Muški ručni sat za sve generacije

muški ručni sat maestro jewelers 1

Muški ručni sat se pominje od XIX veka, kao praktično sredstvo za merenje vremena u toku leta. Sigurnost pilota koji je prvi iskazao potrebu za takvim satom bila je na prvom mestu. Želeo je da može imati uvid u protok vremena bez pomeranja ruku sa kormila i bez ugrožavanja bezbednosti. O važnosti muškog ručnog sata govori i podatak da je on kasnije bio rezervisan za oficire nemačke mornarice.

Opšte je poznato da je prvobitna namena sata bila da olakša merenje jedinica vremena. Međutim, njegova pragmatička strana – preciznost u organizaciji dnevnih aktivnosti, odavno je nadišla samu sebe. Ovaj izum se kroz vreme suptilno nametnuo kao nešto mnogo više od pukog mehanizma.

Šta sve kazuje muški ručni sat?

U sećanju jednog čoveka, muški ručni sat se urezao kao tihi svedok divnog detinjstva i bezbrižnih dana. Svake godine, 18. septembra, tačno u 9 sati izjutra, on se seća jednog davnog rođendana.

Taj dan, pre nešto više od pola veka, za njega je značajan iz više razloga. To je bio prvi rođendan proslavljen nakon polaska u prvi razred. Ali, posebnost toga dana ogleda se prevashodno u poklonu koji je dobio od svoga deke.

Provodeći detinje dane u staroj planinskoj kući, dečak se često igrao sa dedinim starim časovnikom. Posrebren, sa crnom kožnom narukvicom i ugraviranim vozom na poleđini, taj sat je silno razigravao dečiju maštu. Lokomotiva je huktala i vozila ga u daleku Nemačku, hladnu Rusiju i prekookeansku Ameriku. Na sva ona mesta na kojima je njegov deda bio za vreme Drugog svetskog rata. Na železničkim šinama, izgraviranim na zadnjoj strani, bili su ispisani svetska istorija i sećanja jednog vojnika.

Deda je sa žarom, katkad i potrešenošću, unuku pripovedao o buri rata i destrukciji koju ona sobom nosi. Užagrenih očiju i ustreptalog srca, dečak je slušao uzbudljivu pripovest i željno iščekivao nove anegdote. I sada, pedesetak godina kasnije, podilaze ga trnci kada se seti dedinih uspomena.

Znajući s kakvom ushićenošću njegov unuk prati ratne memoare, deda je odlučio da mu učini značajan poklon. Kao rođendansko iznenađenje, darivao mu je svoj ratni časovnik.

muški ručni sat maestro jewelers 4

U tom trenutku, obojica su znala: njihova veza će trajati zauvek u sećanju, ali će imati i realan, svakodnevni podsetnik. Muški ručni sat se na taj način izdigao iznad vremena i objektivnog prostora. On je postao čvrsta spona između prošlosti i budućnosti, predaka i potomaka.

Švajcarski satovi – Kvalitet bez premca

Švajcarska je oduvek važila za zemlju čija kultura, uređenost i pedantnost mnogima služe kao uzor valjanog državnog ustrojstva. Njihova odgovornost i usredsređenost na kvalitet rada i proizvoda, odavno je postala poslovična. Posvećenost detaljima, minucioznost izrade i precizna mehanika prva su asocijacija na švajcarsku poslovnost. U njoj nema mesta za kompromise kada su u pitanju metodičnost rada, tačnost i kakvoća materijala i usluge.

Precioznost IWC satova proizilazi upravo iz navedenih karakteristika, koje odlikuju samo vrhunski biznis milje. Švajcarska ingenioznost implementirana je u ovu manufakturu s tradicijom dugom vek i po.

Već samim nazivom upućujući na inženjersku metodičnost i tehniku, automatski sat Ingenieur Chronograph zadivljuje svojim performansama.

muški ručni sat maestro jewelers 3

Kalendarski mehanizam, koji je IWC izumeo i razvio, na ovom časovniku je integralni element bezela. Za njega je pričvršen u jednoj tački, što omogućava podešavanje kalendarskih vrednosti pomoću krunice. Uz večni kalendar i brojčanik koji tačno beleži vremenske intervale, nikada nećete biti u opasnosti da ne stignete na vreme. Hidrootpornost na 1.000 m, antikorozivno čelično kućište i narukvica još su neki od karakteristika koje ovaj sat čine atraktivnim.

Časovnik govori o nama

Iako današnje tržište obiluje satovima poznatih brendova, mnogi ipak ne podležu zavodljivim marketinškim kampanjama. Muškarci koji drže do svog ugleda i stila, uvek će se opredeliti za proverene proizvođače. Jer, muški ručni sat mora odgovarati poziciji u poslovnom svetu onoga ko ga nosi, ali i njegovom ličnom senzibilitetu. Tu se ustupci ne smeju praviti.

Brojni su primeri muškaraca koji, bez obzira na godine, odaju utisak mladosti, elana i energičnosti. Njihov temperament i životni entuzijazam može se naslutiti u malom detalju – časovniku koji diskretno proviruje ispod manžetne na košulji.

Nema čoveka koji nekada nije poželeo da na svoj ručni zglob stavi časovnik koji odiše ekskluzivitetom i luksuzom. Osećaj moći i uverenje da se može postići sve neminovno se javlja kada se ovakav sat stavi na ruku.

Bilo da je klasičnog izgleda ili modernog, mladalačkog dizajna, IWC sat će odgovoriti na sve zahteve datih okolnosti. Sa aligator narukvicom i retro mehanizmom za ručno navijanje, koji omogućava rad do osam dana, model Portugieser će više odgovarati strožem biznis kodeksu.

muški ručni sat maestro jewelers 2

Primerak pod nazivom Pilot Top Gun verovatno će se bolje uklopiti u stil onih koji žive brzo i koji žude za uzbuđenjem nalik na pilotsko poniranje kroz nebeske dubine. Kućište izrađeno od ceratanijuma, materijala koji predstavlja sintezu titanijuma i keramike, ovaj časovnik čini jedinstvenim. Utisak koji ostavlja je veoma efektan – ako ga osetite na ruci, sigurno ćete poželeti da sednete za komandnu tablu aviona.

Za sve velike „dječarce“, koji se rado vraćaju avanturama i detinjim uzbuđenjima, Maestro Jewelers je selektovao samo najbolje od najboljeg. Kolekcije izvanrednih IWC satova, koje kod nas možete pronaći, vratiće vas u vreme bezbrižnosti i razdraganosti.

Uz našu pomoć, možete odabrati muški ručni sat koji ćete i sami poželeti da poklonite svom budućem sinu ili unuku. Dobro vaspitanje, čestitost i fini maniri mogu biti divno dopunjeni darom za porodičnu baštinu.

Related posts

X