Od kada su 1846. mornarički kapetani i trgovci iz celog sveta došli tražeći morske i džepne hronometre koje je osmislio Ulysse Nardin, kompanija se gradi na njegovom pobedničkom pristupu inovativnog merenja vremena i preciznosti. Svake decenije od tada iz časovničarske kuće u Le Loklu, u Švajcarskoj, dolazi deo nagrađivanih inovativnih hronometara.

Ovi mehanički časovnici pružaju beskrajan izvor inspiracije kolekcionarima koji cene njihovu večnu lepotu i performance, kao i časovničarima švajcarske kuće.

Danas pojavljivanje Marine 1846 časovnika slavi ovu čuvenu istoriju odlučnim modernim samopouzdanjem.

Baziran na legendarnom časovniku iz 1996. koji je prvi put predstavljen povodom 150 godina postojanja brenda, ovaj Marine 1846 unapređen je silicijumskom tehnologijom i Grand Feu emajliranim brojčanikom.

Kretanje samonavijajućeg UN-118 hronometra u potpunosti je dizajnirano i proizvedeno “in-house” u firmi švajcarkog časovničara, a završeno je rezervnom snagom od 60 sati, kao i brzim podešavanjem datuma unapred i unazad.

Kao i njegov prethodnik, vintidž dizajn u malo većem kućištu od 41mm sadrži klasične osobine Marine kolekcije: rimski brojevi, maska sa žljebovima i odlična otpornost na vodu.
Na emajliranom brojčaniku, mala sekundara, datum i indikator rezervne snage spojeni su istorijskim kazaljkama i logoom mornaričkog hronometra. Konačni gest prema prošlosti nalazi se na pozadini kućišta, gde su ponosno nabrojane zlatne medalje koje su osvojili istorijski Ulysse Nardin časovnici.

Related posts

X