Nova Ulysse Nardin Freak kolekcija

Nova Ulysse Nardin Freak kolekcija

Nova Ulysse Nardin Freak kolekcija brzinom svetlosti osvojila je srca ljubitelja luksuznih satova.

Verovali ili ne, priča o izuzetnosti ovog brenda duga je 176 godina. Sve je počelo davne 1846. godine kada je Ulysse Nardin osnovao kompaniju, koja je proizvodila pomorske hronometre.

Vođen neverovatnim idejama Nardin je vrlo brzo svoje polje prebacio na svet časovničarstva. Da su Ulysse Nardin satovi bili daleko ispred svih toga doba potvrđuju i brojne nagrade, od kojih je 18 zlatnih i preko 2.400 specijalnih.

Nova Ulysse Nardin Freak kolekcijaNapredak je nastavljen i kada je kompaniju preuzeo Rolf Schnyder, krajem 20. veka. Izvršni direktor brenda započeo je saradnju sa brilijatnim horologom Ludwigom Oechslinom što je dovelo do prave revolucije u ručnim satovima. Upravo je Freak linija jedna od njihovih zajedničkih inovacija koja je pomerila sve granice, podižući standarde u proizvodnji časovnika na viši nivo.

Šta izdvaja Ulysse Nardin Freak liniju od drugih?

Ulysse Nardin Freak satovi lansirani su 2001. godine. Već na prvi pogled bilo je jasno da je reč o sasvim novoj formi skupocenog aksesoara. Naime, metalna struktura mehanizma koja je predstavljala osnovu u izradi satova sada je prevaziđena, jer je Ulysse Nardin uveo upotrebu silicijuma.

Nova Ulysse Nardin Freak kolekcija

Lagan, a opet izuzetne čvrstoće ovaj materijal može da izdrži svaki test vremena, uključujući koroziju i habanje, što ga čini savršenim za pravljenje delova mehanizma. Takođe, obezbeđuje lakše održavanje, jer ne zahteva podmazivanje komponenata.

Iako su u pitanju satovi sa turbilionom, novina je i potpuno smeo dizajn gde glavna ploča služi i kao brojčanik i kao kazaljka sata. Dok kazaljku za minute zamenjuje most u obliku strelice.

Impresivni izgled oduševio je mnoge, te je u narednim godinama doživeo nova izdanja. Na poznatoj Watches & Wonders manifestaciji u Ženevi 2022. predstavljana je nova Ulysse Nardin Freak kolekcija.

Remek delo horologije

Nova Ulysse Nardin Freak kolekcija obuhvata 2 modela – S i X Aventurine.

Evolucija Freak kolekcije tokom 2 decenije kulminirala je uvođenjem Freak S modela 2022. godine. Futurističkog dizajna, pionirski novi sat brenda, na prvi pogled, podseća na svemirski brod sa dvostrukim reaktorima.

Nova Ulysse Nardin Freak kolekcija

Ono što ga čini posebnim jeste prvi dvostruki oscilator i njegov diferencijal sa automatskim namotavanjem, koji je dvostruko efikasniji od tradicionalnog sistema namotaja. Dva plava DIAMonSIL oscilatora postavljena pod uglom od 20 stepeni, a povezana mostovima od ružičastog zlata, obezbeđuju ne samo veću preciznost merenja vremena, već i fantastičnu estetiku koja asocira na lansirnu rampu svemirskog broda. Zahvaljujući ovakvom dizajnu Ulysse Nardin Freak S je odmah po pojavljivanju proglašen pravim tehnološkim čudom.

Nova Ulysse Nardin Freak kolekcija

Futuristički izgled kućišta od titanijuma i keramike upotpunjuje osnovna ploča prekrivena crnim aventurinskim diskom, koja oslikava kosmos ispunjen zvezdama. Dok sat pokreće UN-251 kalibar sa rezervom snage od 72 sata.

Satovi za 2022. godinu koji će ispuniti sva vaša očekivanja

Freak X Aventurine naglašava elegantan dizajn, ali zadržava moćnu konstrukciju karakterističnu za čuvenu kolekciju.

Nova Ulysse Nardin Freak kolekcija

Aventurin staklo na brojčaniku daje satu blistavi efekat, koji asocira na fragmente nebeskog svoda kakve su mogli da vide mornari na pučini. Na taj način poznati brend upućuje na svoje početke i dugogodišnje nautičke veze.

Kompleksna arhitektura Freak X kućišta prečnika od 43 mm harmonično kombinuje plave PVD detalje od titanijuma sa elementima od 5N ružičastog zlata. U skladu sa idejom linije Freak X takođe ima nekonvencionalan prikaz vremena, bez klasičnih kazaljki, ali za razliku od S modela poseduje konvencionalnu krunu.

Nova Ulysse Nardin Freak kolekcija

Stalna težnja da se poboljša preciznosti i funkcionalnosti Ulysse Nardin satova prikazana je i na Freak X Aventurine modelu. Naime, u unutrašnjosti je smešten kalibar UN-230 koji predstavlja kombinaciju UN-118 i UN-250 (Freak Vision) mehanizama donoseći 72-satnu rezervu snage.

Nova Ulysse Nardin Freak kolekcija čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
Ulysse Nardin satovi

Zašto su Ulysse Nardin satovi simbol vrhunskog časovničarstva?

U malom, ali fascinantnom svetu časovničarstva, luksuzni satovi odavno su postali mnogo više od „običnih“ pokazivača vremena. Izrađeni od skupocenih materijala i inovativne tehnologije...

Pročitajte više
X