Ulysse Nardin Marine Torpilleur – Inspirisan davnim vremenima, stvoren za 21. vek

Ulysse Nardin Marine Torpilleur postavio je nove standarde na polju luksuznih satova.

Brend koji ima duboke istorijske korene u svetu horologije datira iz 1846. godine. Istoimenu kompaniju satova osnovao je mladi Ulysse Nardin u jednom od najmanjih, a ipak najbogatijih gradova u Švajcarskoj – Le Loklu.

Iako skromnog porekla, ambicije i vizionarski duh osnivača učinile su da Ulysse Nardin postane prepoznatljivi brend u svetu. Najpre po proizvodnji pomorskih hronometara.

Mnogima će danas zvučati neobično, ali određivanje geografske dužine na moru bio je jedan od glavnih naučnih poduhvata. Precizno merenje vremena donelo je veliki korak napred u navigaciji i pomorski hronometar je postao jedan od najosnovnijih instrumenata na brodu. Upravo u tom segmentu Ulysse Nardin je stekao reputaciju. Nijedan proizvođač nije pokazao tako temeljno majstorstvo pomorskog hronometra i hronometrije uopšte kao čuveni švajcarski brend.

Ulysse Nardin Marine Torpilleur

Vođen neverovatnim idejama Nardin je vrlo brzo svoje polje prebacio na časovnike. Naravno, i u ovoj oblasti je briljirao što potvrđuju brojne nagrade, od kojih je 18 zlatnih i preko 2.400 specijalnih. Ipak, veza sa pomorstvom i dalje je prisutna. Ne samo kroz sidro u logou, već i kolekcijama satova. Jedna od njih je Ulysse Nardin Marine Torpilleur.

Namenjen modernim muškarcima sa stilom

Kompanija je 2017. godine odlučila da ponovo istakne svoju posvećenost pomorskom svetu, te je kreirala Marine Torpilleur kolekciju. Inspirisana hronometrima iz 19. veka i zasnovana na starim dizajnima džepnih satova, nova kolekcija je predstavljala pravi uvod u novu, savremenu eru luksuznih satova.

Ulysse Nardin Marine Torpilleur

Naziv „Torpilleur“ potiče od francuskog izraza za razarač, tj. torpedni brod. U pitanju je relativno mali i brz brod dizajniran da nosi torpeda u bitku. Sam naziv ukazuje na osnovne karakteristike. Naime, Ulysse Nardin Marine Torpilleur satovi predstavljaju lakšu, tanju verziju kultne kolekcije Marine, te su namenjeni mlađoj populaciju, kao i modernim muškarcima sa stilom.

U narednim godinama linija je dobila nove verzije. Po čemu se ističu najnoviji među njima otkriva vam Maestro Jewelers.

Spoj klasike sa modernom estetikom

Ulysse Nardin Marine Torpilleur obogaćena je sa 3 nova modela – Marine Torpilleur Dual Time, Marine Torpilleur Moonphase i Marine Torpilleur Moonphase.

Ulysse Nardin Marine Torpilleur

Prepoznatljiva estetika velikog, a tankog brojčanika sa čitljivim rimskim brojevima je zadržana. Na taj način je Ulysse Nardin još jednom pokazao svoju posvećenost dizajniranju satova vanvremenske elegancije.

Osim istovetne forme, novi Ulysse Nardin Marine Torpilleur satovi dele i modernu karakteristiku – silicijumsku tehnologiju.

Upotreba silicijuma u časovničarstvu započela je sa Ulysse Nardin Freak kolekcijom. Ovaj lagan, a veoma izdržljiv materijal se pokazao kao odlična opcija za pravljenje delova mehanizma, te se našao i u Marine Torpilleur modelima.

Ulysse Nardin Marine Torpilleur

Točak na bazi silikona i balansna opruga mogu da izdrže svaki test vremena, uključujući koroziju i habanje. Zahvaljujući elastičnosti i antimagnetnom svojstvu materijala mehanizam ima i veću preciznost. Takođe, olakšano je održavanje, jer ne zahteva podmazivanje komponenata.

Osvežen izgled i nove funkcije

Sa svojim tamnoplavim sunray brojčanikom prečnika 44 mm i smelim, belim rimskim brojevima, Marine Torpilleur Dual Time pruža ravnotežu između klasičnih proporcija i trendi elemenata.

Ulysse Nardin Marine Torpilleur

S obzirom da spada u Ulysse Nardin Dual Time satove, pokreće ga UN-334 kalibar koji omogućava besprekorno praćenje dve vremenske zone, odnosno vremena kod kuće i trenutnog vremena.

Ulysse Nardin Marine Torpilleur

To postiže korišćenjem 24-časovnog prozora postavljenog na 9 sati i dva potiska koja se nalaze duž leve strane kućišta.

Marine Torpilleur Moonphase dolazi u nešto manjem kućištu, prečnika 42 mm, koje je izrađeno od 18-karatnog ružičastog zlata. Ovaj sat donosi jednu od najkarakterističnijih funkcija u časovničarstvu – mesečevu fazu. Na taj način je dodatno naglašena veza sa svetom pomorstva, jer mesec ima važnu ulogu u navigaciji na pučini.

Ulysse Nardin Marine Torpilleur

Mesečeva faza u plavoj boji postavljena je na 6 sati, tako da asocira na zvezdano nebo, dok je rezerva snage smeštana na 12 sati, stvarajući savršenu vertikalnu simetriju dizajnu brojčanika.

Ulysse Nardin Marine Torpilleur

U unutrašnjosti kućišta je kalibar UN-119 koji radi na frekvenciji od 4Hz obezbeđujući 60-časovnu rezervu snage.

Najekstravagantniji je Marine Torpilleur Tourbillon Grand Feu. Predstavljen je u kućištu od nerđajućeg čelika prečnika 42 mm koji je stilizovan plavim kožnim aligator kaišem. Čist beli brojčanik savršeno je dekorisan plavim rimskim oznakama. Međutim, ono što privlači najviše pažnje je leteći turbilion.

Ulysse Nardin Marine Torpilleur

Marine Torpilleur je drugi sat sa turbilionom u kolekciji i prvi u beloj verziji. Zajedno sa silicijumskim Ulysse Anchor Constant mehanizmom pokazuje tehnološku izvrsnost brenda.

Ulysse Nardin Marine Torpilleur satovi čekaju vas u Maestro Jewelers. U bogatoj ponudi možete pronaći i druge linije čuvenog brenda, kao što su Ulysse Nardin Diver, Freak i Blast Free Wheel.

 

 

Related posts

Dijamantska burma

Zašto je dijamantska burma više od luksuznog nakita?

Dijamantska burma je omiljen dijamantski nakit svake žene. Venčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu. Dan ispunjen ljubavlju, srećom i dragim ljudima zauvek...

Pročitajte više
X