i neponovljivu reakciju drage osobe.

Dijamanti su posebni! Iskričava blistavost dijamanta kod žena budi osećaj zadovoljstva. Još 50-ih godina je Merilin Monro rekla da su dijamanti najbolji prijatelji žena, dok je Elizabet Tejlor tvrdila da svim devojkama trebaju veliki dijamanti. Najveće zvezde Holivuda su među prvima prepoznale opojni osećaj koji izazivaju dijamanti.

Ukoliko se i dalje pitate „zašto su dijamanti savršen poklon“ – odgovor je jednostavan… Jer su fascinantni!

Zašto su dijamanti savršen poklon?

Dijamanti nisu deo trenda. Mainstream je uglavnom fenomen kojem svi teže i žele da postanu deo te struje, dok popularnost datog fenomena vremenom opada. Dijamanti su mnogo više od toga!

Poklon koji se pamti i ostavlja za sledeće generacije – svakako je dijamant.

Za razliku od mnogih poklona koji se vremenom potroše ili zaborave, doniraju ili izgube vrednost, dijamanti traju večno. Mogu da se prenose sa kolena na koleno i predstavljaju trajni simbol sentimentalnosti, pijeteta i elegancije.

Poklanjanje luksuznog nakita nije deo hira, već dar nasledstva koji će se pamtiti decenijama, a možda čak i vekovima.

Dijamantski nakit nikada neće izgubiti svoju draž, vrednost i simboliku.

Zanimljivost: Da li ste znali da reč „dijamant“ potiče od grčke reči „adamas“, što znači „nepobediv, neosvojiv“? Drevni Grci verovali su da su dijamanti iverje koje pada sa nebeskih zvezda.

Dijamanti su, zaista, za sva vremena. Reč je o poklonu koji će trajati večno. Pa, da li se i dalje pitate zašto su dijamanti savršen poklon?

Naučnici su utvrdili da dijamanti postoje 3,4 milijarde godina i u nepromenjenom obliku mogu da ostanu još milenijumima. Moguće ga je nositi decenijama i preneti na naredne generacije, a on će uvek izgledati kao i onog dana kada je kupljen i nošen prvi put.

Zašto su dijamanti savršen poklon

Vremenom, dijamanti su postali tradicionalni simbol ljubavi i luksuza u drevnoj Grčkoj i Rimu. Pripadnici krune nosili su dijamante kao simbol snage, nepobedivosti, hrabrosti i moći.

Dragi kamen sa tradicijom

Ovo drago kamenje je uobičajeno za vereničko prstenje, a tradicija poklanjanja dijamantskog vereničkog prstenja započeta je 1477. godine. Tada je vojvoda Maksimilijan Austrijski lično poklonio dijamantski verenički prsten Mariji od Burgundije.

Ovo drago kamenje je neverovatno retko, a samim tim smatraju se i najtraženijim draguljima na svetu. Ujedno, svaki od dijamanata je jedinstven. Baš kao otisak prsta ili pahulja – ne postoje dva identična.

Neretko se dijamant dovodi i u vezu sa svetlošću. Njegova neverovatna jasnoća i prozirnost upijaju zrake sunca i sjaje neverovatnom iskrom. Veoma su jednostavni za stilizovanje i moguće ih je nositi za bilo koju priliku. Idealno se uklapaju kako uz večernju haljinu, tako i uz casual farmerke.

Oni su otelotvorenje osećanja. Simbol su ljubavi, života, bezvremenosti, porodičnog nasleđa, tradicije, dostignuća, lepih sećanja… Svaka žena volela bi da u svojoj kutiji za nakit čuva ovaj specijalni kamen koji bi, ujedno, sa ponosom isticala na svojoj ruci ili oko vrata.

Zašto su dijamanti savršen poklon – jer su jedna od retkih neprocenjivih stvari, a moguće ih je platiti.

Zašto su dijamanti savršen poklon i kako ga odabrati?

Praznici uvek bude poseban osećaj u ljudima. Zajedništvo, porodične vrednosti i tradicionalno okupljanje pored jelke, nezamenljivi su. Kupovina poklona za Novu godinu ili Božić i radost na licima voljenih osoba – neprocenjivi su.

Za dijamantski nakit, detalje i uspomene koje će se preneti kao deo porodičnog nasleđa, potrebno je posvetiti se kupovini i odabrati nakit koji pleni, za sva vremena.

Zašto su dijamanti savršen poklon – jer će biti zauvek zapamćen! Dijamant je jedina stvar koja će zauvek ostati utisnuta kao idealan poklon.

Dijamantske ogrlice i dijamantske minđuše uvek će biti idealne za parove koji nisu dugo u vezi ili ukoliko ne znate preciznu veličinu prstena koja je potrebna.

Delikatni, nežni dijamantski prsten koji je sjajan za svakodnevno nošenje, pun je pogodak. Takođe, klasične dijamantske minđuše, takozvani klinovi, prikladne su kako za dnevne, tako i za večernje varijante.

Ukoliko želite da iznenadite ženu koja izuzetno voli da nosi nakit, obradujte je krupnim bisernim dijamantskim prstenom.

Zašto su dijamanti savršen poklon

Za mlađe pripadnice nežnijeg pola idealne su Chopard kolekcije Happy Hearts i Happy Spirit. Nakit od belog i roze zlata u kombinaciji sa šetajućim dijamantima uvek je odličan izbor. Imperiale kolekcija osmišljena je za dame koje uživaju u kombinaciji dijamanata i ametista.

Dijamantska narukvica, takozvana teniska narukvica, nikada neće izaći iz mode, ali često je potcenjena u odnosu na ogrlice. Ipak, sa njom nikada ne možete da pogrešite, a isto tako, prikladna je za dnevne i večenje događaje.

Nakit za sva vremena

Zašto su dijamanti savršen poklon – jer je to jedinstvena prilika da obradujete nekoga Moriah nakitom. Istoimeno sveto mesto u Jerusalimu odiše mirom i lepotom, a Moriah nakitom teži se da se svaki pojedinac poveže sa duhom Jerusalima.

Kombinacija dijamanata, zlata i autentičnog kamena sa jerusalimskog najsvetijeg tla… Svaki komad nakita je ručno rađen i prilikom kupovine dobija se sertifikat o autentičnosti koji je priznat u celom svetu.

Gde kupiti idealan dijamantski nakit?

Kupovina poklona za novogodišnje i božićne praznike treba da se obavi na vreme kako biste posvetili dovoljno pažnje iscrpnom odabiru najlepšeg nakita.

Juvelirnica u Beogradu, Maestro Jewelers, mesto je na kom možete da pronađete iskričavi dijamantski nakit idealan za drage osobe. Ukoliko želite klasičan dijamantski prsten, dijamantsku ogrlicu ili dijamantsku narukvicu klasične izrade, preporučujemo proizvode kuće dijamanata IDC. Precizno izrađen vanvremenski nakit prenosiće se s kolena na koleno decenijama.

Zašto su dijamanti savršen poklon

Chopard razigrani dijamanti ili Ice Cube kolekcija prikladni su za svakodnevno nošenje, dok je unikatni Moriah nakit dizajniran tako da sveti deo Jerusalima uvek možete da imate uz sebe.

Posetite naš izložbeni salon u Nušićevoj 12a i odaberite idealni poklon za praznike. Proslavite Novu godinu i Božić na jedinstveni način i darujte nekome delić istorije – dijamant o kome će se pričati vekovima.

Neka sećanje na novogodišnje i božićne praznike nikada ne izbledi – Maestro Jewelers.

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
X