„VENDEE GLOBE“ JE IZAZOV, I SEBASTIEN DESTREMAU ĆE OTELOTVORITI VAŠE „HVALA“

„VENDEE GLOBE“ JE IZAZOV, I SEBASTIEN DESTREMAU ĆE OTELOTVORITI VAŠE „HVALA“

Novi čamac, novi ’Vendée Globe’, novi izazov: Sébastien Destremau potvrđuje svoje učešće na ’Vendée Globe’-u, na čamcu koji nosi poruku zahvalnosti planeti.

Pošto je preplovio okeane i sam se suočio sa mnogim avanturama na ’FaceOcean’-u, Sebastien Destremau će razviti jedra na svom novom čamcu, na kome će stajati reč „MERCI“ (HVALA) kao zastava na njegovom glavnom jedru.

„Moj će se čamac na sledećem ’Vendée Globe’-u zvati “MERCI” (hvala), i nosiće sa sobom ideju zahvalnosti kako bi se ojačale veze među ljudima na celom svetu. On podržava intimnu, profesionalnu ili planetarnu poruku, od hvala majko do hvala planeto. Želim da dodam duh i srce ovoj non-stop, samostalnoj avanturi u kojoj mi niko ne pomaže,“  kaže Sebastien Destremau.

Pošto je 11. marta 2017. godine stigao do Sables d’Olonne, posle 124 usamljenička dana, Sebastien je svoj govor završio sa emocionalnim „MERCI“, upućenim hiljadana ljudi koji su ga dočekali, kao i entuzijastima koji su ga pratili i podržavali tokom trke. “Nikada nisam zaboravio taj trenutak, pa sam odlučio da učestvujem u ’Vendée Globe 2020’ tako što ću reći hvala,” dodao je on.

Sebastien je strasan istraživač koji živi u bliskoj harmoniji sa vodom, i koga vode hrabrost i ambicija. Život je za Sebastiena sled izazova i prilika. On teži prevazilaženju najvećih prepreka i sledi svoje najdivljije snove. 

Na dan 8. juna 2020. godine, na Svetski dan okeana, Sebastien se priseća svog ekološkog angažmana. „Obavezni uslov za moje učešće na ’Vendée Globe’ je moj projekat ’bez ugljenika’.” 

Kapetan zaključuje:

“Šta mislite o tome da započnemo govoreći HVALA planeti?“

Related posts

X