Nakit sa brilijantima – Savršeni dodatak za svaku priliku

Nakit sa brilijantima prestavlja prestižni komad o kome maštaju sve žene.

Trendovi u modi se menjaju iz sezone u sezonu. Ipak, postoji aksesoar koji godinama traje, koji je uvek aktuelan, poseban i namenjen damama sa stilom. U pitanju je dijamantski nakit.

Bez obzira da li ponesete dijamantske minđuše, elegantnu ogrlicu sa dijamantima ili se odlučite samo za statement dijamantski prsten, budite sigurne – vaš stajling imaće moćni efekat, vredan divljenja.

Međutim, u svetu juvelirstva dijamanti dolaze ne samo u različitim stepenima čistoće, boje, već i u mnoštvu oblika i stilova. Svaki od njih je očaravajući, ali se prema mišljenju stručnjaka izdvaja nakit sa brilijantima.

Koje karakteristike poseduje nakit sa brilijantima?

Iako se brilijanti često poistovećuju sa dijamantima, zapravo, je reč o terminu koji se odnosi na najpoznatiji rez dijamanta. To znači da prirodni dijamanti tek specijalnim sečenjem dobijaju prepoznatljivi oblik i sjaj.

Dijamantski nakit inspirisan zimom

Čuveni rez je nastao na osnovu starog evropskog reza koji je pretvoren u kružni oblik. Razvojni put ovog oblika pratilo je niz izmena što je dovelo do toga da se dijamanti iz različitih perioda razlikuju po broju i dubini faseta, visini krune i drugim karakteristikama. Tako je, najpre, u 17. veku nastao dvostruki rez sa 17 faseta. Na osnovu njega venecijanski draguljar Vincent Peruzzi stvorio je tzv. Peruzzi briljante koji su imali 33 faseta.

Nakit sa brilijantima

Korak dalje dogodio se 1919. godine kada je Marcel Tolkowsky predstavio brilijante kakve danas poznajemo. Naime, ovaj matematičar je razvio specijalnu formulu kako bi dobio tačan proračan za stvaranje savršenog sečenja okruglih dijamanata. Zbog njega je brilijanti rez poznat i kao “Tolkowsky rez”.

Po čemu je poseban?

Nakit sa brilijantima krasi nestvarna lepota. Tajna se krije u idealnim proporcijama dijamanata okruglog oblika sa 58 faseta. Zahvaljujući ovakvim načinom sečenja postignuta je optimalna refleksija dolaznog svetla.

Dijamantski nakit

Rezultat vrhunskog prelamanje svetlosti je duboki sjaj kakav nema nijedan drugi rez, te ne čudi što je nakit sa brilijantima omiljeni među ženama.

Nakit sa brilijantima

Svojim neuporedivim sjajem čini da se osećate poput zvezde na crvenom tepihu. Dovoljan je jedan upečatljivi komad nakita sa brilijantima da istaknete svoj prefinjeni stil, koji će i u najjednostavniji outfit uneti dozu luksuza.

Dijamantski nakitSvestranost kojom se odlikuje i jedinstvena prilagodljivost omogućuje da ga ponesete u svakoj prilici. On je obavezni dijamantski nakit za venčanje, skupoceni dodatak business look-u, a poslednjih godina i omiljeni nakit devojaka za maturu.

Nakit sa brilijantima za veridbu

Nakit sa brilijantima je mnogo više od modnog ukrasa. Neretko je dragoceni komad koji se nasleđuje u porodici. Takođe, predstavlja dragu uspomenu koja obeležava nove početke, kakva je veridba.

Nakit sa brilijantima

Sofisticirana forma brilijanata zrači takvim glamurom kojoj nijedna žena ne može odoleti, te su upravo oni najčeši izbor za dijamantsko vereničko prstenje. Moderni i jedinstveni brilijanti se mogu postaviti na različite načine u i različitim kombinacijama. Počev od tradicionalnog solitaire stila, preko raskošnog halo, pa do klaster – na vama je da izberete prsten koji će ostaviti bez daha vašu voljenu, a brilijanti rez će se pobrinuti da probudi najdublje emocije.

Dijamantsko prstenje

Nakit sa brilijantima svetski poznatih brendova čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

Dijamantska burma

Zašto je dijamantska burma više od luksuznog nakita?

Dijamantska burma je omiljen dijamantski nakit svake žene. Venčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu. Dan ispunjen ljubavlju, srećom i dragim ljudima zauvek...

Pročitajte više
Zenith Defy Extreme Diver

Zenith Defy Extreme Diver – Ronilački sat moćnog dizajna

Zenith Defy Extreme Diver postavio je nove standarde u horologiji. Od svog osnivanja 1865. godine Zenith je privlačio pažnju neverovatnim umećem izrade i inovacijama...

Pročitajte više
X