Septembar mesec, mesec venčanja – Odaberite jedinstveni dijamantski verenički prsten

Septembar mesec - mesec venčanja

Septembar mesec – mesec venčanja, što pokazuju i podaci širom sveta. Naime, više od 75 odsto parova u toplim danima rane jeseni izgovori sudbonosno “Da”. Iako smo sigurni da ne razmišljaju o statistici kada biraju datum za svoje venčanje, u jednom se svi slažu – ima nešto očaravajuće u septembarskim danima koji pozivaju na romansu.

Bez obzira što je septembar mesec venčanja nemojte da zaboravite da vas pre velikog slavlja očekuje još jedan važan dogođaj, a to veridba. Upravo ona predstavlja uvod u najlepšu bajku, dok je verenički prsten kruna ljubavi koja će zauvek trajati.

Prsten sa dijamantom je postao tradicija za veridbu

Od Drevnih Egipćana, pa do modernog doba – verenički prsten je oduvek predstavljao simbol vezivanja koji se daruje u znak vernosti i ljubavi. Ujedno, ukazivao je na neraskidivost braka kao zajednice dvoje ljudi.

Septembar mesec - mesec venčanja

Višemilenijumska istorija, koja krasi ovaj prsten, dobila je sasvim novu tradiciju u 15. veku. Godine 1477. austrijski nadvojvoda Maksimilijan na carskom dvoru u Beču verio je Mariju Burgundsku dijamantskim prstenom.

Septembar mesec - mesec venčanja

Verenički prsten sa dijamantom je vrlo brzo postao trend među evropskom aristokratijom i plemstvom. Ovaj status zadržao je do današnjih dana.

Zašto je verenički prsten sa dijamantom omiljeni nakit svih žena?

Dijamanti su najdragocenije i najtrajnije drago kamenja. To ukazuje i njihovo ime preuzeto od starogrčke reči adamas što znači “nelomljiv”. Trajnost je dodatno naglasila međunarodna korporacija koja se bavi iskopavanjem dijamanata De Beers. Sada je već svima dobro poznatim pod sloganom “Dijamanti su večni”.

Prsten sa dijamantom

Ipak, ono što posebno privlači žene širom sveta jeste neverovatna lepota i elegancija kojom zrače. Čak i nakon godina i godina nošenja. Zaista, postoji nešto drugačije u sjaju zbog kojeg se žene zaljubljuju u njega. Nijedan drugi verenički prsten ne izgleda tako božanski kao sa dijamantom, jer nijedan drugi dragi kamen ne može blistati poput dijamanta.

 

Prsten sa dijamantom

Kako ne postoje 2 ista dijamanta na svetu, već je svaki jedinstven na svoj način, verenički prsten učiniće da se vaša voljena oseća posebnom. Što ovom nakitu daje dodatnu dozu sentimentalnosti, podsećajući vas iznova na najvažniji događaj u životu.

Septembar mesec – mesec venčanja, zato izaberite na vreme prsten za svoju voljenu

Pitanje koje “muči” svakog muškarca jeste: “kako odabrati verenički prsten sa dijamantom”. Pre nego što krenete u potragu za onim pravim morate se upoznati sa tzv. 4C karaktersitikama, a to su cut (rez), color (boja), clarity (čistoća) i carat (karat).

Septembar mesec - mesec venčanja

Rez daje oblik dijamantu. Istovremeno, predstavlja sposobnost draguljara da prirodnu formu oblikuje u originalno reflektovanje svetlosti, te ne čudi što zajedno sa karatom, tj. težinom određuje vrednost dijamanta.

Stupanj boje dijamanta odnosi se na količinu vidljive boje. Pri čemu su najcenjeniji, ali i najređi, potpuno bezbojni, dok čistoća određuje količinu primesa drugih minerala ili materija koje sadrži kamen.

Septembar mesec - mesec venčanja

Druga važna karakteristika jeste izbor zlata. Tradicionalno, verenički prsten se pravi od žutog ili belog zlata. Mada je poslednjih godina moderna ružičasta varijanta namenjena damama koje žele da izađu iz klasičnih okvira.

Imajte u vidu da je verenički prsten komad nakita koji se nosi u svakoj prilici čitavog života, te mora u potpunosti da odgovara stilu buduće neveste.

Dijamantski nakit za svečane prilike

Ukoliko vaša voljena preferira glamurozni stajling pravi izbor jesu IDC dijamanti. Zahvaljujući nepresušnoj kreativnosti i visokom kvalitetu izrade čuvena juvelirska kuća se više od 5 decenija nalazi na vrhu vodećeg dijamantskog centra u svetu. Počev od statement dijamanta smeštenog u centru, pa do više njih u nizu – svaki IDC prsten se izdvaja predivnim dizajnom koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Septembar mesec - mesec venčanja

Za urbane devojke, koje vole nekovencionalni stil, tu je Moriah nakit ukrašen kamenom sa istoimene planine, dok pravo remek delo juvelirstva dolazi sa šetajućim dijamantima koji su zaštitni znak Chopard vereničkog prstenja.

Verenički prsten sa dijamantom

S obzirom da je septembar mesec – mesec venčanja, pravi je trenutak da posetite Maestro Jewelers, jer vas u ovoj juvelirnici čeka neverovatni izbor dijamantskog prstenja svetski poznatih brendova.

 

 

 

Related posts

X