Nakit sa dragim kamenjem – Jedinstvena priča svakog kamena koja vas izdvaja od drugih!

Nakit sa dragim kamenjem

Nakit sa dragim kamenjem osvaja srca žena širom sveta.

Od davnina, nakit predstavlja prelep ukras, a drago kamenje u boji čini glavnu zvezdu u njegovom dizajnu. Blistavi dijamant, vatreni rubin, otmeni safir i prefinjeni smaragd, svojim živopisnim koloritom unose radost, dajući nov, osveženi izgled.

Ranijih godina nakit sa dragim kamenjem bio je rezervisan isključivo za plemstvo i članove kraljevstvih porodica, dok je danas ovaj prestižni aksesoar dostupan mnogima.

S obzirom da dolazi u najmaštovitijim oblicima izbor pravog nakita predstavlja umetnost. Svaki dragi kamen poseduje jedinstvene kvalitete, boje i karakteristike koje mogu da govore o vašoj ličnosti i estetskim preferencama.

Imajući ovo u vidu Maestro Jewelers vam otkriva koji nakit od dragog kamenja odgovara vašem stilu.

Zašto je nakit sa dragim kamenjem popularan?

Drago kamenje nisu samo svetlucavi komadi koji su se formirali u zemlji, već prava čuda prirode koja izazivaju divljenje. Privlačnost leži u njihovoj lepoti, retkosti i simbolici. Naime, svaki kamen ima svoju jedinstvenu priču i karakteristike koje ga izdvajaju od drugih.

Prema rečima iskusnih draguljara ključ za odabir savršenog nakita od dragog kamenja je razumevanje pojedinačnih svojstava.

Nakit sa dragim kamenjem

Dijamantski nakit je najpoznatiji i najtraženiji. Očaravajući sjaj, neverovatna moć prelamanja i trajna vrednost glavne su karakteristike. Ovo drago kamenje predstavlja simbol ljubavi i posvećenosti, te ne čudi što je prsten sa dijamantom prvi na listi za veridbu.

Rubini su, takođe, simbol ljubavi. Zbog toga se dijamantski nakit sa rubinom smatra najboljom kombinacijom za zaljubljene. Svojim zavodljivim crvenim nijansama nikog ne ostavljaju ravnodušnim, te su čest poklon za godišnjicu braka.

Nakit sa dragim kamenjem

Da su rubini, zaista, poseban dragi kamen govori i podatak da se mogu iseći samo drugim rubinima ili dijamantima. Ova svojstva dodatno privlače pažnju dama, jer čine da se osećaju posebnim.

Nakit sa dragim kamenjem

Kraljevsko plava nijansa safira zrači elegancijom koja osvaja pri prvom pogledu. Može se pohvaliti gracioznošću koju nema nijedan drugi kamen, tako da celokupni stajling podiže na viši nivo.

Nakit sa dragim kamenjem

Prema mišljenju mnogih dijamantski nakit sa smaragdom je sinonim za glamur. Zadivljujuća zelena boja koja naglašava lepotu vanvremenskih dijamanata ne može se ni sa čim porediti. Kao simbol lepote, ali i novih životnih poglavlja, smaragdi su savršeni dodatak i vereničkom prstenu.

Faktore koje trebate uzeti u obzir pri izboru

Pre nego što krenete u potragu za savršenim komadom nakita sa dragim kamenjem neophodno je jasno da razumete svoj stil.

Na njega utiču određeni faktori. Pre svega, modni ukus. Da li preferirate klasičnu eleganciju ili strogo pratite trendove? Da li su, možda, vaši odevni komadi nekovencionalnog dizajna?

Nakit sa dragim kamenjem

Životni stil je drugi faktor koji treba razmotriti. Da li je vaš dan ispunjen brojnim aktivnostima, uključujući i sportska? Ili češće uključuje formalne događaje?

Boje mogu imati ključnu ulogu kada je u pitanju nakit sa dragim kamenjem. Zato obratite pažnju koje nijanse preovladavaju u vašem garderoberu.

Odabir pravog nakita sa dragim kamenjem

Kada definišete svoj stil, vreme je da istražite drago kamenje koje najbolje odgovara vašim željama.

Dijamantske minđuše na klin su dijamantski nakit koji svaka žena treba da ima. Svedene, a opet luksuzne, savršeno odgovaraju različitim odevnim kombinacijama. Od radnog dana, pa do večere u ekskluzivnom restoranu – ove minđuše su komad sa kojim nikada nećete pogrešiti.

Nakit sa dragim kamenjem

Ukoliko preferirate vintage estetiku, pravi izbor su minđuše sa rubinima, dok za glamuroznije događaje stilizujte svoju toaletu raskošnim minđušama sa safirima ili smaragdima.

Ogrlice sa dragim kamenjem u boji stavljaju u prvi plan dekolte, te je preporučljivo da ih nosite u svečanim prilikama. Za dnevni, poslovni look možete izabrati decentnu ogrlicu sa dijamantskim priveskom.

Nakit sa dragim kamenjem

Nakit sa dragim kamenjem čuvenih juvelirskih brendova čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

 

Related posts

IWC Pilot satovi

IWC Pilot satovi – Savršeni spoj elegancije i preciznosti

IWC Pilot satovi predstavljaju uzor elegancije i preciznosti. Osnovan 1868. godine, čuveni švajcarski brend ima bogatu istoriju u svetu horologije. Njegovo putovanje od Švajcarske...

Pročitajte više
X