Tag Heuer Aquaracer Solargraph

Tag Heuer Aquaracer Solargraph je luksuzne sportske satove podigao na viši nivo.

Ljubitelji skupocenog aksesoara sigurno su upoznati sa istorijom jednog od najstarijih švajcarskih proizvođača satova.

Tradicija izrade započela je 1860. godine kada je Edouard Heuer osnovao kompaniju koja je ponela njegovo prezime. Svoj izuzetni talenat Heuer je pretočio u satove inovativnog dizajna. Upravo on je zaslužan za prvo vodootporno kućište za džepni sat. Dok je početkom 20. veka predstavljen i prvi sat za žene i prva štoperica sa preciznošću 1/100 sekunde.

Ipak, ono što posebno privlači pažnju jesu neverovatni satovi inspirisani moto trkama. Počev od TAG Heuer Monaco sa karakterističnim pravougaonim kućištem, preko Carrera koja pomera granice horologije, pa do legendarne Formule 1 – svaka nova linija je brzinom svetlosti osvajala svet.

Tag Heuer Aquaracer Solargraph

Osim ljubavi prema automobilizmu, TAG Heuer gaji i ljubav prema morskim dubinama. To je pokazao 1978. godine kreirajući prvi ronilački sat. Serija je vrlo brzo postala sastavni deo brenda, te je vremenom dobila nova izdanja.

Kada su se pojavili Tag Heuer Aquaracer Solargraph satovi?

Tag Heuer Aquaracer Solargraph je debitovao 2022. godine na čuvenom Watches & Wonders sajmu.

Spajajući prepoznatljivi dizajn sa novim materijalima i futurističkom tehnologijom poznati brend je još jednom potvrdio zašto je favorit mnogima.

Tag Heuer Aquaracer Solargraph

Sa kućištem od nerđajućeg čelika presvučenog DLC-om, karbonskim bezelom i gumenom trakom novi član Aquaracer Professional 200 serije može se pohvaliti smelim dizajnom. Ne samo da slavi svoje nasleđe, već daje i lični pečat vrhunskim perfomansama.

Revolucionarne karaktertistike, svakako, nisu novina za Tag Heuer. Ipak, Aquaracer Solargraph je bio potpuno iznenađenje. Njegova tajna krije se u do tada neviđenom solarnom mehanizmu.

TH50-00, koji pokreće ovaj sat, napravljen je u saradnji TAG Heuer-a i La Joux-Perret, vlasnika Citizen-a. S obzirom da poseduje solarni modul nema potrebe za navijanjem i promenom baterije. Mehanizam se puni sunčevim zracima ili pod veštačkim svetlom. To omogućava poseban brojčanik koji propušta zrake svetlosti.

Tag Heuer Aquaracer Solargraph u moćnom titanijumu

Nakon uspeha prvog modela, 2023. godine na LVMH Watch Week-u u Singapuru predstavljen je novi model.

Za razliku od začetnika serije, novi Aquaracer Solargraph dolazi sa kućištem od titanijuma prečnika 40 mm. Od istog materijala, tj. titanijuma 2. stepena, izrađena je i narukvica. Na taj način je postignuta impresivna lakoća. Naime, čitav sat teži samo 82 grama. Manja težina osigurava bolju udobnost tokom celodnevnog nošenja.

Tag Heuer Aquaracer Solargraph

Crni brojčanik sa brušenim sunray efektom krase upečatljive oznake prekrivene Super-Luminova premazom. Zahvaljujući tome imate jasan uvid na vreme bez obzira na uslove osvetljenja. Dodatnu garanciju čitljivosti obezbeđuje pljosnati safirni kristal sa dvostrukim antirefleksnim slojem.

U unutrašnjosti je smešten TH50-00 mehanizam. Samo dvominutno izlaganje direktnoj sunčevoj svetlosti dovoljno je da sat radi čitav dan. Kada se potpuno napuni može da radi do šest meseci bez izlaganja svetlu. Ukoliko prestane da otkucava, dovoljno je 10 sekundi da se nađe pod bilo kojim izvorom svetlosti da bi ponovo počeo da radi. Složićete, zvuči zaista fascinantno.

Tag Heuer Aquaracer Solargraph za 2024. godinu

Početak 2024. godine doneo je osveženo izdanje. Umesto kućišta prečnika 40 mm novi Tag Heuer Aquaracer Solargraph ima čelično kućište od 34 mm. Sat srednje veličine dostupan je u 5 verzija.

Tag Heuer Aquaracer Solargraph

Prvi model ima brojčanik u klasičnoj plavoj boji, koja podseća na nijansu ustalasalog mora. Privlačnost severnog svetla pružaju sedefasti i brojčanik u polar plavoj boji, dok su 2 modela sa sedefnim brojčanikom ukrašena dijamantima. Pri čemu jedan ima dijamantske oznake za sate, a drugi i bezel optočen dijamantima.

Tag Heuer Aquaracer Solargraph

Nove dimenzije donele su korekcije u mehanizmu, koji je nazvan TH50-01.

Tag Heuer Aquaracer Solargraph

Tag Heuer Aquaracer Solargraph satove, kao i modele inspirisane svetom automobilizma, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

Related posts

Dijamantska burma

Zašto je dijamantska burma više od luksuznog nakita?

Dijamantska burma je omiljen dijamantski nakit svake žene. Venčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu. Dan ispunjen ljubavlju, srećom i dragim ljudima zauvek...

Pročitajte više
Zenith Defy Extreme Diver

Zenith Defy Extreme Diver – Ronilački sat moćnog dizajna

Zenith Defy Extreme Diver postavio je nove standarde u horologiji. Od svog osnivanja 1865. godine Zenith je privlačio pažnju neverovatnim umećem izrade i inovacijama...

Pročitajte više
X