Prsten sa dijamantom – Šta oblik dijamanta koji nosite govori o vama?

Prsten sa dijamantom

Prsten sa dijamantom je sinonim za luksuz i eleganciju o kojoj maštaju sve žene.

Odavno su prošla vremena kada su dijamantski nakit nosile samo starije dame na raskošnim balovima. Danas su dijamanti zadržali prestiž i glamur davnih vremena, ali su dobili modernu formu, te ih možemo videti u najrazličitijim kombinacijama – počev od casual stajlinga, preko večernjih izlazaka, pa do svečanih prilika. Zapravo, oni su u modernom dobu pravi odraz mladih, uspešnih žena.

Prsten sa dijamantom

Međutim, pre nego što krenete u potragu za idealnim dijamantskim prstenom morate da se upoznate sa nizom karakteristika koje su presudne za izbor. One uključuju čistoću, boju, rez i karat. Ipak, ono što privlači najviše pažnje jeste oblik, tj. rez.

Prsten sa dijamantom

Verovali ili ne, oblik dijamanta na prstenu koji nosite, baš poput odeće, frizure, parfema, govori mnogo o ne samo o vašem stilu, već i o ličnosti. Imajući ovo u vidu Maestro Jewelers vam otrkiva šta opisuju najtraženiji oblici dijamanta.

Prsten sa dijamantom okruglog oblika

Klasičan i vanremenski dizajn stvoren je za maksimalnu blistavost – najbolji je opis ovog oblika.

Dizajniran je za ženu koja voli eleganciju i tradiciju, te ne čudi što je verenički prsten sa dijamantom najčešće u okruglom obliku. Nisu mu odolele ni poznate dame. Madonna, Barbara Streisand, Miranda Kerr samo su neke od njih koje su izabrale okrugli dijamant za najvažniji prsten na ruci.

Prsten sa dijamantom

Karakterični simetrični oblik od 360 stepeni sa 58 faseta koje reflektuju svetlost pojavio se početkom 20. veka. Za njegov nastanak zaslužan je belgijski inženjer Marcel Toklowsky.

S obzirom da se lako slaže sa bilo kojim modnim stilom, ne morate da brinete za kombinovanje garderobe.

Prsten sa dijamantom princeza reza

U svetu dijamanata, princeza rez je najpoželjniji oblik odmah nakon okruglog. Prepoznaje se po kvadratnom izgledu sa četiri zakošene strane, koje ulaze u jednu tačku.

Prsten sa dijamantom

Mnoge žene se na prvi pogled zaljube u ovu sjajnu formu, jer traže nešto tradicionalno, a opet drugačije, moderno. Zbog toga se najčešće može sresti na rukama otmenih i tradicionalnih, ali energičnih i zabavnih dama.

Dijamant princeza reza je novijeg datuma. Izumeo ga je Arpad Nagy 60-ih godina.

Prsten sa dijamantom ovalnog oblika

Ovalni oblik krasi prefinjeni izgled, koji ima moć da učini da prsti deluju duže, te ga rado biraju dame sa kraćim rukama. Namenjen je samostalnim damama koje neguju sofisticirani stil.

Prsten sa dijamantom

Bez obzira da li ste odlučile da ponesete ove dijamante uz malu crnu haljinu ili ste njime stilizovale svoj business outfit, budite sigurne – ovalni oblik pokazaće svu vašu kreativnost, tj. da ste vi ona koja određuje trendove.

Prsten sa dijamantom srcolikog oblika

Samo za istinske romantike u duši, prsten sa dijamantom srcolikog oblika je pravi izbor. Osim romantične strane, on pokazuje i da je reč o strastvenoj i veoma privrženoj osobi, koja ne odustaje lako od svojih snova.

Prsten sa dijamantom

Srcoliki dijamanti kao moda vratili su se na scenu 2015. godine i do danas zauzimaju značajno mesto kod pripadnica lepšeg pola.

Odlikuje ih složena forma koja zahteva veštinu i preciznost izrade kako bi se postigla savršena simetrija što ovaj oblik čini dodatno poželjnim.

Prsten sa dijamantom markiz oblika

Za dame aristrokratskog duha tu je dijamant markiz oblika. Izduženi oblik sa izuzetno smelim rezom pruža jasan prikaz unutrašnje i spoljne čvrstoće. Zbog svog izgleda poznat je i pod nazivom “navette” rez, što na francuskom znači “mali čamac”. Prema predanju nastao je u 18. veku kada je francuski kralj naručio zlataru da napravi prsten sa dijamantom koji će imati oblik usana njegove ljubavnice, čime je potvrđena lepota markiz forme.

Prsten sa dijamantom

Svojim jedinstveni dizajnom privlači pažnju gde god se pojavite, te je savršen za smele žene koje se ne plaše da eksperimentišu sa stilovima.

Prsten sa dijamantom

Prstenje sa dijamantima različitog oblika vrhunske čistoće možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
X