Moriah kolekcija – 20% popusta za novi početak

Moriah kolekcija nakita ima daleko veću semantiku od one koja se uobičajeno pripisuje zbirkama dragocenosti. Naziv ove jedinstvene edicije sam po sebi kazuje mnogo: on implicira svetost, drevnost i permanentnost. Oni kojima nakit nije samo lep ukras za telo, Moriah  znači simboličnu vezu sa verskom i kulturnom baštinom.

Nakon vanrednog stanja uzrokovanog virusom korone, ova se korelacija postavlja kao imperativ. Kod mnogih je pandemija podstakla osećaj anksioznosti i straha, a određeni stavovi su dovedeni u pitanje. Posle svega, osetilo se veliko olakšanje i želja da se sve počne iznova. Maestro Jewelers je odlučio da svoje klijente podrži u nastojanju da se okrenu istinskim vrednostima i odaberu drugačiji vid življenja.

Vrsni izraelski juveliri izradili su ekskluzivne kolekcije ogrlica, prstenja, privezaka i narukvica Moriah. Uz 20% popusta, dijamanti najveće čistoće i sakralni kamen sa Hramovne gore mogu postati deo vašeg novoizabranog egzistencijalnog puta.

Kuriozitet koji upotpunjuje ovu plemenitu akciju jeste mogućnost da se, uz svaki kupljeni komad nakita, dobije kartica za personalnu poruku. Klijenti koji bi želeli da njihove želje i molitve budu uslišene na svetom izraelskom tlu, na kartici mogu napisati svoje reči.

Uz najveću diskreciju i obzirnost, Maestro Jewelers će biti vaš delikatni izaslanik. Za vas ćemo preneti dragoceni zapis do Zida plača, odnosno do Hrama vaskrsenja Hristovog.

Na ovaj način, dijamantski nakit će dobiti jednu sasvim novu dimenziju i validnost: postaće sakrament sa profilaktičkom funkcijom.

Moriah kolekcija – Koreni su ti koji nas drže

Čini se da nam dinamika savremenog doba neprestano nameće vrednosti potrošačkog društva. Konzumerizam je odavno postao dominantan element našeg života, koji preti da ugrozi duhovnost.

Ipak, mnogi svesno biraju laganiji tempo, uz mirno zadržavanje na stanicama duhovnog nasleđa. Oni ne žele da ih kovitla vihor modernog vremena, već da sami upravljaju svojom egzistencijalnom barkom. U burama koje život nosi, ponekad je potrebno samo jedno nežno sećanje da nas uspravi i podigne moral. Glas pun empatije, gest podrške ili mali znak pažnje znaju da budu pokretačka sila koja vraća osmeh na lice.

moriah kolekcija maestro jewelers 3

Suočeni sa teškoćama koje nam se u trenutku mogu učiniti nesagledive i nepremostive, oslonac možemo potražiti u fragmentu prošlosti. Neki od nas imali su sreću da detinjstvo provedu pod okriljem porodične ljubavi i sloge. To je luka kojoj se treba vraćati ne samo kada nas pritisnu nedaće, nego i kada smo na krilima uspeha. Moriah kolekcija je upravo takva tačka oslonca – ona koja pruža potporu kada je najpotrebnija.

Jerusalim – Esencija religioznosti i patina vremena

U Jerusalimu se nalazi raskršće triju najznačajnijih svetskih religija: judaizma, hrišćanstva i islama. Istorija i predanje beleže da je ovo sveto tlo oduvek bilo poprište stalnih previranja. Bez obzira na istorijska i verska preispitivanja, večni Jerušalaim stoji kao bedem duhovnosti.

Ovaj grad je centar sakralnosti – uzdanica i uteha za mnoga srca zadojena patnjom. U njemu smiraj nalaze duše umorne od lutanja, a hodočasnici svoju zvezdu vodilju.

 

Bez obzira na konfesiju, hiljade vernika svakodnevno hrli u svetilišta pohranjena u prestonici Izraela. Samim zakoračenjem u Svetu zemlju, ljudsko biće doživljava svojevsrnu metamorfozu. Oni koji su hodočastili do Morije – Hramovne gore iznad Jerusalima, rečima ne mogu iskazati katarzu koju su doživeli. A, emocije kojima su bili preplavljeni želeli su da ponesu sa sobom. Samo sećanje nije bilo dovoljno, nego je bio potreban opipljiv podsetnik – autentični komadić nakita.

Molitva na svetoj zemlji ima najjaču snagu!

Za sve one koji nisu bili u prilici da krenu na sveto putovanje, Maestro Jewelers može biti pouzdan posrednik. Odabirom bilo kog primerka nakita iz edicije Moriah, obezbeđujete sebi delić večnosti.

moriah kolekcija maestro jewelers 1

Moriah kolekcija odiše duhovnošću, ovaploćenom religijskim simbolima: hrišćanskim krstom i ihtisom (ribom), kao i Davidovom zvezdom.

Moriah kolekcija nakita – Duša iskri u čoveku

Čovek je božanski hram, božiji mikrokosmos. Njegova duša je luča mikrokozma – baklja koja zanavek tinja. Besmrtnost se ne može sagledati ograničenošću ljudskoga uma, ali se može naslutiti kroz dela koja večno za njim ostaju. Predmet ostavljen u amanet dragom potomku ili zadužbina podignuta u čast otečestvu zaustavljaju nas u vremenu.

Unikatnost Moriah nakita ne ogleda se samo u plemenitosti materijala i kvalitetu izrade, nego i u izuzetnosti dizajna. Zlatni prsten sa nesvakidašnjim rotirajućim gornjim delom ostavlja zadivljujuć utisak. Dijamantska ogrlica sa jerusalimskim kamenom i zapisom na hebrejskom jeziku kao da je preneta iz svetog hrama premudrog Solomona. Sa brilijantskim minđušama i elegantnom narukvicom, imaćete osećaj da ste se vratili u iskonsko doba mudraca koji su zborili neposredno sa Bogom.

Zaista, nakit nije samo dekorativni detalj koji upotpunjuje našu toaletu. On je mnogo više: naš duh, tradicija i neponovljivost. On je – mi!

Moriah kolekcija i Maestro Jewelers, kao njen pouzdani ambasador, samo su tihi svedoci jednog vremena i našeg postojanja.

Related posts

X