Verenički prsten sa dragim kamenom

Verenički prsten sa dragim kamenom

Verenički prsten sa dragim kamenom označava početak novog poglavlja u ljubavnoj bajci jednog para.

Od kako se sredinom prošlog veka pojavila istorijska kampanja “A Diamond Is Forever” prsten sa dijamantnom je postao glavni izbor za veridbu. Okrugli, ovalni ili, pak, princeza reza, dijamanti su svojom lepotom i sjajem očarali pripadnice lepšeg pola, te ne čudi što ovakvoj izjavi ljubavi ne mogu da odole.

Međutim, trendovi u juveliristvu, baš kao i u modi se menjaju iz godine u godinu. Svakako,  verenički prsten sa dijamantom i dalje spada u najpoželjnije, ali su promene poslednjih godina donele sasvim neočekivane, netradicionalne stilove kao što je drago kamenje u boji na omiljenom komadu nakita.

Verenički prsten sa dragim kamenom

Imajući ovo u vidu Maestro Jewelers vam otkriva koji je verenički prsten sa dragim kamenom idealna alternativa prirodnim dijamantima.

Verenički prsten sa dragim kamenom za moderne princeze

Počev od drevne Persije, preko Rimskog carstva, pa do Napoleonove Žozefine – safir ima reputaciju dragog kamena kraljevske porodice. Njegovoj mističnoj boji nije mogla da odoli ni princeza Dajana, a danas blista na ruci Kejt Midlton.

Kraljevsko plava nijansa safira zrači otmenošću, kakvu će poželeti svaka devojka sa stilom. Zapravo, ovo je dragi kamen koji pokazuje karakteristike 2 boje, zavisno od ugla gledanja. Dok zvezdani safiri, jedna od retkih vrsta, donose zapanjujući optički efekat nalik zvezdanom nebu.

Verenički prsten sa dragim kamenom

Sa tvrdoćom od 9 na Mohsovoj skali, safiri spadaju među najtvrđim prirodnim draguljima, odmah nakon dijamanata. Što ih čini ne samo najskupljim, već i najtraženijim dragim kamenom za verenički prsten.

Svojim hladnijim tonom, luksuznim sjajem i tvrdoćom 8 na Mohsovoj skali, topaz se pridružio vereničkom prstenu dama plave krvi. Iako su mnogi mišljenja da je on prirodno plave boje, u stvari je bezbojan. Prodorne nijanse dolaze iz nesavršenosti kamena, donoseći autentični izgled i posebni šarm vereničkom prstenu.

Verenički prsten sa dragim kamenom

Prema verovanju topaz podstiče kreativnost, te je pravi izbor za buduće neveste koje žele da istaknu svoj talenat za modu.

Verenički prsten sa dragim kamenom koji na jedinstveni način prenosi poruku ljubavi

Crvena je boja ljubavi. Zbog toga je zavodljivi rubin od davnina poklanjan ženama kao simbol večne ljubav, dok danas krasi najlepše vereničko prstenje.

Osim strasti i neraskidive veze, ovaj dragi kamen asocira na snagu i energiju, te je namenjen hrabrim ženama koje imaju dovoljno samopouzdanja da ispune sve svoje snove. Ako je verovati srednjevekovnoj priči ima i zaštitnu ulogu. Naime, u to doba smatrano je da rubin menja boju ukoliko ženama koje ga nose preti neka opasnost.

Verenički prsten sa dragim kamenom

Da je reč, zaista, o magičnom kamenu izuzetne ne samo retkosti, već i tvrdoće potvrđuje činjenica da se može iseći samo drugim rubinima ili dijamantima. Upravo ova svojstva dodatno privlače pažnju lepšeg pola, jer ima moć da se svaka žena oseti posebnom.

S obzirom da se tokom istorije sreću na krunama kraljica, juveliri su za ovu godini kreirali dijamantsko vereničko prstenje stilizovano rubinima u vintage stilu.

Verenički prsten sa dragim kamenom raskošne boje

Ništa ne zrači glamurom kao bogata nijansa smaragda, koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Čak ni čuvenu Kleopatru kojoj je upravo ovaj dragi kamen bio omiljeni.

Smaragd se smatra kamenom lepote, ali i novih životnih poglavlja. Istovremeno, pojačava emocije, donoseći sreću u ljubavi i ravnotežu i blagostanje u porodici. Zato je prema mišljenju stručnjaka vereničkim prsten sa smaragdom najlepši izbor za veridbu.

Verenički prsten sa dragim kamenom

Može se pohvaliti tvrdoćom od 8 na Mohsovoj skali, ali i tzv. smaragdnim vrtom inkluzija koje daju unikatnu formu svakom kamenu.

Zadivljujuća zelena boja dolazi i u kamenu iz Tanzanije – tsavoritu. Iako je otkriven pre 6 decenija, svojim razigranim koloritom neverovatnom brzinom je osvojio srca lepšeg pola, te danas predstavlja savršenu zamenu smaragdu u vereničkom prstenju.

Dijamantsko prstenje svetski poznatih juvelirskih kuća, kao i prstenje sa dragim kamenjem vrhunskog kvaliteta možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

X