Ulysse Nardin Blast With Free Wheel

Ulysse Nardin Blast With Free Wheel

Ulysse Nardin Blast With Free Wheel satovi dobili su nove verzije.

Duboko ispod zimskog snega, grad Le Lokl čuva srce vrhunskog švajcarskog časovničarstva. U pitanju je čuveni Ulysse Nardin proizvođač, koji je od samog osnivanja, davne 1846. godine, smešten u ovom živopisnom kraju.

U početku Ulysse Nardin, po kome i čuveni švajcarski satovi nose ime, bio je orijentisan na razvoj pomorskih hronometara, te je stvorio uređaje za merenje vremena za mornarice preko 50 različitih zemalja. Vrlo brzo svoj brilijantni um usmerio je na kreiranje složenih ručnih satova sa nautičkom tematikom.

Ipak, presudnu ulogu u napretku ovog brenda imao je Rolf Schnyder, koji je krajem 20. veka postao vlasnik Ulysse Nardin. Zahvaljujući njegovoj saradnji sa svetski poznatim horologom Ludwiom Oechslinom nastali su satovi koji su doneli pravu revoluciju u svet časovničarstva. Jedna od njih jeste Ulysse Nardin Blast With Free Wheel linija.

U čemu je tajna Ulysse Nardin Blast With Free Wheel satova?

I dok neki proizvođači postaju poznati po određenoj inovaciji u horologiji, drugi stiču priznanje za svoju beskompromisnu ​​sposobnost da menjaju percepcije u dizajnu. Ulysse Nardin, pak, neponovljivo objedinjuje obe ove strane, iznova osmišljujući pravila kojima pomera granice među ručnim satovima.

Ulysse Nardin Blast With Free Wheel

Kao brend koji je oduvek negovao svoju kreativnu stranu, dajući potpunu slobodu razvoju tehnološkim idejama čuvena kompanija je stvorila Ulysse Nardin Blast With Free Wheel. U suštini to su satovi sa turbilionom, ali nesvakidašnje forme koja ih izdvaja od ostalih.

Ulysse Nardin Blast With Free Wheel

Za razliku od drugih Blast modela, koje karakteriše tzv. otvoreni brojčanik, tako da pruža jasni uvid u mehanizam, kod Free Wheel linije otišli su korak dalje u dizajnu, stvarajući brojčanik sa „lebdećim“ elementima mehanizma. Konstrukcija je obrnuta, te delovi koji su obično skriveni sada su izloženi pogledima.

Ulysse Nardin Blast With Free Wheel

Rezultat toga je izgled koji daje vizuelni efekat da turbilion, zupčanik i indikator rezerve snage lebde u vazduhu. Dodatnu dozu magije pruža nepostojanje jasno vidljive veze između elemenata, ali čitava kompozicija ima uravnoteženu strukturu.

Časovničarsko čudo podignuto na viši nivo vizuelnog sjaja

Veran originalnoj estetici Ulysse Nardin je kreirao 2 nova Blast With Free Wheel modela. Nastala su u čast saradnje sa The Hour Glass, specijalnom grupom za maloprodaju luksuznih satova.

Ulysse Nardin Blast With Free Wheel

Jedinstveni spoj prepoznatljivog dizajna i novih materijala pretvorio je Ulysse Nardin Blast With Free Wheel satove u prava umetička dela. Naime, 2 nova modela dolaze sa brojčanicima od minerala malahita i tirkiza tako da svojim zelenkastim nijansama bude osećaj kao da elementi mehanizma slobodno plivaju u okeanu.

Još su drevni Egpićani koristili ovo kamenje za izradu nakita, pripisujući mu magična dejstva, te možemo slobodno da kažemo da su novi Ulysse Nardin satovi modni detalj sa kojim vam drugi aksesoar neće biti potreban.

Ulysse Nardin Blast With Free Wheel

Brojčanik je prekriven safirnim staklom, koje, takođe, predstavlja dostignuće brenda. Karakteriše ga složenost strukture i završna obrada, sa posebno poliranim uglovima. Dok luksuzni dizajn naglašava kućište prečnika 44 mm koje je kod tirkiznog modela napravljeno od belog zlata, a kod verzije sa malahitom od ružičastog zlata. Savršeni finiš pruža kaiš od crne aligator kože.

Mehanizam silicijumske tehnologije

Inovativni dizajn prati i mehanizam poslednje generacije koji je napravljen od silicijuma. Upotrebom silicijuma postignuta je ne samo bolja otpornost na koroziju i habanje, već je i eleminisano magnetisanje komponenti. Ujedno, omogućeno je lakše održavanje, jer ne zahteva podmazivanje.

Ulysse Nardin Blast With Free Wheel

Kalibar UN 176 radi na vibraciji od 2.5 Hz, donoseći 7-dnevnu rezervu snage.

Ulysse Nardin Blast With Free Wheel satove, kao i Dual time, Diver i Freak modele, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

IWC Pilot satovi

IWC Pilot satovi – Savršeni spoj elegancije i preciznosti

IWC Pilot satovi predstavljaju uzor elegancije i preciznosti. Osnovan 1868. godine, čuveni švajcarski brend ima bogatu istoriju u svetu horologije. Njegovo putovanje od Švajcarske...

Pročitajte više
X