Tag Heuer Monaco – Novi dizajn i mehanizam koji vas neće izneveriti!

Tag Heuer Monaco

Tag Heuer Monaco dobio je osveženo izdanje.

Čuveni švajcarski proizvođač luksuznih satova osnovao je davne 1860. godine Edouard Heuer. Svojim neverovatnim idejama i smelošću da ih primeni Heuer je vrlo brzo učinio da se njegovi satovi izdvoje od drugih.

Tag Heuer Monaco

Težnja ka inovacijama koje pomeraju granice u svetu horologije nastavljena je i u narednim godinama, sve do današnjih dana. Zahvaljujući TAG Heueru pojavila se, najpre, štoperica sa preciznošću 1/100 sekunde (Micrograph). Nakon toga je došla i štoperica sa preciznošću od 1/1000 sekunde (Microtimer), dok je ljubav prema brzini u narednom veku dovela do razvoja nove linije satova poznate pod nazivom Monaco.

Korak ispred drugih

Tag Heuer Monaco jedan je od najikoničnijih, najznačajnijih i najprepoznatljivijih satova u istoriji časovničarstva. Njegova priča počinje 1969. godine kada je brend udružio snage sa Breitlingom, Hamilton-Burenom i Dubois-Deprazom kako bi stvorio prvi automatski mehanizam koji je nazvan „Projekat 99”.

Nažalost, iste godine su i Seiko i Zenith lansirali svoje verzije automatskih mehanizama. Žestoka  konkurencija navela je Jacka Heuera, tadašnjeg direktora kompanije, da napravi razliku sa nečim moćnijim. Zato je zajedno sa Erwinom Piquerezom, švajcarskim proizvođačem kućišta, razvio prvo vodootporno četvrtasto kućište.

Tag Heuer Monaco

Sat je dobio naziv po trci Formule 1 – Monaco Grand Prix, koja se održava od 1929. godine i smatra jednom od najprestižnijih. Baš poput nje i sam Tag Heuer Monaco postao je sinonim za prefinjeni luksuz koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Popularnost duguje najviše holivudskom glumcu Steve McQueenu koji ga je nosio u svom filmu „Le Mans“ 1971. godine.

Sredinom 70-ih model je ukinut, a 2 decenije kasnije ponovo je pokrenuta njegova proizvodnja, da bi 2003. godine dobio potpuno nov mehanizam. Od tada, svake godine TAG Heuer lansira nov Monaco model kako bi obeležio godišnju trku Formule 1 u istoimenoj kneževini.

Novi dizajn brojčanika u prepoznatljivom kućištu

Jedinstveno kvadratno kućište od 39 mm, koje je Tag Heuer Monaco vinulo u zvezde, zadržano je u nova 3 modela što se tiče kontura i dimenzija. Međutim, materijal od kog je izrađen napušta tradiciju.

Za razliku od prethodnih verzija koje su od nerđajug čelika nove dolaze od titanijuma. Lagan, a opet neverovatno izdržljiv – ovaj materijal savršeno oslikava trkačko nasleđe Monaca, donoseći moderni stil. Fiksni bezel, takođe, je izrađen od titanijuma.

Tag Heuer Monaco

U skladu sa savremenom formom sata, izbor kaiša nije klasična koža, već je kućište stilizovano elegantnim kaišem od hibrida gume i kože u plavoj i crnoj boji zavisno do modela.

Tag Heuer Monaco

Titanijumsko kućište i kaiš sami po sebi su vredni pažnje, ali ipak ono što nove modele čini posebnim jeste otvoreni brojčanik koji je prvi put postavljen u Monaco liniji. „Original Blue“, „Racing Red“ i „Turquoise“ brojčanici poštuju geometriju i funkcionalnost prethodnika tako da obezbeđuju jasnu čitljivost zahvaljujući veoma kontrastnim elementima, kao i Super-LumiNova slojem kojim su prevučene kazaljke i markeri za sate.

Mehanizam koji vas neće izneveriti

Nove Tag Heuer Monaco satove pokreće kalibar Heuer 02. Ovaj integrisani automatski hronograf je vidljiv kroz otvoreni brojčanik na prednjoj strani, ali i kroz safirno staklo na zadnjoj. Radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas obezbeđujući izuzetnu preciznost i rezervu snage od 80 sati.

Tag Heuer Monaco

Monaco luksuzne muške satove, kao i TAG Heuer Carrera, TAG Heuer Formula 1, Tag Heuer Aquaracer, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

Related posts

Hublot Classic Fusion Original

Hublot Classic Fusion Original – Novi sat u čast 42. rođendana

Hublot Classic Fusion Original je omiljeni model mnogim ljubiteljima luksuznog aksesoara. U univerzumu Stivena Hokinga, Veliki prasak signalizira početak vremena, dok u svetu časovničarstva...

Pročitajte više
X