Ulysse Nardin – Dual Time satovi

Ulysse Nardin Dual Time satovi

Ulysse Nardin Dual Time satovi izmenili su ne samo moderni dizajn omiljenog aksesoara, već i način merenja vremena.

Više od 170 godina čuveni švajcarski brend se izdvaja neverovatnim inovacijama koje ostavljaju traga u svetu horologije. Da je, zaista, reč o izumima koji su korak ispred svih potvrđuje preko 4.300 osvojenih nagrada za časovničarstvo, kao i veliki broj patenata iz oblasti mehaničkog časovničarstva. Jedan od njih jeste revolucionarni Dual Time mehanizam.

Ulysse Nardin Dual Time satovi

Nastali 1994. godine, Ulysse Nardin Dual Time satovi su svojom funkcijom dvostruke vremenske zone omogućili lako prilagođavanje drugoj vremenskoj zoni, uz zadržavanje indikatora matičnog vremena. Zbog toga su savršeni pratilac ljudi koji su stalno u pokretu. Od norveških fjordova pa do Velikog koralnog grebena u Australiji – ovi Ulysse Nardin satovi kao modni detalj obezbediće vam trenutno vreme i, što je još važnije, vreme kod kuće, bez obzira na kom kraju Zemlje se nalazite.

Osveženi izgled prepoznatljive linije

Učiniti složene stvari jednostavnim – bila je filozofija Ludwiga Oechslina, briljantnog horologa i saradnika kompanije. Upravo pod njegovim vođstvom nastali su Ulysse Nardin Freak satovi karakteristične forme, Trilogy of Time kolekcija (Astrolabium Galileo Galilei, Planetarium Copernicus i Tellurium Johannes Kepler), kao i Perpetual Calendar.

U skladu sa ovom strategijom dizajna brend je u poslednje 2 godine remodelirao većinu svojih kolekcija, uključujući i Dual Time. Umesto klasičnog okruglog oblika s početka 21. veka novi modeli donose smeli pristup koji karakteriše sportski, savremeni izgled.

Ulysse Nardin Dual Time satovi

Inspirisani Skeleton X linijom, Dual Time satovi imaju kućište prečnika 42 mm koje je dostupno u 3 verzije. Dve su napravljene od brušenog nerđajućeg čelika sa kontrastnim bezelom u plavoj ili crnoj boji. Treća je više klase – od 18-karatnog ružičastog zlata i sa plavim bezelom.

Pomoću 3 masivna luga savšeno je integrisan kaiš koji dolazi od skupocene aligator kože ili stilizovane gume.

Ulysse Nardin Dual Time satovi

Na elegantnom brojčaniku dominiraju veliki rimskim brojevi na 3, 6, 9 i 12 sati i centralni pravougaonik, takođe, preuzet od pojedinih Skeleton X modela. Ipak, ono po čemu se ovi Ulysse Nardin satovi izdvajaju jeste dualno vreme koje se nalazi na oznaci 9 sati, dok je na 2 sata smešten datum.

Na poleđini kučišta, iza safinog stakla, može se videti kalibar UN-24 koji radi na 4 Hz, donoseći 42 sata rezervne snage.

Ulysse Nardin Dual Time satovi za žene

Ulysse Nardin Lady Dual Time je u potpunosti stvoren za dame koje se ni na putovanjima ne odriču glamura. Savremeni klasik kombinuje svoju dualnu funkciju sa jedinstvenim konceptom krunice kakav poseduju modeli Jade kolekcije. Zahvaljujući tome omogućeno je lako podešavanje vremena, bez opasnosti da će doći do oštećenja manikira na noktima.

Ulysse Nardin Dual Time satovi

Kućište od nerđajućeg prečnika 37,5 mm sa brojačnikom u plavoj i sedefnoj nijansi zrači kosmopolitskom privlačnošću koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Dodatnu dozu luksuza donose kaiš od najfinije kroko kože i dijamanti u vidu oznaka za sate.

Kao što smo navikli kod Dual Time modela, dvostruka vremenska zona smeštena je na 9 časova, a datum na 2 sata.

Ulysse Nardin Dual Time satovi

Lady Dual Time pokreće automatski mehanizam kalibra UN-324 koji obezbeđuje 28.800 vibracija po satu i 48 sati rezervne snage.

Ulysse Nardin Dual Time satovi koji pomeraju granice

Kada se pomenu luksuzni satovi za 2022. godinu mnogima su prvi na pameti Ulysse Nardin Blast Moonstruck modeli.

Ulysse Nardin Dual Time satovi

Pored dualnog vremena, na geocentričnom dizajnu, prikazane su i mesečeve faze i dani u mesecu. Zatim, indikator položaja Sunca, svetski merač vremena, kao i plimna karta.

Za razliku od ranijih izdanja smeštenih u kućištima od platine ili ružičastog zlata, novi Blast Moonstruck satovi imaju kućište prečnika 45 mm izrađeno od crne keramike i titanijuma obrađenog DLC-om. Ono što je karakteristično jeste nedostatak bezela kako bi se obezbedila dobra preglednost svih funkcija.

Na impozantnom brojčaniku od safirnog kristala nalazi se prsten od 18-karatnog ružičastog zlata sa ugraviranim 31 danom u mesecu. Prikaz Meseca je potpuno realističan, tako da su na njemu vidljivi i krateri, a smešten je u istoj ravni ekliptike kao i Zemlja.

Ulysse Nardin Dual Time satovi

Pomoću specijalno dizajniranog zupčanika, indikator mesečeve faze pravi jednu punu rotaciju dnevno kako bi pratio kurs Sunca. Takođe, ovaj zupčanik omogućava Mesecu da napravi potpuni krug brojčanika za 29 dana, 12 sati, 41 minut i 9,3 sekunde, što predstavlja lunarni mesec.

Sunce je izrađeno od bronzita, retkog i dragocenog minerala. Konstruisano je tako da klizi preko 24 referentna grada na obodu koji predstavljaju 24-časovne dan/noć indikatore.

Najnove Ulysse Nardin satove pokreće automatski mehanizam, kalibra UN-106 koji predstavlja vrhunac silicijumske tehnologije sa 50-satnom rezervom snage.

Ulysse Nardin Dual Time satove možete pronaći i kod nas, u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

X