Vereničko prstenje poznatih – Veridbe za pamćenje

vereničko prstenje poznatih maestro jewelers 2

Vereničko prstenje poznatih oduvek je privlačilo veliku pažnju javnosti. Slavne ličnosti gotovo da se utrkuju u nastojanju da se pojave sa što skupljim prstenom. Sasvim očekivano, obožavaoci ostaju zadivljeni veličinom kamena i plemenitošću metala od kojeg je izrađen verenički prsten njihove omiljene zvezde. Bilo da se radi o princezi, filmskoj divi ili pevačici – dijamant na ruci verene devojke ne ostaje dugo sakriven.

Vereničko prstenje u čuvenim veridbama

Zahvaljujući Internetu i medijskoj popularnosti određenih ličnosti, upoznati smo sa detaljima iz njihovog privatnog života. Na društvenim mrežama i portalima svakodnevno se objavljuju vesti o novim veridbama. Gotovo po pravilu, što je neka osoba poznatija, to je i verenički prsten skuplji.

Tako je prošlogodišnja veridba Dženifer Lopez obeležena ekstravagantnim dijamantskim prstenom, vrednim skoro dva miliona dolara. Dijamantski prsten iste vrednosti krasi i ruke čuvenih starleta Kim Kardašijan i Paris Hilton.

Skarlet Johanson i Lejdi Gaga su dobile nešto jeftinije vereničko prstenje. Iako je ono vredno „samo“ pola miliona dolara, ove dve dame s ponosom pokazuju ukras na domalom prstu.

 

Kod članova engleske kraljevske porodice, cena vereničkog prstenja nije uvek predstavljena javnosti. Kejt Midlton je verena prstenom koji je princeza Dajana dobila prilikom veridbe sa princom Čarlsom. Vrednost tog 14-karatnog prstena okruženog safirima procenjena je na 300.000 funti. Međutim, cena prstena kojim je princ Hari verio Megan Markl ostala je skrivena od znatiželje njihovih fanova. Ipak, zna se da i taj prsten potiče iz dragocene kolekcije nakita princeze Dajane.

Vereničko prstenje poznatih dama iz sveta šoubiznisa svojom vrednošću zasenilo je čak i nobles. Bijonse je od svog dragog dobila dijamantski prsten od čak pet miliona dolara, a Maraja Keri od fantastičnih deset miliona!

Kada se slavna Elizabet Tejlor verila sa Majklom Todom, vrednost prstena kojim ju je darivao iznosila je skoro četiri miliona. Danas bi taj prsten najverovatnije koštao oko deset miliona dolara. Budući da se ova filmska diva udavala osam puta, njena kolekcija vereničkog prstenja i venčanih burmi sigurno je izuzetno bogata.

Validnost dijamantskog prstena od platine, kojim je Džo di Mađio verio Merilin Monro, i danas je predmet spekulacija. Isto važi i za verenički prsten kojim je sredinom XX veka zaručena Džeki Kenedi.

Šta sa vereničkim prstenom posle raskida?!

Istorija beleži mnoge slavne veridbe, ali i još slavnije raskide. Da skupoceni dijamantski prsten ne mora biti zalog za sreću, pokazala je Dženifer Lopez. Ona je pred samo venčanje prekinula veridbu sa neodoljivim Benom Aflekom. Njene stope pratile su i Dženifer Aniston, Šeril Kol, Majli Sajrus, Keli Bruk i druge zvezde. Na taj način, vereničko prstenje poznatih kao da je postalo značajnije od njih samih.

Čini se da su nekada važne zaruke postale deo trenda od kog se lako odustaje. Čin veridbe danas kao da je izgubio na snazi, a brak je prestao da bude večni zavet.

Međutim, ako se setimo Šarlot iz čuvenog serijala Seks i grad, uviđamo da još ima onih koji veruju u brak. U jednoj sceni, glumica prevlači po garderobi rukom na kojoj se blista dijamantski prsten. Značaj koji pridaje dragocenosti na prstu transponuje se i na njen modni ukus – dijamant joj se slaže uz svaku odeću.

vereničko prstenje poznatih maestro jewelers 3

Poznati su filmski fragmenti u kojima bivša verenica demonstrativno vraća prsten svom doskorašnjem zaručniku. Ipak, u stvarnosti, mnoge žene se odlučuju da verenički prsten zadrže iako je došlo do raskida. Razlozi tome mogu biti mnogostruki: suštinsko neprihvatanje raskida ili čak želja za osvetom. Ponekad je pak težnja da se prsten zadrži uzrokovana – njegovom materijalnom vrednošću. U svakom slučaju, dijamantskog prstena se nije lako odreći, čak i kada simbolizuje ljubav koja je prošla.

Vereničko prstenje poznatih za sasvim „običan“ svet

Dijamantski nakit nikada ne može izgubiti na validnosti. To je jedina istina i permanentnost. Dijamanti su devojci zaista pravi prijatelji, kako se kaže u poznatoj filmskoj replici.

vereničko prstenje poznatih maestro jewelers 4

Za označavanje radosti, slavljenje ljubavi, ali i u teškim egzistencijalnim momentima, dijamanti mogu predstavljati pravu potporu. Renomirana juvelirska kuća IDC svojim kolekcijama dijamantskog nakita nastoji da u susret izađe najraznovrsnijim potrebama i zahtevima.

U Maestro Jewelers možete pronaći sve ono čime se na najbolji način ovekovečuje veridba: dijamantski verenički prsten, ogrlicu ili narukvicu sa dragim kamenjem. Safir, smaragd i rubin su nesumnjivo upečatljivi kao centralni kamen. Međutim, njihova lepota dolazi do izražaja tek u kombinaciji sa dijamantima. Maestro Jewelers će rado pomoći da napravite najbolji izbor i da za samo tristotinak evra svoju izabranicu učinite srećnom verenicom.

Related posts

X