Tri saveta kako da odaberete savršenu narukvicu sa dijamantima

Tri saveta kako da odaberete savršenu narukvicu sa dijamantima doneće vam poklon koji će oduševiti dragu damu.

Narukvice su jedan od najstarijih komada dijamantskog nakita. Nosili su ih još Stari Grci i Rimljani, koji su im nadenili i ime. Dok su put oko sveta započele u Indiji.

Svoju popularnost zadržale su do današnjih dana, te opravdano nose epitet vanvremenskog aksesoara.

Zajedno sa rastom potražnje razvijali su se i stilovi. Počev od klasičnih tenis dijamantskih narukvica, preko romantičnih sa dijamantskim priveskom, pa do smelih kombinacija – dijamantske narukvice dolaze u najmaštovitijim oblicima.

Tri saveta kako da odaberete savršenu narukvicu sa dijamantima

Imajući u vidu raznolikost, Maestro Jewelers vam daje tri saveta kako da odaberete savršenu narukvicu sa dijamantima.

Vrste dijamantskih narukvica

Pre nego što otkrijete tri saveta kako da odaberete savršenu narukvicu sa dijamantima morate se upoznati sa najpopularnijim stilovima ovog nakita.

Prvo mesto na listi popularnosti zauzima dijamantska tenis narukvica. Sigurni smo da je priča o njenom nastanku svim pripadnicama lepšeg pola dobro poznata. Osim zanimljive istorija, ova narukvica privlači pažnju i impresivnim dizajnom.

Tri saveta kako da odaberete savršenu narukvicu sa dijamantima

Karakteriše je savršen niz dijamanata poređenih na plemenitom metalu. Pri čemu dijamanti moraju biti identični u veličini i obliku, odličnog kvaliteta i čistoće. Jedino na taj način može se postići besprekorna forma koja ističe lepotu ženskog zgloba.

Upravo zbog ovog svojstva tenis narukvica je nezamenjiv dijamantski nakit za venčanje. Takođe, čest je poklon za rođendane, diplomiranja i druge važne događaje.

Tri saveta kako da odaberete savršenu narukvicu sa dijamantima

Osim tradicionalnog dizajna sa dijamantima, mogu se sresti i modeli sa dragim kamenjem u boji.

Narukvice u obliku lanca od zlata koje su optočene dijamantima sinonim su za prefinjen izgled. U zavisnosti od dizajna, mogu da sadrže jedan centralni dijamant ili da budu ukrašene sa više njih na različitim tačkama narukvice. Postoje varijacije i u samom izgledu karika koje čine lanac – od malih i tankih, pa do masivnih.

Bangle narukvice su prepoznatljivog čvrstog dizajna. Naime, umesto karike od zlata poseduju tvrdu „vezu“ na kojoj su smešteni dijamanti. Dijamanti su obično postavljeni u centru ili po dužini.

Tri saveta kako da odaberete savršenu narukvicu sa dijamantima

Zahvaljujući takvoj formi, bangle narukvice plene otmenom elegancijom koja i najjednostavniji stajling pretvara u glamurozni.

Kombinovanje različitih, potpuno suprotnih materijala, postao je vodeći trend u svetu juvelirstva. U skladu sa tim dijamantske narukvice od kože su dijamantski nakit koji svaka žena treba da ima.

Sofisticirane, ali sa dozom modernog šika, ove narukvice su idealne za svaku priliku. Možete ih mositi kako uz poslovnu garderobu, tako i uz casual komade. Savršeno pristaju i svečanom stilu, naglašavajući luksuzan izgled.

Tri saveta kako da odaberete savršenu narukvicu sa dijamantima

I što je najvažnije – obožavaju ih i mlađe generacije, te su pravi poklon za 18. rođendan.

Koja su najvažnija tri saveta kako da odaberete savršenu narukvicu sa dijamantima?

Priodabiru savršene dijamantske narukvice bitno je obratite pažnju na ove tri stvari:

1. Određivanje budžeta

Polazni korak, svakako, je određivanje budžeta. S obzirom da su svi dobro upoznati sa važnošću pridržavanja svojih finansijskih mogućnosti, prva stvar na koju treba da obratite pažnju jeste stil.

Dijamantska narukvica treba u potpunosti da odgovara modnom stilu žene kojoj je namenjena, pa i njenim osobinama. Da bi vaš izbor bio nepogrešiv pogledajte nakit koji nosi. Ukoliko preferira minimalistički dizajn, pravi model jeste od zlatnih karika delikatnog dizajna sa jednim dijamantom.

Damama koje vole raskoš možete pokloniti tenis narukvicu ili bangle formu sa mnoštvom dijamanata, dok će trendi devojkama najbolje pristajati neobični dizajn i spoj različitog dragog kamenja.

Pri izboru vodite računa i o plemenitom metalu. Žuto zlato odlično dopunjuje tople tonove kože. Belo zlato odgovara više hladnijim tonovima kože, a ružičasto je dobar izbor za svaku boju kože.

Tri saveta kako da odaberete savršenu narukvicu sa dijamantima

2. Veličina narukvice

Veličina narukvice je druga ključna stvar. Dijamantske narukvice treba da pristaju oko zgloba i ne bi trebalo da budu ni previše čvrste ni previše labave. Preporučuje se da bude 1 cm duža od obima zgloba. Na taj način ne samo da će savršeno stajati, već neće smetati u svakodnevnom nošenju.

Da biste odredili veličinu zgloba, koristite fleksibilnu mernu traku ili omotajte kanap oko zgloba i izmerite njegovu dužinu.

Iako lančani modeli mogu lako da se koriguju znajte da kod narukvica čvrste forme to nije moguće. Zbog toga je važno da budete sigurni da ste izabrali prave dimenzije.

3. Karakteristike dijamanata

Karakteristike dijamanata su jedan od najbitnijih faktora. Pre nego što krenete u kupovinu obavezno saznajte šta je 4C. U pitanju su 4 važne karakteristike koje određuju kvalitet dijamanta. To su rez, boja, karatna težina i finoća.

Tri saveta kako da odaberete savršenu narukvicu sa dijamantima

4C karakteristike posebno su naglašene kod većih dijamanata. Kod manjih, između 0,01 i 0,3 karata, kvalitet je važan, ali razlike između nivoa čistoće i boje teško će moći da se primete.

Veliki izbor narukvica sa dijamantima svetski poznatih brendova možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

Related posts

Dijamantska burma

Zašto je dijamantska burma više od luksuznog nakita?

Dijamantska burma je omiljen dijamantski nakit svake žene. Venčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu. Dan ispunjen ljubavlju, srećom i dragim ljudima zauvek...

Pročitajte više
Zenith Defy Extreme Diver

Zenith Defy Extreme Diver – Ronilački sat moćnog dizajna

Zenith Defy Extreme Diver postavio je nove standarde u horologiji. Od svog osnivanja 1865. godine Zenith je privlačio pažnju neverovatnim umećem izrade i inovacijama...

Pročitajte više
X