Ulysse Nardin satovi kao modni detalj

Ulysse Nardin satovi kao modni detalj

Ulysse Nardin satovi kao modni detalj vladaju svetom aksesoara.

Trendseteri dobro znaju da nijedan stajling nije potpun bez odgovarajućih detalja. I dok su žene spremne da izdvoje pravo malo bogatstvo za dijamantski nakit, pripadnici jačeg pola rado će svojoj kolekciji dodati još jedan skupoceni kaiš.

Ipak, postoji modni detalj koji obožavaju oba pola. U pitanju je ručni sat. Bez njega ne možemo da zamislimo početak dana, šetnju gradom, pa ni večernji izlazak. Ne samo da su obavezni dodatak business look-u, već poput nakita svakoj odevnoj kombinaciji daju dozu elegancije i luksuza.

Upravo takav stil prate Ulysse Nardin satovi. Skrojeni po meri pomoraca, a zatim vekovima razvijani u inovativne modela opravdano nose epitet vanvremenskih, te ne čudi što su ovi švajcarski satovi prvi na listi želja kako muškaraca, tako i dama.

Koji su Ulysse Nardin satovi kao modni detalj ove sezone otkriva vam Maestro Jewelers.

 Otkrijte tajnu koja se krije u unutrašnjosti Ulysse Nardin satova

Nakon što je 2019. godine predstavljen Skeleton X, Ulysse Nardin nova kolekcija je za ovu pripremila 2 nova modela. Prvi dolazi sa titanijumskim kućištem i belim kaišem od kroko kože. Drugi je u crnoj verzji aligator kože i kućištem od roze zlata.

Ulysse Nardin satovi kao modni detalj

Oba modela prate trenutni trend kada su pitanju muški satovi 2021, tako da zaobljena forma ustupa mesto oštrim crtama, naglašavajući snagu i muževnost. Zapravo, izražena geometrija u vidu 4 markera na brojčaniku prava je poslastica koja čini da ovi Ulysse Nardin satovi kao modni detalj privlači poglede. Ekskluzivni dizajn upotpunjuju 80 dijamanata vrhunskog kvaliteta na bazelu i 69 na brojčaniku. Savršeni finiš pružaju ručno polirane površine koje daju dodatni blistavi sjaj.

Svojom strukturom Skeleton X Sparkling briše granice između unutrašnjosti i spoljašnjosti, te imate mogućnost da vidite tehnologiju izrade satova i složenost elemenata. U njemu je smeštana jedna od najvećih inovacija čuvenog brenda – hronograf UN371. Ona predstavlja unapređenu verziju UN-171 sa čak 96 sati rezervne snage.

 Ulysse Nardin satovi kao modni detalj koji su pravo remek delo časovničarstva

“Tour de force” u izradi satova, kako ga mnogi nazivaju, Free Wheel ima futuristički dizajn koji predstavlja jedinstvenu koherencije inženjerstva i estetike.

Ulysse Nardin satovi kao modni detalj

Dizajn stvara utisak da zupčanici i mostovi lebde u vazduhu sa ostalim komponentama. Istovremeno, daje nežnu ravnotežu inovativnom hronografu, UN-176, koji je rezultat višegodišnjih istraživanja.

Koristeći 4 prirodna materijala Ulysse Nardin je kreirao 4 limitirane Tourbillon Free Wheel serije sa samo 18 satova po seriji, pri čemu je svaki numerisan jedinstvenim brojem.

Prva serija se izdvaja brojčanikom napravljenim od osmijuma. Ne samo da je najteži metal na svetu, već je i najređi, najgušći i najstabilniji element, Upravo zato ovi satovi simbolizuju moć.

Ulysse Nardin satovi kao modni detalj

Drugu liniju krasi tamnoplavi aventurin, zbog kog brojčanik podseća na noćno nebo ispunjeno blistavim zvezdama.

Ulysse Nardin satovi kao modni detalj

Antička likovna tehnika, tzv. slamarstvo dobila je novu slavu sa trećom linijom Free Wheel satova, dok modeli iz četvrte donose fuziju karbonskih vlakana i čestica zlata u zapanjajuće smeloj formi.

 Ulysse Nardin satovi kao nakit

Erupcija svetlosti koja zrači iz mora slomljenog stakla – najbolji je opis Sparkling blast kolekcije.

Ulysse Nardin satovi kao modni detalj

Efekat slomljenog stakla dobijen je pomoću 211 dijamanta koji ukupno čine 13 karata, pa ovi satovi, zaista, predstavljaju savršenu zamenu za dijamantske ogrlice i minđuše.

Napravljeni su od geometrijsko rezanih dijamanata, ručno isklesanih tako da stvaraju predivni mozaik. Zahvaljujući specijalnoj tzv. “nevidljivoj postavci” svaki dijamant je postavljen u savršenom nizu sa ostalima. Majstorstvo izrade naglašeno je besprekornim radom delikatnog hronografa UN-172 koji možete jasno da vidite.

Ulysse Nardin satovi kao modni detalj

Sparkling blast kolekciju čine 3 sata od belog zlata sa belim gumenim kaišem i 3 sata, takođe, od belog zlata sa tamnoplavim kaišem od kroko kože.

Ulysse Nardin satovi kreirani posebnom tehnikom

Počev od brojčanika, preko kućišta, pa do kopče – svaki deo Sparkling free wheel satova ukrašen je bezbojnim dijamantima najveće čistoće koji donose ukupno 5,90 karata.

Ulysse Nardin satovi kao modni detalj

Dijamanti su postavljeni specijalnom tehnikom koja je poznata kao “snow setting”. U pitanju je složeni proces koji mogu da izvedu samo visokoobučeni časovničari. Bilo je potrebno 120 sati preciznog rada da bi se na jednom satu dijamanti različitih veličina “naređali” jedan pored drugog, poput pahulja u snežnom pokrivaču.

Ulysse Nardin satovi kao modni detalj

Unutrašnjost Sparkling free wheel satova ispunjava revolucionarni hronograf UN-176, koji je silicijumskom tehnologijom potisnuo tradicionalne poluge od metala.

Ulysse Nardin satovi kao modni detalj

Ulysse Nardin satovi najnovijih linija čekaju vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
Ulysse Nardin satovi

Zašto su Ulysse Nardin satovi simbol vrhunskog časovničarstva?

U malom, ali fascinantnom svetu časovničarstva, luksuzni satovi odavno su postali mnogo više od „običnih“ pokazivača vremena. Izrađeni od skupocenih materijala i inovativne tehnologije...

Pročitajte više
X