Verenički prsten sa dijamantima – Koju simboliku krije u sebi?

Verenički prsten sa dijamantima

Verenički prsten sa dijamantima upotpuniće vašu ljubavnu bajku.

Svojom očaravajućom lepotom i besprekornim sjajem dijamanti su oduvek privlačili pažnju, predstavljajući prestižni nakit namenjen bogatima. Iako su zaslužni za stvaranje magičnih detalja koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim, među komadima dijamantskog nakita jedan od njih ima posebnu emocionalnu vrednost. Reč je o vereničkom prstenu sa dijamantom.

Verenički prsten sa dijamantima

Kao simbol večne ljubavi, on donosi najlepšu priču, koja označava početak novog poglavlja u vašem životu. Ujedno, predstavlja luksuzni dodatak koji ima moć da svaku odevnu kombinaciju pretvori u vrednu divljenja.

Verenički prsten sa dijamantima

Iako tradicionalno prsten za veridbu krasi jedan upečatljiv dijamant okruglog ili ovalnog reza, poslednjih godina sve veću popularnost dobijaju modeli sa više dijamanata, posebno tzv. triniti.

 Verenički prsten sa dijamantima krasi bogata simbolika

Triniti ili trostruka postavka, kako se još naziva ovaj verenički prsten sa dijamantima, prikazuje priču ljubavnog para. Centralni dragi kamen, koji je obično i najveći, simbolizuje sadašnjost dvoje zaljubljenih, dok bočni dijamanti predstavljaju njihovu prošlost i budućnost.

Verenički prsten sa dijamantima

Prema verovanju triniti dijamantski prsten može da označava i porodicu koju ćete imati. Pri čemu, središnji kamen predstavlja roditelja, a drago kamenje sa strane dvoje dece. Drugo mišljenje jeste da bočni dijamanti simbolizuju oba roditelja, dok je središnji kamen dete.

Prsten sa 3 dijamanta poređanih u nizu pominje se i u hrišćanstvu, gde dijamanti čine Sveto Trojstvo – Oca, Sina i Svetog Duha.

Verenički prsten sa dijamantima

Moderno verovanje ovog romantičnog komada nakita ističe da tri dijamanta označavaju prijateljstvo, ljubav i vernost, kao 3 ključna elementa snažne emotivne veze.

Zašto izabrati verenički prsten sa dijamantima?

Triniti dijamantski prsten može se pohvaliti jedinstvenim dizajnom koji pleni prefinjenom elegancijom, ali i modernim šarmom, te ne čudi što je omiljen kako damama koje neguju klasičan stil, tako i nekovencionalnim budućim nevestama.

Zahvaljujući nizu dijamanata prsten dobija raskošni izgled, donoseći dozu gracioznosti nežnim ženskim rukama. Dok bočni dijamanti naglašavaju veličinu i sjaj centralnog kamena, dajući dubinu čitavoj formi.

Verenički prsten sa dijamantima

Ono što ovaj verenički prsten sa dijamantima čini popularnim jeste mnoštvo opcija kombinovanja. Baš kao i klasični prsten sa dijamatnom koji je najčešće okruglog oblika, tako i trostruka postavka u većini slučajeva dolazi sa 3 okrugla dijamanta jednake veličine postavljenih u istom nivou. Nežan, romantičan, a opet impresivan – ostavlja zadivljujući utisak gde god se pojavi.

Triniti formi savršeno pristaje i dijamant markiz reza, princeza ili kruške, a za upečatljiviji efekat tu je model sa većim centralnim kamenom i bočnim manjih dimenzija. Takođe, može da sadrži mešavinu oblika, kao što je smaragdno rezani središnji kamen koji je okružen baget dijamantima.

Verenički prsten sa dijamantima

Ukoliko želite da unesete raskošne nijanse u svoj verenični prsten izaberite kombinaciju dijamanta i dragog kamenja u boji. Ne samo da ćete stvoriti zapanjujući kontrast, već ćete podići svoj stil na viši nivo.

Koji plemeniti metal odgovara prstenu sa 3 dijamanta?

Žuto i belo zlato su nezamenjivi pratioci vereničkog prstena sa dijamantom. Belo zlato odgovara svakoj kombinaciji dragog kamenja, kao i svakom stilu, dok žuto često dolazi u klasičnom stilu.

Verenički prsten sa dijamantima

Ružičasto zlato, koje je vodeći trend nakita sa dijamantima za leto, oslikava glamur crvenog tepiha, te je namenjeno damama istančanog ukusa.

Verenički prsten sa dijamantima

Vereničko prstenje sa dijamantima, kao i vereničko prstenje sa dragim kamenom i dijamantski nakit za venčanje, čuvenih juvelirskih kuća možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

Chopard Happy Sport satovi

Chopard Happy Sport satovi – Šetajući dijamanti kao simbol ženskog duha

Chopard Happy Sport satovi san su dama širom sveta. Svima je dobro poznato da je dijamantski nakit najbolji prijatelj svih žena. Zahvaljujući Chopardu još...

Pročitajte više
X