Maestro Jewelers, renomirani brend kvalitetnog nakita i satova u Beogradu, nudi široki izbor dijamantskih vereničkih prstenova jedinstvenog dizajna. Uz kupljeni verenički prsten, Maestro Jewelers daruje krst ručne izrade iz limitirane IDC (Israel Diamond Center) ekskluzivne kolekcije nakita Moriah. Krst je napravljen od autentičnog  kamena iz Jerusalima, sa planine Moriah, u kombinaciji sa zlatom, u njegovom središtu je dijamant i uz njega se dobija sertifikat o autentičnosti.

Planina Moriah u Jerusalimu, po kojoj je kolecija nakita dobila ime, sveto je mesto hrišćana, sledbenika judaizma i muslimana duže od 3000 godina. Prema jevrejskoj tradiciji, sa tog mesta je Bog pokupio prah da stvori prvog čoveka Adama i odatle se svet proširio u svoj današnji oblik. Prema predanju, Sveta stena − vrh planine Moriah, koja se danas nalazi u središtu džamije Al Aksa, mesto je Avramove žrtve (Knjiga postanja) ali i Muhamedovog uzašašća na nebo. Planina Moriah (Brdo hrama) zauzima centralno mesto između planine Zion na kojoj se nalazi Zid plača, ostaci hrama koji je izgradio kralj Solomon, sin Davidov, i Maslinove gore i Golgote, svetih mesta hrišćana.

Istorije sveta i religija upisane su u kamenu sa planine Moriah, najsvetijem tlu u Svetom gradu. Krst iz kolekcije Moriah napravili su vrhunski IDC dizajneri i draguljari u kombinaciji autentičnog svetog kamena koji simboliše snagu vere i ljubavi, dragocenog dijamanta, koji simboliše čvrstinu, i zlata, simbola plemenitosti.

Maestro Jewelers vam daruje Moriah krst uz kupljeni verenički prsten, koji je zalog budućeg zajedničkog života, sa željom da vaš izbor oplemene vrednosti i snage simbola svetog kamena iz Svetog grada!

Related posts

X