Verenički prsten sa smaragdom – Dragim kamenom neverovatne lepote i simbolike

Verenički prsten sa smaragdom jedan je od vodećih trendova u svetu juvelirstva.

Dijamanti su od davnina smatrani simbolom ljubavi, te ne čudi što je prsten sa dijamantom najpopularniji izbor za veridbu. Međutim, poslednjih godina mnoge devojke ne žele da se pridržavaju tradicionalnih okvira, već naglašavaju da njihov prsten treba da zrači modernim, jedinstvenim stilom.

Verenički prsten sa smaragdom

Tome su doprineli juveliri novim, očaravajućim verzijama tako da danas postoje zaista neverovatne forme i kombinacije sa dragim kamenjem u boji. Među njima posebnu pažnju privlači verenički prsten sa smaragdom.

Kada se pojavio prsten sa smaragdom?

Verovali ili ne, smaragdi imaju dugu istoriju. U drevnim kulturama predstavljali su bogove i boginje, dok prvi zvanični zapisi o njihovom nošenju datiraju iz 5. veka pre Nove ere.

Verenički prsten sa smaragdom

Sumeri su ih već tada nosili na domalom prstu leve ruke, verujući da imaju zaštitno dejstvo. U skladu sa tim poklanjanje prstena sa dijamantom voljenoj osobi bilo je izraz ljubavi i poštovanja.

Lepoti smaragda nisu mogli da odole ni stari Egipćani. Smatrali su da donose besmrtnost, ponovno rođenje i večnu mladost, te su činili važan deo kraljevskog nakita. Faraoni su čak sahranjivani sa njima, o čemu svedoče arheološka otkrića.

Verenički prsten sa smaragdom

Zahvaljujući kraljici Viktoriji smaragdi su se našli na najvažnijem prstenu dama. Naime, poznata engleska kraljica bila je opčinjena njihovom prelepom bojom, te ju je princ Albert zaprosio smaragdnim prstenom. Od tog doba smaragdi simbolizuju uspešnu ljubav i posvećenost do kraja života. Darivanje prstena sa ovim dragim kamenom za veridbu donosi sreću, mir i dugovečnost u braku koji treba biti sklopljen.

Koji je najbolji rez za verenički prsten sa smaragdom?

Na vrhu najpopularnijih rezova za verenički prsten sa smaragdom svakako je rez koji nosi ime po ovom kamenu. Dizajniran je specijalno kako bi naglasio zelenu boju smaragda, te ima karakterističan izduženi oblik sa odsečnim uglovima. Sastoji se od 57 ravnih linearnih faseta, koje daju dubinu kamenu stvarajući impresivan efekat bljeska. Ujedno, vizuelno ga čine većim, što je dodatni razlog zašto je tražen za verenički prsten.

Prsten sa smaragdom okruglog reza odiše vanvremenskom elegancijom, koja osvaja pri prvom pogledu. Bez obzira da li stoji samostalno ili je na prstenu u kombinaciji sa dijamantima – budite sigurne da će privući pažnju gde god se pojavite.

Verenički prsten sa smaragdom

Prsten sa smaragdom ovalnog reza predstavlja šik verziju okruglog oblika. Mladalački i atraktivan ovaj model je pravi izbor za devojke koje vole klasiku, sa dodirom modernih detalja. Dodatna prednost jeste doza gracioznosti koju daje prstima, činiće ih dužim.

Verenički prsten sa smaragdom

Intenzivne zelene nijanse posebno lepo deluju u princeza rezu. Krasi ga 50 do 58 faseta koje su isečene tako da liče na krunu. Samim tim, ovaj rez pruža osećaj kraljevske elegancije, pretvarajući vas u modernu princezu.

Koji stil pristaje vereničkom prstenu sa smaragdom?

Verenički prsten sa dragim kamenom zelene boje sasvim je dovoljan za zadivljujući utisak. Ipak, ako želite da vaš prsten ima raskošniji izgled najbolji izbor jeste kombinacija sa dijamantima u halo stilu.

Verenički prsten sa smaragdom

Prsten sa smaragdom koji je okružen nizom stilizovanih dijamanata pruža jedinstveni spoj antike i modernog. Ne samo da poseduje fascinantnu estetiku, koja nikog ne ostavlja ravnodušnim, već ima moć da i najjednostavniju kombinaciju pretvori u glamurozni stajling.

Verenički prsten sa smaragdom

Još jedan popularan stil je pave, koji omogućava kreiranje unikatnih verzija. Obično je smaragd centralni kamen, dok se sa leve i desne strane duž oboda protežu savršeno postavljeni dijamanti. Na taj način je ostvaren prefinjeni sklad kako između dragog kamenja, tako i sa plemenetim metalom.

Verenički prsten sa smaragdom

Dijamantski nakit sa smaragdom, uključujući i vereničko prstenje, čeka vas u bigatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

Related posts

IWC Pilot satovi

IWC Pilot satovi – Savršeni spoj elegancije i preciznosti

IWC Pilot satovi predstavljaju uzor elegancije i preciznosti. Osnovan 1868. godine, čuveni švajcarski brend ima bogatu istoriju u svetu horologije. Njegovo putovanje od Švajcarske...

Pročitajte više
X