Muški satovi − Simbol moći i prestiža

muški satovi maestro jewelers 4a

Muški satovi odavno su prestali da imaju samo praktičnu ulogu − da se njima meri vreme. Izrađeni od najkvalitenijih materijala, sa brojnim funkcijama i dodacima, postali su statusni simbol mnogih muškaraca.

Međutim, svetski modni trendovi pokazuju da muški satovi ne stoje dobro samo na muškoj ruci. Naprotiv, i žene su postale njihovi ljubitelji i rado ih nose u različitim prigodama.

Većih dimenzija, izazovnog dizajna i najčešće lišeni svetlucavih ukrasa, muški satovi odlično pristaju uz žensko poslovno odelo ili čak haljinu. Na ovaj način, intencionalno se naglašava kontrast između nežne ženske prirode i čvrstine koju poslovnost nalaže.

Šta muški satovi znače u poslovnom svetu?

Najznačajniji proizvođači satova, poput brendova Hublot, IWC, Tag Heuer, Raymond Weil, Ulysee Nardin, Zenith i Chopard, prepoznali su potrebu da se, osim primarne funkcije, ručnom satu da nota luksuza. Titanijum, zlato, crna keramika i koža − sve odiše raskošom i moći!

Ekskluzivnost ograničenih serija nesumnjivo doprinosi osećaju posebnosti jer samo odabrani mogu nositi časovnike izrađene po naročitim standardima.

Ljudi sa višegodišnjim iskustvom u svetu biznisa najčešće se opredeljuju za klasičnije varijante, u zlatu i koži, dok mlađi radije biraju modele kod kojih preovlađuju titanijum, keramika i guma.

Čak i sportski modeli, sa varijacijama boja i materijala od kojih su napravljene narukvice, mogu izgledati impozantno. Mnogi se odlučuju za ovaj tip sata jer se on savršeno uklapa u sve odevne kombinacije, odnosno može odgovarati svakoj prilici, pa i poslovnoj.

Zlato, titanijum i keramika − Kvalitet bez premca!

Implicirajući snažan utisak, Hublot je seriju ekstravagantnih satova nazvao Big Bang. Ovi satovi su izrađeni u kraljevskom zlatu, titanijumu i crnoj keramici.

Jedinstvenosti Hublot satova svakako doprinosi i to što je za većinu serija karakteristično limitirano izdanje. Tako je edicija Big Bang u crnoj keramici ograničena na samo 200 primeraka, dok zlato i titanijum čine deo standardne ponude.

muški satovi maestro jewelers 1a

Impresivnost Big Bang sata ne leži samo u njegovoj savršenoj spoljašnjosti, nego prevashodno u kvalitetu izrade mehanizma.

Automatski satovi sa hronografom i tehničkim karakteristikama koje zadovoljavaju i najzahtevnije, odličan su pokazatelj dobre organizacije i uspeha. Onaj ko je stvorio izraz „tačan kao švajcarski sat“, na umu je imao upravo brend Hublot.

Otud ne iznenađuje uspešna saradnja ovog brenda sa čuvenom kućom Ferari, kao i sa mnogim uglednim ambasadorima, poput svetski poznatog modela Bar Rafaeli i vrhunskih sportista Usain Bolta, Pelea i drugih.

Pisanje i časovničarstvo − Preplet dva umeća

Za ljude koji uživaju u književnoj umetnosti, IWC je svoju intuiciju i majstorstvo stavio u službu izrade jedinstvenih, visoko kvalitetnih satova.

Planetarno popularan, roman Mali princ poslužio je ovom brendu za konstituisanje jedne od najupečatljivijih kolekcija, koju je po njemu nazvao Le Petit Prince.

muški satovi maestro jewelers 7

Odajući priznanje piscu ovog književnoumetničkog dela, IWC je deo edicije nazvao Antoine de Saint Exupery. Inspirisani detaljima iz romana, autori su druge delove kolekcije nazvali Big Pilot’s Watch i Mojave Desert.

More kao večna inspiracija

Pragmatički pristup Ulysee Nardin-a, izumitelja hronometra − najsavršenijeg pomorskog mernog instrumenta, obezbedio je sigurnost plovidbe trgovačke mornarice XIX veka. Otada, hronograf prestavlja jedan od krucijalnih elemenata satova koji nose slavno ime Ulysse Nardin.

Nadahnuće podstaknuto veličanstvenošću i nepreglednošću morske pučine iznedrilo je kolekciju satova Marine. Sve boje mora: od svetloplave, preko modre do grafitno sive, odslikane su kroz ovu impresivnu kolekciju.

muški satovi maestro jewelers 3a

Koloritni prelivi na kućištu i narukvici pojedinih primeraka kreativna su ilustracija promenljivosti prirodnih datosti. Kao što se more menja pod uticajem mesečevih struja, tako su promeni sklone i životne okolnosti. Bogatim izborom modela, edicija Marine može biti adekvatna podrška u svakoj od njih.

Pomorsku temu Ulysse Nardin prati i kroz kolekciju Diver. Sa kućištem od roze zlata, titanijuma ili nerđajućeg čelika, baždareni na morsku dubinu do neverovatnih 300  m, ovi muški satovi su pravi izbor za avanturiste željne istraživanja i uzbuđenja.

Muški satovi za odvažne

Za biznismene koji su stalno u pokretu i koji neprestano menjaju vremenske zone, pravi izbor predstavljaju satovi Executive dual time, koje takođe proizvodi Ulysse Nardin. U ove časovnike, ugrađen je dvostruki pokazatelj vremena: onog na trenutnom odredištu i onog na mestu polazišta.

Ova kuća nije zaboravila ni one nešto mirnijeg duha, koji vole klasične forme. Kroz ediciju Classico, za njih su izrađeni satovi umerenijeg dizajna, dok će oni koji žude za inovacijama biti impresionirani flying carrousel mehanizmom najnovije edicije Freak.

Kakva god da je vaša priroda, sigurno ćete u ponudi Maestro Jewelers pronaći baš onaj časovnik koji najviše odgovara vašim potrebama. Uz nas, uživajte u najboljem izboru ekskluzivnih satova renomiranih svetskih brendova.

Related posts

X