Verenički prsten sa crnim dijamantom – Budite originalni i jedinstveni u svom odabiru

Verenički prsten sa crnim dijamantom

Verenički prsten sa crnim dijamantom krasi posebni šarm koja osvaja na prvi pogled.

Pri pomenu veridbe mnogima je prva asocijacija prelepi prsten sa dijamantom u klasičnoj, bezbojnoj varijanti. Iako je ovaj dragoceni komad nakita vanvremski, poslednjih godina sve veći broj dama na svojoj ruci nosi prsten sa crnim dijamantom. Svoju popularnost u modernom dobu duguju modnoj ikoni Carrie Bradshaw. Lik čuvene kolumniskinje obeležio je ne samo jednu eru u sedmoj umetnosti, već je postavio i mnoge modne trendove koji i danas vladaju. Tako je scena u kojoj Mr. Big konačno stavlja na Carrien prst očaravajući prsten sa 5-karatni crnim dijamantom, uz reči „zato što nisi kao niko drugi“ vinula u sam vrh juveliristva upravo vereničko prstenje sa dijamantom crne boje.

Zašto je verenički prsten sa crnim dijamantom poseban?

Carbonado, kako su portugalski doseljenici nazivali crne dijamante, a i danas su popularni pod ovim imenom, imaju dugu istoriju. Nastali pre više od 3,8 milijardi godina u Brazilu, gde su i otkriveni 1840. godine. Njihovo poreklo obavijeno je misterijom. Prema mišljenju jedne grupe pojavili su se nakon meteorskog udara. Drugi, pak, smatraju da su radijacija, spontana fuzija uranijuma i torijuma doveli do njihovog formiranja.

Verenički prsten sa crnim dijamantom

Crni dijamanti spadaju u „fancy“ dijamante, jer svoju boju duguju visokom stepenu inkluzija. I dok je za boju vereničkog prstena sa žutim dijamantom zaslužan azot, a plavog bor, moćna crna nijansa dolazi od grafita. Naime, ovo drago kamenje ima jedinstvenu, neprozirnu strukturu koja objedinjuje mnogo malih kristala, koji daju zadivljujući izgled i unikatni sjaj.

Verenički prsten sa crnim dijamantom

Mogu se pohvaliti i izuzetnom izdržljivošću. Na Mohsovoj skali tvrdoće dobili su najvišu ocenu 10. Što znači da su tvrđi od bilo kog drugog dijamanta. Takođe, važe za veoma retke. Nalaze se samo u Brazilu i Centralnoj Africi, te posedovati verenički prsten sa crnim dijamantom predstavlja pravi prestiž.

Zašto izabrati verenički prsten sa dijamantom crne boje?

Fascinantni, netradicionalni, prefinjeni – crni dijamanti pružaju impresivni efekat u prstenu. Samim tim će i ceremoniju veridbe učiniti nezaboravnom.

Verenički prsten sa crnim dijamantom

Zvuči neverovatno, ali ovo drago kamenje je još u renesansnoj Italiji imalo važnu ulogu pri sklapanju braka. Italijani su smatrali da mogu da reše sve bračne probleme, otklone ljubomoru i nesuglasice, te su birali burme sa crnim dijamantima. I danas, crni dijamanti nose veliku simboliku među zaljubljenima.

Verenički prsten sa crnim dijamantom

Generalno, crni dijamanti simbolizuju snažnu emocionalnu vezu, lojalnost, posvećenost i obećanje izgovorenih zaveta. Kao takvi savršeni su za vaš veliki dan. Istovremeno, označavaju hrabrost dama da budu primećene, jer definitivno oni privlače pažnju gde god se pojave.

Verenički prsten sa crnim dijamantom

Upečatljiva boja zrači jedinstvenom graciznošću, tako da će vaš verenički prsten sa crnim dijamantom uneti dozu glamura u baš svaki stajling, a vas pretvoriti u pravu divu sa crvenog tepiha. Ono što posebno raduje buduće neveste jeste da su jednostavni za kombinovanje. Odlično se slažu sa elegancijom prozirnog dijamantskog nakita, ali su savršen dodatak i trendi komadima sa dragim kamenjem u boji. Ova nenadmašna raznovrsnost vam omogućava da sa lakoćom kreirate originalne outfite kojima ćete pokazati svoj besprekorni stil.

Koji stil odgovara prstenu sa crnim dijamantima?

Solitaire stil predstavlja neprevaziđenu klasiku kada je u pitanju verenički prsten sa dijamantom, uključujući i onaj u crnoj boji. Ipak, stručnjaci savetuju da su bolja opcija modeli ukombinovani sa bezbojnim dijamantima koji će naglasiti lepotu crnog dragog kamena. Jedan od takvih je pave stil.

Karakteriše ga niz bezbojnih dijamanata koji se protežu po polovini oboda prstena tako da čine prefinjeni sklad sa centralnim crnim dijamantom.

Verenički prsten sa crnim dijamantom

Još jedan spektakularan stil je dupli halo. Prsten sa crnim dijamantom u ovoj formi se prepoznaje po 2 niza manjih dijamanata. Na taj način je dodatno naglašena veličina crnog dijamanta, dajući prstenu izgled koji se pamti.

Za dame koje žele da unesu dašak ekstravagantnosti pravi izbor je prsten sa crnim dijamantima koji okružuju bezbojne dijamante.

Verenički prsten sa crnim dijamantom

Vereničko prstenje sa crnim dijamantima možete pronaći u ekskluzivnoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

Chopard Happy Sport satovi

Chopard Happy Sport satovi – Šetajući dijamanti kao simbol ženskog duha

Chopard Happy Sport satovi san su dama širom sveta. Svima je dobro poznato da je dijamantski nakit najbolji prijatelj svih žena. Zahvaljujući Chopardu još...

Pročitajte više
X