Verenički prsten sa žutim dijamantom

Verenički prsten sa žutim dijamantom krasi posebni šarm.

Dijamantski nakit je omiljeni modni dodatak žena širom sveta. Bez obzira da li ponesete svedene dijamantske minđuše, decentnu narukvicu sa dijamantima ili raskošnu dijamantsku ogrlicu, jedno je sigurno – ovaj skupoceni aksesoar učiniće svaki vaš outfit besprekornim.

Ipak, u mnoštvu očaravajućih komada dijamantskog nakita jedan se posebno izdvaja. U pitanju je verenički prsten sa dijamantom. O njemu devojke maštaju još u tinejdžerskim danima. Sa naročitom pažnjom razgledaju fotografije veridbi koje svakodnevno ispunjavaju društvene mreže, dok u izlozima juvelirnica pogledom traže svoj prsten iz snova.

Verenički prsten sa žutim dijamantomVerenički prsten je i prva asocijacija za dijamante jačem polu. Pri čemu mnogi nisu svesni da ovaj dragi kamen dolazi u mnogo različitih boja, te da nije samo bezbojan kako smatraju.

Upravo su žuti dijamanti jedan od vodećih juvelirskih trendova za 2022. godinu.

Kako nastaju žuti dijamanti?

Žuti dijamanti nastaju na isti način kao i drugi prirodni dijamanti. Formiraju se milionima i milionima godina daleko ispod površine zemlje na izuzetno visokim temperaturama i pod ogromnim pritiskom.

Verenički prsten sa žutim dijamantom

Jedinstvena žuta boja rezultat je prisustva azota tokom njihovog nastanka. Kako molekuli azota apsorbuju plavu svetlost dragi kamen poprima žutu nijansu. U zavisnosti od toga koliko je azota prisutno, boja se može kretati od veoma svetle do intenzivne, koja se naziva kanarinsko žuta.

Po čemu je verenički prsten sa žutim dijamantom poseban?

Žuti dijamanti su simbol ljubavi, sreće i pozitivne energije. Samim tim, verenički prsten sa dijamantom u ovoj boji označava dug i srećan brak. Prema verovanju, dami koja ga nosi pružiće unutrašnji mir, ali i samopouzdanje i snagu da prebrodi sve nedaće u životu.

Verenički prsten sa žutim dijamantomPored velike simbolike, žute dijamante krasi i retkost. Istraživanja pokazuju da samo 1 karat od svakih 10.000 iskopanih je dijamant prirodne žute boje. Čime je zagarantovana unikatnost najvažnijeg prstena.

Luksuzan, a opet trendi verenički prsten sa žutim dijamantom pomoći će vam da pokažete svoj prefinjeni stil. Ujedno, izdvojiće vas iz mase klasičnog dijamantskog nakita. Dovoljan je jedan pogled na vaše nežne ruke da i slučajni prolaznici ostanu bez daha pred fascinantnom bojom i neverovatnim sjajem kojim pleni. Na njihovu lepotu nisu ostale imune ni mnoge zvezde. Megan Fox, Rebecca Romijn, Heidi Klum, Paris Hilton – samo su neke od poznatih dama čije vereničko prstenje krase žuti dijamanti.

Verenički prsten sa žutim dijamantomDodatni razlog da izaberete baš verenički prsten sa žutim dijamantom leži u neograničenim mogućnostima kombinovanja. Naime, žuti dijamanti odlično izgledaju u svakom stilu, kao i uz svaki plemeniti metal, bilo da su postavljeni u žuto, belo, ružičasto zlato ili platinu. Takođe, savršeno pristaju svakom tonu kože.

Kako izabrati verenički prsten sa žutim dijamantom?

Boja je najvažnija stvar koju treba uzeti u obzir kada kupujete verenički prsten sa žutim dijamantom. Žuti dijamanti spadaju u grupu „Fancy“ dijamanata, te se za procenu boje ne koristi skala od D do Z. Za razliku od bezbojnih dijamanata, gde prisustvo boje negativno utiče na njihovu vrednost, kod žutih dijamanata vrednost raste sa intenzitetom boje.

Verenički prsten sa žutim dijamantomNajpopularniji rezovi za žute dijamante jesu ovalni, kruška i jastuk. Ovi oblici ne samo da naglašavaju jačinu boje, već pružaju prelepu završnu obradu u prstenu.

Dijamantsko vereničko prstenje čuvenih juveliriskih kuća čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
X