Ogrlice sa dijamantima – Najbolja definicija svake žene sa stilom

Ogrlice sa dijamantima

Ogrlice sa dijamantima oduvek su intrigirale kako dame, tako i gospodu.

Verovatno ste više puta čuli sentencu da su „dijamanti večni„. Zapravo, reč je o misli koja je istinita, jer dijamanti simbolišu duboku i večnu ljubav zbog činjenice da su najtvrđa supstanca na planeti.

Veruje se da je prvi dijamant otkriven u Indiji pre gotovo šest hiljada godina. U drevnoj Indiji na dijamante su gledali kao na verske ikone. Vraćajući se u ranu istoriju, dijamanti su se uvek upotrebljavali za graviranje alata zbog svoje tvrdoće.

Moguće ih je pronaći na bilo kom kontinentu. Godina 1700-ih Brazil je bio bogat izvor dijamanata, a vek kasnije, Južna Afrika bila je najpoznatija po ovom dragom kamenu. Od 1970-ih godina, veliki izvor dijamanata postala je Australija. Ogrlice sa dijamantima, baš kao i dijamantski nakit, popularne su od svog nastanka, pre više hiljada godina. Ipak, bile su rezervisane samo za vrat posebnih dama koje su bile na istaknutom položaju. Danas, na svu sreću, nakit sa dijamantima mogu svi da nose.

Ogrlice sa dijamantima kroz vekove

Prva ogrlica nastala je pre oko 40.000 godina pre nove ere. Korišćena je u cilju ukrašavanja, a sastojala se od komada drveta, kamena, kostiju i školjki. Ogrlice su se pravile od bilo kod materijala koji je bilo moguće pronaći. Ogrlice sa perlama nosili su i muškarci i žene, a nazivale su se „nakitom Adam i Eva„. Perle su kasnije utrle put bisernim oglicama kakve danas poznajemo.

Ogrlice sa dijamantima

Dijamantski nakit i ogrlice sa dijamantima počele su prvi put svakodnevno da se koriste pre više stotina godina i bile su rezervisane samo za visoko društvo i kraljevske porodice širom sveta. Tokom evropske istorije, dijamanti su bili veoma cenjeni i traženi od strane kraljeva i kraljica. Prvi proizvođači dijamanata pojavili su se 1500. godine i oni su bili preteča juvelirnicama kakve danas poznajemo.

U istoriji se prvi put susrećemo sa značajem dijamantske ogrlice u poznatoj priči kada je Napoleon Bonaparta poklonio svojoj Mariji Lujzi zapanjujuću dijamantsku ogrlicu u čast rođenja njihovog sina.

Opšte je poznata i takozvana „Afera dijamantske ogrlice„, skandala koji se dogodio na dvoru Luja XVI, 1785. godine. Kralj je diskreditovao francusku monarhiju uoči Francuske revolucije. Grofica de la Mote je želela da nabavi dijamantsku ogrlicu, navodno za kraljicu Mariju Antoanetu, a zapravo za sebe i svoje saučesnike. Reč je bila o ogrlici vrednoj 1.600.000. Ogrlica je bila u vlasništvu pariske firme i draguljara „Boehmer and Bassenge“ koja je neuspešno pokušavala da je proda, najpre Luju XVI kao poklon za ljubavnicu madam du Beri, a kasnije za kraljicu.

Vrste dijamantskih ogrlica

Dijamantske ogrlice, ali i privesci, popularni su modni dodaci među ženama. Moguće ih je pronaći u elegantnim, ali i ekstravagantnim izdanjima, dovoljno sjajnim da se sa njima pojavite na bilo kom važnom događaju.

Ogrlice sa dijamantima imaju tu mogućnost da bilo koju odevnu kombinaciju upotpune ili poboljšaju. Ujedno, možete da budete uverene da će dijamantska ogrlica sigurno privući svu pažnju na vas. Dijamantski privesci, takođe, mogu da označavaju svojevrsni statusni simbol, kao i znak prestiža.

Ogrlice sa dijamantima

Trebalo bi i da pravite razliku između ogrlice sa dijamantima i dijamantske ogrlice. Osnovna razlika je u materijalu, odnosno dragom kamenju koji preovladava na određenom nakitu. Velika je razlika u tome da li nosite ogrlicu sa dijamantskim priveskom, ili je cela ogrlica sačinjena od dijamanata.

Ogrlice sa dijamantima – Kako odabrati pravu?

Pozicioniran oko vrata, u dijamantu ćete moći da uživate u njegovom punom sjaju. Važno je da odaberete model koji ispunjava 4C standarda (carat, color, cut i clarity), odnosno karat, boju, rez i čistoću.

Ujedno, treba da obratite pažnju i na to da su dijamanti koji kupujete sertifikovani, odnosno da dolaze sa sertifikatom o autentičnosti. Nakit juvelirnice Maestro Jewelers najkvalitetniji je i najpouzdaniji u Beogradu.

U našem izložbenom salonu možete da uživate u brojnim kolekcijama oglica sa dijamantima.

Kolekcija Stella kuće dijamanata IDC obiluje neverovatnim nakitom izrađenim u kombinaciji bojeni čelik-dijamant, dok je kolekcija Special Design kreirana, kako joj ime kaže, za specijalne prilike. Kombinacije belog i žutog zlata, dijamanata i drugog dragog kamenja neverovatno izgledaju i osmišljene su za svečane večernje prilike.

Ogrlice sa dijamantima

Ipak, nešto veselija i razdraganija kolekcija dizajnirana je u kući nakita Chopard. Zbirka nakita Happy Hearts prepoznatljiva je po čuvenom šetajućem dijamantu koji se slobodno pomera i prati sve vaše pokrete.

Za sve one dame koje vole da se u svemu razlikuju od drugih, u Maestro Jewelers juvelirnici nalazi se kolekcija Moriah. Specijalni nakit sa duhom Jerusalima odiše unutrašnjim mirom, lepotom i visokim moralnim vrednostima.

Posetite nas u Nušićevoj 12a i odaberite omiljene ogrlice sa dijamantima.

Imajte na umu da žena izgleda posebno samo onda kada na sebi nosi nakit koji opisuje njen karakter, stav i emocije. 

Related posts

X