Ulysse Nardin Lady Diver

Ulysse Nardin Lady Diver

Ulysse Nardin Lady Diver osvajaju srca pripadnica lepšeg pola.

Kao prsten sa dijamantom koji ste nasledile od bake ili majke, tako i luksuzni ženski satovi upotpunjuju vašu kolekciju skupocenog nakita. Međutim, postoji jedna velika razlika koja izdvaja vrhunski sat od dijamanata i bisera, a to je funkcija. Nijedna druga kategorija nakita ne nudi komade tako složene izrade i sofisticirane forme kao svet časovničarstva, a merenje vremena je samo vrh ledenog brega. Upravo ove karakteristike krase Ulysse Nardin Lady Diver modele.

Tradicija koja traje više od 170 godina

Sve je počelo davne 1846. godine kada je u švajcarskom gradu Le Loklu 23-godišnji Ulysse Nardin osnovao kompaniju, koja i danas nosi njegovo ime. Prvobitno je bio orijentisan na razvoj preciznih pomorskih hronometara kako bi mornarima obezbedio sigurnu plovidbu.

Vrlo brzo svoje inovativne ideje je prošio na horologiju, stvarajući satove koji su bili korak ispred svog vremena. Što potvrđuju i brojne nagrade. Naime, u prvih 100 godina nastanka Ulysse Nardin satovi osvojili su preko 4.300 nagrada, uključujući 18 zlatnih medalja i oko 2.400 specijalnih.

Ulysse Nardin Lady Diver Značajni korak u daljem razvoju usledio je krajem 20. veka. Tada je na čelo kompanije došao Rolf Schnyder, koje je započeo saradnju sa eminentnim horologom Ludwiom Oechslinom. Kao rezultat zajedničkog rada dvojice vizionara briljantnih umova nastala su nove linije inspirisane morskim dubinama. Jedna od njih je posvećena ženama čime je Ulysse Nardin pokazao da luksuzni satovi nisu namenjeni samo jačem polu.

Ulysse Nardin Lady Diver satovi od kojih zastaje dah

Petnaest godina nakon lansiranja prvog ženskog ronilačkog sata Ulysse Nardin Lady Diver dobio je osveženi izgled. U skladu sa estetikom kolekcije Diver, novi modeli oslikavaju inovaciju kojoj čuveni brend teži. Istovremeno daju drugačiji senzualni i smeli identitet stvarajući sasvim drugačiji epitet kultnog ženskog sata.

Ulysse Nardin Lady Diver

Kućište od nerđajućeg čelika prečnika 39 mm kreirano je u 3 verzije brojčanika – tamno plavoj, intenzivnoj crnoj i sedefnoj boji.

Ulysse Nardin Lady Diver

Dok specijalni model “Great White” svetlo sive nijanse dolazi u ograničenoj seriji od samo 300 komada.

I dok je na poleđeni standardnih Ulysse Nardin Lady Diver satova ugravirana ruža vetrova, na zadnjoj strani kućišta limitirane verzije čeka vas graciozna silueta žene koja roni na dah.

Baš poput muške kolekcije Lady Diver ima konkavni jednosmerni bezel. Dozu elegancije unose dijamantske oznake za sate koje “razbijaju” robusni dizajn prepoznatljiv za ronilačke satove.

U unutrašnjosti se nalazi UN-816 kalibar koji radi na 28.800 obrtaja po satu, donoseći 42 sata rezervne snage.

Ulysse Nardin Lady Diver “Great White” je ženski pandan muškom Diver Great White satu. Izdvaja se prelepim belim gumenim kaišem sa teksturom koja predstavlja telo sirene.

Za žene koje žele dodatni dašak luksuza tu su Ulysse Nardin Lady Diver modeli sa bezelom od 40 dijamanata 0,92 karata. “Deep Blue” oslikava ponoćno nebo iznad pučine.

“Mother-of-Pearl” dočarava dubinu i lepotu okeana.

Ulysse Nardin Lady Diver

Dok moćna crna kombinacija sa ružičastim zlatom na “Intense black matte steel & rose gold” pruža upečatljivu sportsko – šik privlačnost ovom modelu.

Ulysse Nardin satovi kao modni detalj

Kao najava leta stiže Ulysse Nardin Lady Diver od ružičastog zlata.

Ulysse Nardin Lady Diver

Napravljen da ukrašava nežni zglob žena dugi niz godina, ovaj sat je pravi stilista, koji ima moć da svaki stajling učine sofisticiranim. Takav efekat obezbeđuju zlatno kućište i bezel sa dijamantima ukupne težine 0,80 karata, a na sedefnom brojčaniku dominiraju dijamantski marker od 0,12 karata. Savršeni finiš daje beli kaiš od aligator kože. Mada možete izabrati i verziju sa integrisanim belim gumenim kaišem.

Da Ulysse Nardin Lady Diver satovi nisu samo oličenje vrhunske estetike pokazuje i automatski kalibar UN-816 koji predstavlja revolucionarno dostignuće na polju časovničarstva. Tajna se krije u upotrebi silicijuma umesto metala za izradu elemenata mehanizma. Na taj način je postignuta ne samo bolja otpornost na koroziju i habanje, već je i eleminisano magnetisanje komponenti, kao i lakše održavanje jer ne zahteva podmazivanje.

Ulysse Nardin Lady Diver

Ulysse Nardin Lady Diver modeli, ali i satovi za 2022. godinu drugih vodećih brendova čekaju vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

 

 

Related posts

X