Tag Heuer Autavia za 2022. godinu

Tag Heuer Autavia za 2022.

Tag Heuer Autavia za 2022. oduševila je ljubitelje skupocenih aksesoara.

Kada se pomenu švajcarski satovi mnogima su Tag Heuer modeli prva asocijacija. Razlog tome leži u činjenici da je ovo najstariji časovničarski brend.

Sve je počelo davne 1860. godine kada je Edouard Heuer u Sent-Imjeru osnovao svoju časovničarsku radionicu. Kako su se u to doba satovi navijali pomoću ključa njegov izum navijanja preko krunice doneo je pravu revoluciju u svetu horologije. Samim tim opravdano se nametnuo kao lider u proizvodnji satova.

Međutim, Tag Heuer se na ovom otkriću nije zaustavio. Značajna prekretnica dogodila se nakon Heuerove smrti kada su kompaniju preuzeli njegovi sinovi Jules-Edouard i Charles-Auguste. Svesni potrebe preciznog merenja vremena, posebno na brojnim sportskim trkama koje su se održavale početkom 20. veka, braća Heuer su razvili Mikrograph, Microsplit, Semikrograph i Semicrosplit.

Tag Heuer Autavia

Ove mehaničke štoperice mogle su precizno meriti do 1/100 sekunde i 1/50 sekunde, što je zaista predstavljalo neverovatno dostignuće s obzirom da su tadašnji modeli merili maksimalno do 1/5 sekunde. Upravo su one postale osnova za nastanak sportskih linija.

Tag Heuer Autavia za 2022. nastavlja višedecenijsku tradiciju

Iako su legendarne Monaco i Carrera serije inspirisane moto trkama sportski muški satovi mnogo pre njihovog lansiranja nosili su Tag Heuer potpis. U pitanju je Autavia linija.

Tag Heuer Autavia

Autavia se prvi put pojavila 1933. godine kao deo kontrolne table u trkačkim automobilima i avionima. Sam naziv je ukazivao na njegovu namenu. Naime, ime potiče od kombinacije reči “automobil” i “avijacija”. Kada je 1957. godine prestala proizvodnja ovog dela kontrolne table praunuk Edouarda Heuera, Jack došao je na ideju da ime iskoristi za stvaranje ručnog sata. Tako je 1962. godine nastao jedan od najznačajnijih časovnika u istoriji kompanije – Tag Heuer Autavia.

Inovativni dizajn prečnika 39 mm pokretao je tada najmoderniji mehanizam, Valjoux 72, sa ručnim namotavanjem i rotirajućim bezelom. Vrhunska tehnologija oslikavala je energiju i uzbuđenje relija, a bila je čitljiva u svim uslovima, te ne čudi što je sat vrlo brzo postao popularan među vozačima trka, kao i ljubiteljima brzina. Jochen Rindt, Graham Hill, Jo Siffert, Mario Andretti – samo su neka od poznatih imena u Formuli 1 koji su poneli čuveni Autavia model.

Tag Heuer Autavia

Prepoznatljivi dizajn je 2003. godine dobio novi sjaj, a 2017. godine došla je verzija u većem izdanju od 42 mm. Dve godine kasnije Autavia se vratila kao vintage kolekcija, da bi ove 2022. doživela novo izdanje u čast 60. rođendana prvog modela.

Moderni hronograf za modernog muškarca

Nadahnuta originalnim dizajnom sata, kolekcija Tag Heuer Autavia za 2022. godinu donosi 2 Flyback Chronograph-a koji spajaju kvalitet, preciznost i bezvremenski stil.

Tag Heuer Autavia

Prva je klasična verzija od nerđajućeg čelika sa srebrnim brojčanikom i kontrastnim crnim brojačima za indikacije hronografa. Drugi model je smeliji sa crnim kućištem od nerđajućeg čelika i potpuno crnim brojčanikom.

Na brojčanicima dominiraju arapski brojevi i kazaljke prevučene Super-LumiNova čime je obezbeđena vidljivost u svakom trenutku. Kućište prečnika 42 mm poseduje dvosmerno rotirajući bezel sa skalom od 60 minuta, dok se ispod safirne zadnje strane može videti nezapamćena verzija Calibre Heuer 02, čiju preciznost potvrđuje sertifikat izdat od strane Swiss Official Chronometer Testing Institute (COSC).

Tag Heuer Autavia

Ovaj kalibar obezbeđuje 28.800 vibracija na sat i rezervu snage od 80 sati. Kao posebni dodatak dolazi flyback funkcija koja omogućava brzo resetovanje sesija merenja vremena.

Savršeni finiš pruža elegantni crni kaiš od aligator kože sa pametnim sistemom zamene, te vrlo lako vaš sat može dobiti novi izgled.

Luksuzni muški satovi koji odgovaraju svakoj avanturi

Kolekciju Tag Heuer Autavia za 2022. čini još jedan sat – GMT 3 Hands. On donosi GMT (“Greenwich Mean Time”) funkciju, tj. funkciju srednjeg vremena po Griniču ili na jeziku pilota “Zulu Time”. U pitanju je vojna vremenska oznaku i globalna referenca za pilote koji na svojim misijama često lete kroz više vremenskih zona.

Tag Heuer Autavia

Nova Autavia kombinuje tradicionalnu formu uz dodavanje modernih elemenata tako da je savršen pratilac u svakoj avanturi. Kućište prečnika 42 mm napravljeno je od nerđajućeg čelika i opremljeno crno-plavim keramičkim bezelom sa skalom od 24 časova, te zajedno sa klasičnim prikazom vremena ovaj sat može da prikazuje 3 vremenske zone.

Tag Heuer Autavia

Na kućište se nastavlja fino brušena čelična narukvica. Dok dozu elegancije unosi plavi brojčanik sa narandžastim elementima kao idealnim kontrastom.

Sat pokreće Calibre 7, zasnovan na Selliti SV 330, takođe sertifikovan od zvaničnog COSC instituta. Vibracija je ista kao u prva dve modela (28.800), ali je rezerva snage nešto niža i iznosi 50 sati.

Tag Heuer Autavia satovi za 2022. godinu čekaju vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

X