Ulysse Nardin Diver – Futurističko idanje luksuznog sata sa savršenim performansama

Ulysse Nardin Diver

Ulysse Nardin Diver linija dobila je osveženo izdanje.

Sa tradicijom koja traje više od jednog veka, Ulysse Nardin satovi se opravdano nalaze na listi najboljih luksuznih brendova. Priča o njima započela je davne 1846. godine u švajcarskom gradu Le Loklu kada je 23-godišnji Ulysse Nardin osnovao kompaniju.

U početku kompanija se bavila proizvodnjom pomorskih hronometara. Vrlo brzo Nardin svoje ideje o preciznom merenju vremena pretočio u ručne satove, koji su ostavili značajan trag u istoriji horologije. Da je, zaista, reč o inovativnim izumima potvrđuju i brojne nagrade. U prvih 100 godina postojanja Ulysse Nardin je osvojio preko 4.300 nagrada, uključujući 18 zlatnih medalja i oko 2.400 specijalnih.

Ulysse Nardin Diver

Krajem 20. veka na čelo kompanije došao je Rolf Schnyder koji je doneo novu eru u Ulysse Nardin stvaralaštvu, započevši saradnju sa čuvenim horologom Ludwigom Oechslinom. Dvojica briljantnih stručnjaka doneli su pravu revoluciju u svetu časovničarstva sa neverovatnim linijama. Jedna od njih je Ulysse Nardin Diver kolekcija.

Mnogo više od ronilačkih satova

Inspirisani morskim dubinama Ulysse Nardin Diver je mnogo više od satova koji obezbeđuju vrhunske perfomanse na više stotina metara pod vodom. Izrađeni su znanjem i tehnologijom koja je prenošena sa generacije na generaciju, a uz konstantni napredak ovi satovi su dizajnirani da traju. Ujedno, oslikavaju jedan od ključnih elemenata strategije brenda, a to je posvećenost ekološkoj i društvenoj odgovornosti.

Ulysse Nardin Diver

U želji da skrene pažnju na značaj očuvanja prirodne sredine povodom Svetskog dana okeana koji se svake godine obeležava 8. juna Ulysse Nardin je lansirao 2 nova modela. Kao podsetnik da godišnje više od 9 miliona tona plastike završi u okeanu Diver Net Azure i Diver X Skeleton Azure napravljeni su od recikliranih materijala.

Ulysse Nardin Diver u bojama leta

Novi Ulysse Nardin Diver satovi dolaze sa kućištem prečnika 44 mm. Net Azure kućište je izrađeno od od 95 odsto recikliranog čelika. Njegove bočne strane su od najlo materijala koji se sastoji od 60 odsto recikliranih ribarskih mreža, dok je jednosmerni rotirajući bezel u potpunosti napravljen od karbonija. U pitanju je materijal koji je dobijen od prerađenih ugljeničnih vlakana tako da ga odlikuje izuzetna otpornost i lagana forma.

Ulysse Nardin Diver

Na crnom peskiranom brojčaniku ističe se reljefni brušeni „X“ detalj. Prikazan u upečatljivoj plavoj nijansi koja podseća more, ovaj element stvara zadivljujući efekat. Dok plavi elementi na displeju za rezervu snage koji je smešten ispod 12 sati i indikatoru za datum i male sekunde koji je na 6 sati, dodatno naglašava poveznost sa morskim dubinama.

Nasuprot prefinjenoj sportskoj eleganciji Net Azure modela, X Skeleton Azure odiše mladalačkim, smelim dizajnom. Kućište je izrađeno od titanijuma, dok prepoznatljivi izgled otvorenog brojčanika koji karakteriše Diver X Skeleton satove. Ovaj model dolazi sa azurnim akcentima, otkrivajući elemente mehanizma.

Ulysse Nardin Diver

Oba Ulysse Nardin Diver modela su stilizovana gumenim kaišem azurne boje, te su opravdano svrstani u savršene luksuzne satove za leto.

Silicijumska tehnologija kao savršen pratilac futurističkog dizajna

Rolf Schnyder i Ludwig Oechslin bili su prvi koji su upotrebi silicijum umesto metala za izradu komponenti mehanizma. Na taj način su postigli ne samo veću izdržljivost u odnosu na koroziju i habanje, već i lakše održavanje, jer nema potrebe za podmazivanjem.

Ulysse Nardin Diver

Silicijumska tehnologija se najpre našla u Ulysse Nardin Freak satovima. Nakon toga i u svim narednim linijama, uključujući i nove Diver modele.

Net Azure pokreće UN-118 kalibar koji radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas sa 60-časovnom rezervom snage. U unutrašnjosti X Skeleton Azure smešten je UN-372 kalibar koji donosi 96 sati rezervne snage pri frekvenciji od 21.600 vibracija na čas.

Ulysse Nardin Diver

Ulysse Nardin Diver za muškarce, kao i Ulysse Nardin Lady Diver modele, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

Related posts

IWC Pilot satovi

IWC Pilot satovi – Savršeni spoj elegancije i preciznosti

IWC Pilot satovi predstavljaju uzor elegancije i preciznosti. Osnovan 1868. godine, čuveni švajcarski brend ima bogatu istoriju u svetu horologije. Njegovo putovanje od Švajcarske...

Pročitajte više
X