Tag Heuer satovi – Oličenje avangarde, preciznosti i smelog stila

Tag Heuer satovi

Tag Heuer satovi, kao jedna od vodećih svetskih marki luksuznih satova, zauzeli su svoje mesto u svetu horologije još davnih godina.

Tag Heuer nam dolazi sa snažnom istorijom inovacija, dubokom vezom sa sportom i automobilskim trkama.

Od nedavno, za ovaj brend satova se vezuje i niz revolucionarnih dostignuća na polju ultra-brzih mehaničkih hronografa, inovativan tourbillon sat i lansiranje luksuznog pametnog sata.

Nasleđe kompanije TAG Heuer sigurno je jedna od najvažnijih od svih švajcarskih marki satova.

Tag Heuer satovi – Tragom istorije do temelja savremenih kolekcija

Osnovan kao Heuer 1860. godine, a preimenovan u TAG Heuer 1985. godine, kada je TAG grupa kupila većinski udeo u kompaniji, švajcarski brend je odigrao ključnu ulogu u podizanju satova na novi nivo tačnosti i performansi.

Kompaniju Heuer Watch osnovao je 1860. Edouard Heuer. Njegova prva radionica za izradu satova bila je smeštena u St-Imieru, u švajcarskoj regiji Jura. U to vreme imao je samo 20 godina. Sin proizvođača cipela, započeo je svoje šegrtiranje u pravljenju satova sa 14 godina.

Kompanija je ubrzo izgradila reputaciju kvalitetne izrade i preciznog računanja vremena. To je, zajedno sa nizom tehničkih inovacija iz 1880-ih, dovelo do toga da je kompanija postala “specijalista“ na polju tempiranja sportskih događaja.

1982 -ge godine Edouard je patentirao svoj prvi hronograf, uspešno ga predstavljajući godinu dana kasnije na Amsterdamskoj međunarodnoj izložbi.

Edouardovi sinovi, Jules-Edouard i Charles-Auguste preuzeli su kompaniju kada je osnivač umro 1892.

Novi patent dodeljen je 1895. godine za jedan od prvih vodootpornih kućišta za džepne satove.

Tokom 1920-ih, Tag Heuer satovi su korišćeni na Olimpijskim igrama u Antverpenu, Parizu i Amsterdamu.

Autavia – Odavde sve počinje…

Brend je 1933. godine lansirao Autavia-u, prvu štopericu na kontrolnoj tabli za trkačke automobile.

Bliskost sa preciznim računanjem vremena u sportu, a posebno sa automobilskim trkama, traje i danas.

U ovim godinama Heuer je takođe počeo da proizvodi hronografe posebno dizajnirane za pilote, u verziji sa jednim dugmetom i sa dva tastera.

1985 – te godine kompaniju Heuer je stekao TAG Group (Holdings). TAG je zapravo skraćenica od Techniques d’Avant Garde. TAG grupa je kombinovala brendove TAG i Heuer kako bi stvorila kompaniju TAG Heuer kakvu poznajemo danas.

1985 – te godine Edouard Heuer je razvio i patentirao oscilirajuće zupčanike, što je pojednostavilo hronograf. Ovu konstrukciju i danas koriste glavni proizvođači pokreta.

Zupčanik je zamenio složeniji sistem, pojednostavljujući proizvodnju, montažu, podešavanje i servis, a istovremeno pružajući izvrsno računanje vremena i pouzdanost.

Još jedno veliko tehničko dostignuće došlo je 1916. godine, kada je Charles-Auguste Heuer lansirao originalni Mikrograph. To je bila prva mehanička štoperica koja je mogla da izmeri 1/100 sekunde. Da bi se to postiglo, brzina kretanja bila je 360 000 vph – deset puta brža od 36 000 vph hronografa za koje obično mislimo da su „brzi“. Originalni Mikrograph revolucionirao je sportsko računanje vremena i služio je kao službena štoperica za Olimpijske igre 1920.

Prvi švajcarski sat u svemiru

U maju 1961. predsednik Džon Kenedi objavio je svoj cilj – da čovek sleti na Mesec i da ga bezbedno vrati na Zemlju do kraja decenije. Prvi korak ka tom cilju bio je izvođenje čoveka u orbitu. Taj čovek je bio John Glenn, koji je leteo na misiji Mercuri „Friendship 7“ 20. februara 1962. Glenn je tri puta obišao Zemlju noseći štopericu Heuer 2915A. Sat je služio kao tajmer za rezervnu misiju i korišćen je u svemiru. Danas se sat čuva u Nacionalnom muzeju vazduhoplovstva i svemira u Vašingtonu.

Carrera i Monaco – Sportske trke inspiracija za vrhunske modele

Najpoznatiji modeli TAG Heuera povezani su sa automobilskim trkama, a jedan od najpoznatijih je Carrera. Jack Heuer je predložio to ime ubrzo nakon što je od ujaka preuzeo kontrolu nad kompanijom. Ime potiče od Carrera Panamericana, opasne trke koja se održavala na javnim putevima u Meksiku od 1950. do 1954. godine.

Tag Heuer satovi

Ako se bilo kojoj kolekciji TAG Heuer može pripisati bezvremenska izdržljivost, to je definitivno Carrera. Prvobitno lansiran 1963. godine, ovaj stilski časovnik dizajnirao je niko drugi do glavni dizajner kompanije TAG Heuer Jack Heuer.

