Zašto su švajcarski satovi najbolji?

Zašto su švajcarski satovi najbolji

Švajcarski satovi su sama definicija luksuza i zato ih mnogi ljubitelji satova priželjkuju.

Švajcarski satovi su na globalnom nivou poznati po visokokvalitetnom dizajnu i izvrsnoj funkcionalnosti.

Ne kupujete švajcarski sat samo da biste znali koliko je sati.

Kao što je jednom rekao kreator Džejms Bonda, Ian Fleming: „Odabir sata govori o muškarcu onoliko koliko i njegovo odelo“.

Iako možda najbolja odela dolaze iz Engleske, najbolji satovi su, bez sumnje, poreklom iz Švajcarske.

Zato svaki ljubitelj satova u svom arsenalu treba da ima barem jedan (po mogućnosti i više) od ovih izvrsno izrađenih satova.

Švajcarski satovi – Stvoreni da traju i da pričaju sami u svoje ime

Pored svega, švajcarski satovi su takođe poznati po raznolikoj istoriji inovacija koja postoji do dana današnjeg.

Zašto su švajcarski satovi najbolji

Isto tako se mogu pohvaliti najsloženijim mehanizmima ikada viđenim u istoriji horologije.

Čuveni termin “švajcarac“, usvojen krajem 19. veka, značio je da je određeni časovnik strogo ispunjavao švajcarske standarde izrade satova. Zapravo, sam izraz „švajcarski sat“ se koristi toliko često da može biti generički sinonim umesto nečega što je geološki ograničeno.

Kako bi razumeli zašto su švajcarski satovi toliko popularni, treba naučiti o standardima visokog kvaliteta koji se koriste tokom proizvodnje ovih satova.

Švajcarski sat nije samo privremeni modni dodatak, pomodarstvo ili trend – švajcarski sat može trajati generacijama. Od mehanizma do kućišta, kvalitetni materijali razlikuju satove švajcarske izrade od većine drugih marki.

Većina zakona koji određuje da li se sat može nazvati švajcarskim se nije promenila skoro pet decenija.

Neka univerzalna pravila koja važe za švajcarske satove se odnose na to da moraju da imaju 4 glavna aspekta, uključujući:

  • Mehanizam sata treba da bude švajcarski
  • Satovi proizvedeni u Švajcarskoj
  • Najmanje 60% proizvodnih troškova sata ima sedište u Švajcarskoj
  • Konačna inspekcija treba da se obavi u Švajcarskoj.

Švajcarski satovi su autentični i smatraju se jedinim „pravim satovima“, zato ih je potrebno izrađivati na poseban način.

Švajcarski automatski satovi su poznati po finoj izradi i super tačnom određivanju vremena.

Istorija švajcarskih satova

Proizvodnja prvih švajcarskih satova se pojavila kada su časovničari želeli da vrše manje mehaničke pokrete tokom 17. veka, nakon što je nemački časovničar u 16. veku izradio prvi sat u istoriji.

Zašto su švajcarski satovi najbolji

Nekoliko vekova kasnije, dominantne države u izradi satova u Evropi su bile Francuska, Engleska i Nemačka. Švajcarska se nije nalazila u ovoj industriji sve do 19. veka.

Jedan od razloga zašto su marke [vajcarskih satova toliko popularne je njihova bogata istorija. Fina umetnost izrade satova izumrla je u većini delova sveta, izuzev Švajcarske.

Iako nije prva zemlja koja je izradila ručne satove, Švajcarska je bila – i još uvek je – najambicioznija i najodlučnija zemlja. Zbog toga su satovi švajcarske izrade ispunjeni zanatskim umećem, vekovnim znanjem i bogatom istorijom istrajnosti.

Mnogi najpoznatiji i najskuplji satovi na svetu su švajcarske proizvodnje.

Zašto su švajcarski satovi skupi?

Komponente i izrada čine visoke da švajcarski satovi imaju tako visoku, ali opravdanu, cenu.

