Moriah nakit – Unikatna kolekcija inspirisana Jerusalimom

Moriah nakit, Maestro

Moriah nakit osvaja ne samo elegantnim dizajnom, već i neverovatnom istorijskom pričom iza sebe. Drevni kamen sa Hramske gore u Jerusalimu poslužio je kao inspiracija za stvaranje unikatne kolekcije nakita pod nazivom Moriah.

Hramska gora ili Moriah je najčuvenije religiozno mesto u Jerusalimu i ima nemerljiv značaj za vernike širom sveta. Prema biblijskim zapisima, planina Moriah je mesto nastanka sveta. Bog je sa te planine pokupio prah i stvorio prvog čoveka, Adama. Planina Moriah je ključno mesto gde su se odigrali najznačajniji događaji iz bogate istorije Jevreja.

Moriah nakit, Maestro

Moriah planina važna je ne samo za judaizam, već i za hrišćanstvo i islam. Na njoj su se nalazila prva dva jevrejska hrama, a smatra se da je sve što dolazi sa ovog svetilišta jedinstveno i posebno.

Istražujući drevne iskopine, Avi Tavisal, vodeći izraelski draguljar, prepoznao je nesvakidašnji duh skriven u kamenju Svete planine. Svoju viziju pretočio je u Moriah nakit koji svojom autentičnom lepotom oduzima dah.

Moriah nakit, MaestroMoriah  nakit – Ponesite duh Jerusalima sa sobom

Nakit inspirisan neverovatnim svetim mestom odiše posebnom energijom, ali i mirom i mistikom. Moriah kolekcija poziva osobu koja nosi nakit da pronađe unutrašnju lepotu, mir i moralne vrednosti. Drugim rečima – da u sebi otkrije i oživi duh Jerusalima.

Moriah nakit nije poseban samo zbog svoje simbolike, već i po načinu izrade. Svaki kamen pažljivo se proučava da bi se iskoristio na najbolji mogući način. U zavisnosti od oblika kamena, dizajnira se svaki pojedinačni komad nakita. Kamen služi kao osnova u koju će biti ugrađeni dijamanti, a sve se upotpunjuje detaljima od zlata.

Na ovaj način, nastaju remek-dela jedinstvena u svetu nakita. Bilo da je reč o privescima ili prstenju, svaki komad je ručno izrađen i sastoji se od tri elementa – kamena, zlata i dijamanta.

Moriah nakit, Maestro

Poznato je da su dijamanti najdragoceniji kamen na svetu, zlato predstavlja oličenje plemenitosti, a jerusalimski kamen potiče s najsvetijeg tla na svetu. Uz svaki komad Moriah nakita, ponosni vlasnik poneće sa sobom i delić Jerusalima, kao i četiri milenijuma dugu istoriju. Slogan Ponesite delić Jerusalima sa sobom najbolje sažima suštinu ove čarobne priče.

Ono što izdvaja Moriah kolekciju nakita od svih ostalih je njegova neverovatna simbolika. Moriah nakit ne predstavlja samo finu kombinaciju dijamanata, zlata i kamena. Osim sofisticiranog izgleda, svaki komad nosi snažnu, simboličnu poruku.

Pokloniti nekome Moriah nakit znači i darivati mu vredan komad sa najiskrenijim namerama. Autentičan izgled i lepota Moriah nakita osvajaju kupce na prvi pogled i dodir. Savršena tekstura, spoj svetlucavih elemenata, kao i boja kamena sa jerusalimskog tla pružaju ponosnoj vlasnici neponovljiv osećaj.

Nakit za večnost

Da biste osetili duh Jerusalima, ne morate otputovati u Svetu zemlju. Moriah nakit vam može dočarati značaj i jedinstvenost tog svetog mesta. Osećaj koji u vama izaziva komad nakita oko vrata ili na ruci dobar je znak i pokazatelj da li je izbor bio pravi.

Stavite nakit na sebe, osetite energiju, pogledajte da li vam se materijal od kojeg je komad nakita sačinjen dopada. Na kraju, sagledajte njegovu simboliku. Proverite da li ćete kupovinom baš tog određenog priveska, prstena ili ogrlice kupiti sebi „saputnika“ za ceo život.

Nakit koji svakodnevno nosite postaće još dragoceniji ukoliko je značenje jednako zadivljujuće kao i njegov izgled. Kompletna kolekcija Moriah nakita nosi snažne poruke vezane za harmoniju, život, veru i ljubav.

Kolekcija Moriah nakita sačinjena je od komada limitirane izrade, uz čiju kupovinu se dobija međunarodni sertifikat o autentičnosti svakog jerusalimskog kamena, kao i ugrađenih dijamanata.

Na vama je da izabrete omiljeni model koji se uklapa uz vašu životnu filozofiju, a na nama je da garantujemo da uz Moriah nakit ne možete pogrešiti.

Sve modele Moriah kolekcije možete pogledati u prodajnom salonu Maestro Jewelers, u Nušićevoj 12a u Beogradu. Kod nas ćete pronaći i izuzetan izbor vereničkog prstenja, dijamantskih ogrlica, kao i luksuzne satove najpoznatijih svetskih brendova. Naše ljunazno osoblje pomoći će vam da pronađete baš ono što tražite.

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
Ulysse Nardin satovi

Zašto su Ulysse Nardin satovi simbol vrhunskog časovničarstva?

U malom, ali fascinantnom svetu časovničarstva, luksuzni satovi odavno su postali mnogo više od „običnih“ pokazivača vremena. Izrađeni od skupocenih materijala i inovativne tehnologije...

Pročitajte više
X