Heuer Carrera je izričito dizajniran za vozače sa ergonomijom i čitljivošću kao prioritetima.

Jack Heuer je želeo da stvori sat za vozače trkačkih automobila. Morao je biti savršeno čitljiv i dovoljno čvrst da podnese vibracije koje vozači doživljavaju tokom trke. Rezultat je sat koji je postigao kultni status.

Početkom 1970-ih, Heuer je proširio svoju liniju automatskih hronografa tako da uključuje modele Daitona, Montreal, Silverstone, Kalkulator, Monza i Jarama, a sve pokreće pokret Calibre 11.

Što se tiče serije Monako, teško da postoji kolekcija TAG Heuer koja je više povezana sa moto trkama od Monaka.  U ovim godinama Heuer se sve više doživljava kao referentna marka satova u svetu moto sporta. Izuzetnom uspehu sigurno je doprineo Steve McQueen koji je nosio monački hronograf tokom snimanja popularnog filma „Le Mans“ 1971. godine i sponzorstvo Ferrarijevog tima Formule 1 od 1971. do 1979. godine.

Formula 1 – Spoj tehnologije i dizajna

Prvi proizvod lansiran sa novim logotipom TAG Heuer bila je Formula 1, prva analogna serija Heuer/TAG Heuer koja je bila samo kvarcna.

Formula 1 kolekcija imala je: kućište napravljeno od sintetičkog materijala poput staklenih vlakana, svetle i podebljane boje, kvarcni pokret.

Tag Heuer satovi

Od lansiranja do 2000. godine, kada je linija privremeno prekinuta, TAG Heuer je prodao više od 3 miliona jedinica Formule 1. Linija je potom vraćena u kolekciju TAG Heuer, sa novim dizajnom i nadograđenim materijalima, 2004. godine.

Tag Heuer satovi

Formula 1 modeli za dame podjednako ostavljaju bez daha svojim dizajnom i tehnologijom izrade.

Tag Heuer Link kolekcija – Kombinacija sporta i elegancije

Formulu 1 pratila je S/el serija predstavljena 1987. godine. Samo ime „S/el“ upućivalo je na činjenicu da je sat kombinovao sport i eleganciju.

Tag Heuer satovi

TAG Heuer je zvanično predstavio kolekciju Link 1999. godine. Međutim, model je prvobitno objavljen 1987. godine pod imenom S/eL, skraćenica od Sports Elegance. Kao što i samo ime govori, najizrazitija karakteristika modela nije u samom satu. Nalazi se u narukvici, koja prikazuje jedinstvene, međusobno povezane dvostruke veze u obliku slova S. Zaštitna narukvica Link-a nije samo zgodna već i izuzetno udobna.

Aquaracer – Ime koje traje i danas

2004- te godine je nastupilo lansiranje novog modela pod nazivom 2000 Aquaracer. Vodootporan na 300 metara, 2000 Aquaracer odlikovao se kružnim markerima ispunjenim lumom i svetlim aluminijumskim okvirom.

Tag Heuer satovi

Nautički inspirisan Aquaracer je jednostavan i čitljiv ronilački sat koji daje mesto diskreciji i pouzdanosti, kao i tehničkim performansama pod vodom.

Aquaracer modeli za dame su takođe dostupni.

Tag Heuer satovi

Ogroman uspeh sata doveo je TAG Heuer da celokupnu kolekciju iz 2000. preimenuje u Aquaracer, ime koje traje i danas.

Maestro Jewelers – Najbolji švajcarski brendovi satova na jednom mestu!

Ljubitelji satova, a posebno kolekcionari luksuznih satova, spadaju u dve široke kategorije. Ili ostaju lojalni jednom brendu ili vole da diverzifikuju svoju kolekciju, u zavisnosti od njihovih preferencija i stila, između ostalih faktora.

TAG Heuer satovi su dobrodošao dodatak raznolikoj kolekciji satova. Ukoliko ste ljubitelj satova visoke klase, TAG Heuer može biti vaš dobar izbor.

Brend je poznat po sportskoj privlačnosti i marketinškim kampanjama koje uključuju poznate ličnosti.

Strastveni kolekcionari vrhunskih satova vole TAG Heuer zbog njegovih toliko željenih limitiranih komada poput TAG Heuer Carrera Space X.

Juvelirnica Maestro Jewelers već dugi niz godina poštuje tradiciju ponude vrhunskih švajcarskih satova, koji ostavljaju bez daha čak i najzahtevnije ljubitelje predstavnika horologije.

U našoj bogatoj kolekciji najboljih satova na tržištu možete pronaći model koji savršeno odgovara vašim preferencijama.

Ekskluzivni satovi renomiranih svetskih proizvođača sada su vam nadohvat ruke:  pored Tag Heuer-a, tu su i IWC, Raymond Weil, Ulysee Nardin, Zenith i Chopard.

Budite slobodni da pogledate modele kojima se ponosimo u okviru našeg savremenog web shopa ili nas posetite u našem prodajnom salonu u Nušićevoj 12a.

Odaberite sat koji ćete ponosno nositi. Jer stil nema cenu.

 

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
X