Švajcarski proizvođači satova su ponosni na dizajniranje inovativnih mehanizama satova. Za izradu ovih mehanizama potrebne su godine, a zatim se usavršavaju nakon što su ručno sastavljeni i napravljeni da traju vekovima.

Za satove švajcarskog kvaliteta bili bi potrebni meseci da se napravi pravi model. Zbog svog sporog vremena proizvodnje i velike potražnje na tržištu, cene luksuznih satova imaju tendenciju rasta.

Zašto su švajcarski satovi najbolji

Za izradu švajcarskih satova koriste se samo komponente vrhunskog kvaliteta. Upravo zbog toga je švajcarski sat istovremeno tačan i izdržljiv.

Švajcarski satovi svojim izgledom prizivaju misli i osećaj prestiža i luksuza. Ljubitelji luksuznih satova spremni su da plate bilo koju cenu za ovakav sat. Visoka cena služi kao pokazatelj vrednosti luksuznog sata, i potošači zaista žele da poseduju nešto vrlo ekskluzivno.

Sa najkvalitetnijim komponentama, tačnim sposobnostima prikazivanja vremena – sat koji može trajati vekovima apsolutno se isplati.

Maestro Jewelers – Najbolji švajcarski satovi u Beogradu

Ukoliko želite da kupite prepoznatljiv, ručno izrađen sat izrađen od visokokvalitetnih materijala, napravljen da traje i da se voli: odgovor je „Swiss made“.

Juvelirnica Maestro Jewelers jeste mesto koje dugi niz godina poštuje tradiciju ponude najkvalitetnijih i najboljih satova na tržištu, a isto tako i izvanrednog nakita.

U našoj bogatoj kolekciji najkvalitetnijih satova možete pronaći puno fino napravljenih i luksuzno dizajniranih švajcarskih satova.

Chopard jeste jedan od proizvođača luksuznih švajcarskih satova koji izazivaju divljenje. Pored vrhunskog dizajna i elegancije, kućište brojnih modela ove linije satova krase i neponovljivi šetajući dijamanti.

Dobro poznata kompanija Hublot je prepoznatljiva po automatskim satovima vrhunskog kvaliteta, a njihova dobro poznata Big Bang kolekcija će ostati upamćena godinama koje su pred nama.

IWC Schaffhausen je sinonim za satove precizne mehanike i luksuznog izgleda.

Raymond Weil jeste ženevska kompanija satova klasičnog, ali unapređenog izgleda.

Tag Heuer je uvek tiha patnja svih onih koje krasi avanturistički duh i želja za adrenalinom.

Zašto su švajcarski satovi najbolji

Ne treba zaobići ni kompaniju švajcarskih satova Ulysse Nardin, koja je čuvena po nautički inspirisanim modelima satova.

Potpuno revolucionarni satovi jedinstvenog izgleda kompanije Zenith, nastavljaju i dalje da ostavljaju bez daha potrošače širom sveta. O tome koliko su posebni i apsolutno revolucionarni, svedoče i novi Zenith modeli za 2021. godinu.

Možete pogledati sve naše modele u okviru modernog web shopa ili nas posetite u Nušićevoj 12a  i odaberite sat koji je stvoren da traje i koji ćete rado preneti budućim generacijama.

Zapamtite da satovi švajcarske izrade ne samo da traju, već i njihov stil ostaje bezvremenski.

Bilo da kupujete jedinstven i nesvakidašnji poklon za najvažnijeg čoveka u vašem životu ili jednostavno želite da dodate još jedan dobar sat u svoju rastuću kolekciju, treba da znate da su švajcarski satovi najbolji izbor koji možete da napravite.

Švajcarski satovi su namenjeni onima koji žele savršenstvo!

 

Related posts

Hublot satovi

Muški satovi 2021 – Samo za autentične džentlmene

Muški satovi 2021. godine dizajnirani su tako da istaknu stav i neprikosnovenu autentičnost muškaraca sa stilom. Sve donedavno, sat oko zgloba muškarca predstavljao je...

Pročitajte više
X